UJ romanistyka - matury

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 313
Mam takie pytanie... jakim sposobem można uzyskać na UJ 400 pkt ? Przeciez wiekszosc osob pisze normalna mature, nie dwujęzyczną... rozsz pol i francuski liczac po 1, 5 razy to daje 150 * 2 = 300 pkt czyli ktoś ma sie nie dostac mimo dobrego wyniku tylko dlatego ze nie pisal matury dwujęzycznej ? Nie rozumiem tego...
otoz moja droga do uzyskania jest 450 pkt lacznie!
1,5 x polski
3 x j. obcy (niekoniecznie francuski)
Aaaa, dobrze wiedzieć, oświeciłaś mnie =D

No to z moimi 366 pkt nie ma co xD jeden stres juz mniej ;)
nie martw sie ja mam tylko 4 pkt wiecej :P a i tak wciaz wierze ze mamy szanse ;)
ymczasem ide stad bo mnei to wszystko zaczyna draznic :D jak dostaniecie wyniki to sie pochwalcie :P do zobaczenia :)
ojoj juz widze ze bedzie ciezko ;P
ja skladalam na portugalska z nadzieja ze tam bedzie mniej chetnych a i tak majac 396 ptk sie nie dostalam :P
moze napisz odwolanie bo to bardzo duzo pkt pewnie ktos zrezygnuje..
narazie musze czekac, bo to jest tak ze jak ktos rezygnuje to przyjmuja nastepne osoby, jestem 26 na liscie, a ostatnia osoba jaka przyjeli byla 22, wiec moze jeszcze sie uda.
zlozylam tez na romanska i hiszpanska, wiec zobaczymy, ale boje sie ze tam beda jeszcze wyzsze progi :| nie chce was martwic dziewczyny, ale sama sie teraz martwic zaczelam :P
O to cała liste podobają?? No chociaż tyle... Mozna sie zorientowac jakoś xD to życze powodzenia pewnie jescze sie przesunie lista ;)

ja juz zawału dostalam Xd
ooooooo boze ;D az 396 i sie nie dostalas :O a na jakim wyniku sie konczylo? aha i oni tak cala liste perfidnie nazwiskami puscili? :O
hehe nie nie, nie ma ani nazwisk, ani listy, ani nawet wyniku ostatniej osoby. Pisza tylko ile sie ma ptk, na ktorym sie jest miejscu i na ktorym miejscu byla ostatnia przyjeta osoba, zeby sobie zobaczyc ktore miejsce sie ma na rezerwowej - w moim przypadku jestem nr 4 :P
ale ja mam nadzieje ze sie wszedzie zwolnia miejsca, bo jesli kazdy robil tak jak ja to pozajmowal ludzia miejsca - ja sama np zlozylam az na 5 kierunkow :P fakt ze sie chyba nigdzie nie dostane, ale jesli Ci co sie dostana tez tak robili, to to jest jakas nadzieja dziewczyny :p ale i tak ide sie upic wieczorem hehe :P
hah megio skoro jestes 4 na liscie rezerwowej to masz praktycznie zapewnione miesjce :) wierz mi moja kol byla w tamtym roku na 10 i sie dostala :) ah a ponoc matury poszly w tym roku kiepsko a takie wyniki :O
eh oby oby ;) i dziekuje za mile slowa ;)
Też miałam zamiar składać na fil.portugalską, ale kiedy ujrzałam swoje wyniki matury stwierdziłam, że stracę tylko pieniądze :-)
Odeszłam od komputera z przekonaniem,że kiedy wrócę wyniki już będą. Żopa.
a mnie tak naszlo na przemyslenia ;D i chyba najbardziej bede zalowac ze nie bedzie mi dane poznac tylu fajnych ludzi :) i te nasze znajomosci internetowe nie beda mialy szansy sie urzeczywistnic :( szkoda ze progi sa tak kosmicznie wysokie bo fajnie byoby pogadac poza czatem ;)
są wyniki na iberystyce, już niedługo chyba..
Psyche77,a składałaś na iberystykę?
O, ja teraz złapałam takie nerwy, że ledwo siedzę. Cały dzień się jakoś
trzymałam,a teraz jest tragedia.Jeszcze ten próg na portugalistyce mnie konkretnie
załamał...
ooo a ma ktos jakies info co do iberystyki? tam pewnie bedzie jeszcze gorzej niz na portugalskim patrzac na wyniki z tamtego roku... :(
Ewa nie martw sie mnie tez :( czuje ze moje szanse naprawde maleja z minuty na minute
Nie Ewo, nie składałam, ale siedzę na gg i rozmawiam z resztą zestresowanych kandydatów ;P. Kolega miał 404 pkt i jest w okolicach 60 miejsca (tam przyjmują 30 u nas całe szczęście 60)

ja też złapałam nerwy bo czuję że to już niedługo

trzymajmy się:*
meroleczka dlaczego mielibyśmy sie nie zobaczyć czy nie spotkać ? Nie żałuj czegoś co jeszcze nie doszło do skutku, Paulo Coelho napisał kiedyś, że nadzieja jest póki jest życie. Zobaczycie wszystko bedzie dobrze, jeszcze sie wszyscy zobaczymy na rozpoczęciu roku akademickiego :)
O żesz w mordę. To miał strasznie dużo punktów.
....
aaa, przepraszam, 402, błąd w obliczeniach
no ja na iberystyce jestem 76 ;p przyjeli 37 osob.
396 ptk...
ehhhh te progi ;p
zaraz za przeklinac! 404 pkt i 60 miejsce rezerwowe :O kur**
zaraz za przeklinac! 404 pkt i 60 miejsce rezerwowe :O kur**
Co za apokaliptyczne progi.
No w najczarniejszych myślach się takich nie spodziewałam,a podejrzewam, że
na romanistyce mogą być jedynie odrobinę niższe.
hahaha Psyche 2 pkt to rzeczywiscie ogroooooomna roznica...:D czyli jednym slowem glupim liczeniem pkt zmniejszyli nasze szanse bo w tamtym roku bysmy sie dostaly! najgorsze ze jest tak jak przypuszczalam...ponizej 400 nie zszedl prog ;/ wrrrr ale jestem zla!no nic w takim razie beda studiowac sami geniusze a jak wiadomo tacy nie sa mile widziani bo nikt nie lubi jak student jest madrzejszy od wykladowcy :P
będą studiować ludzie ktorzy znają już biegle język, zajmując miejsce tym którzy mieliby szanse czegoś się nauczyć.
A to nie ma dwóch oddzielnych puli miejsc? Na UWr tak było, myślałam, że tu jest podobnie.
skad tutaj jest zupelnie inaczej :) wszyscy do jednej beczki :P hmm no niby Ci ktorzy znjaa francuski perfect skarza sie na tych co chca sie nauczyc ja mysle jednak ze wszyscy powinni miec szanse :) ale naprawde nie zazdroszcze im... beda mieli przerabane bo latwiej tym ktorzy niczego nie potrafia albo umieja malo :D a tak na marginesie :P to ze ktos zdal dobrze mature wcale nie swiadczy o tym jak biegly jest w jezyk :d (bo duzo zalezy od szczescia niestety umiejetnosci to rzecz drugorzedna na maturze ;/ i nie tylko ja tak twierdze)
No tak.... na maturze powinno sie pisax wypracowanie i nie wiem tlumaczyc zdania ktore sprawdzaja gramatyke i słownictwo a nie ABC szczególnie w tym roku ten tekst o torach...znam osobe która nic nie umiała z fran i zda ła na 70 % =/ [wypr zawaliła xD ]
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 313