UJ romanistyka - matury

Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 313
dostałam się:))))))))
15 na liscie:O
Ewa, przyjmują zawsze troszkę więcej niż 60 osób, na pewno część odpadnie, myślę że masz szansę !!
Psyche, bardzo bym chciała, byś miała rację.
Ale się pusta czuję. Niby byłam psychicznie gotowa, że się nie dostanę, ale jednak chyba nie do końca...
104 !!! :D:D:D

załamka................
ja tez niewieleale poza 100 :(
Myślę Ewa, że to może potrwać, i wiem, że to tyle dodatkowych stresów, ale jeśli dostaniesz telefon od pani z uj to nie wahaj się tylko spełnij swoje marzenie. Bardzo byłoby mi miło studiować z kimś kto marzył o tym tak samo jak ja. Nie jestem geniuszem ani kujonem, w liceum miałam fra tylko podstawowy, nie władam nim biegle, choć dobrze napisałam maturę. I udało się :))))) idę pić
Moze ktos z Krakowa sprawdzi te liste jutro ?? Bo to chyba fizycznie niemozliwe zeby miec z dwóch matur rozszerzonych po 95-100 % ;/ nie wiem skąd tyle punktow ludzie nabrali, ehhh
sa listy rankingowe na stronie instytutu...
Nie wiem jak to się stało, ale byłam 85, a teraz jestem 86 :-/
To co? Robimy jakieś spotkanie dla tych, którzy się dostali? :D
Ja we wtorek będę w Krakowie, więc jak? :)

I swoją drogą - kiepsko, w pierwszej 60-tce jest 1, słownie: "jeden", facet ;)
Hej Dziewczynki!!!!!!!!!!!!!:)
HURAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!! Dostalam sie na włoską (22 miejsce) i na francuska (31)!!:) Kurcze, super!!:) Ale mam dla Was dobra nowine - zwolnie chyba to miejsce na francuski:) Takze uszki do gory moje drogie koleżanki!!:) Na pewno bedzie oki:) Sadze ze sporo ludu zrezygnuje i wskoczycie na swoje upragnione studia:) No i mam nadzieje ze na jakies pifko mimo wszystko sie umowimy:) Sciskam mooocno, wysylam wielka dawke pozytywnej energii!!:)) 3majcie sie cieplutko i milusiej nocki zyczem:*:*:*
gratulacje :) tylko kurcze zebym ja sie dostala musialby sie zdarzyc cud :(
Ucha do gory:) Nigdy nie wolno tracic nadziei:) Moze sie uda... POza tym nawet jesli nie - wiem ze to zabrzmi totalnie glupio - moze cos dobrego z tego wyjdzie... Ja tez sie za 1 razem nie dostalam na studia tam gdzie chcialam i bylam totalnie zalamana:((( Ale powiedzialam sobie ze kij z tym, nie poddam sie!! Jak czlowiek uparcie i konsekwentnie dąży do celu i nie daje sie zniechecac to wierze ze mu sie uda!! Jestem tegho zywym przykladem. Moze to i banalnie brzmi, ale wierze ze swoja silna wola i uporem mozna ruszyc gory:P
megio - moze sie jakos zgadamy? Zawsze to lepiej miec jedna znajoma dusze na nieznanym terenie niz samemu ruszac w boj:P
haha obys miala racje :) ja na wymarzone studia nie dostane sie nigdy bo takie chyba nie istnieja :D ale bardzo mi przykro bo francuski jest cudowny :(
Dziewczyny, mam pytanie - czy w przypadku UJ i ERK zakwalifikowany znaczy "przyjęty"? Bo jak rozumieć to:
"W chwili obecnej ostatni aktualnie zakwalifikowany do przyjęcia na pierwszy rok studiów kandydat znajduje się na 72 pozycji listy rankingowej."
Tak:) Z tego co ja rozumiem to jest jednoznaczne:)
Byłoby miło. Może te 14 osób by zwolniło kilka miejsc, m.in dla mnie :-)
Czesc dziewczyny chcialam sie tu przywitac i w ogole jakos zaznajomic z przyszlym towarzystwem bo sie tez wlasnie dostalam na romanistyke :))) tzn jestem na 70 miejscu xD ale jakims cudem mnie zakwalifikowano :D Pozdrawiam ;)
xxx86 ;) pewnie ze sie bardzo chetnie spotkam :) tylko sama jeszcze nie wiem co robic bo dostalam sie na wloska, romanska i na arabistyke i mam jakies tam szanse na portugalski (4 miesjce na rezerwowej) i nie wiem co wybrac :P
1415994 jakby co ;)
Hej:)
Acham. No ja tylko na romanistyke i italianistyke i chyba jednak wybiore italie:) A to jak jestes 4 to na pewno Cie wezma bo pewnie tam skladala czesc ludzi, ktorzy zlozyli na hiszpanski wiec sie pozwalniaja miejsca:P W kazdym razie, jesli jednak sie skusisz na wloski to daj znac!!:) Moje gg to 2[tel]:)
Hehe, fajnie jest miec takie dylematy, co??:D
cześć koleżanki studentki :)
Ewuś ja Cię mocno dopinguję i mam nadzieję często widywać od października, pamiętaj ! :):*
Siudzia, hej :D Pozwoliłam sobie zobaczyć, że masz na imię Agnieszka :). Monika, miło mi ;p. Do jakiej grupy zaawansowanie idziesz? (O ile można tak sobie ot, iść, a nie że to oni przydzielają, bo ja nie wiem :D)

Marta, Megio, bravo, bravissimo ;p

Tak czy siak, na spotkanie nawet ponadromanistykowe-filologiowe mogę liczyć? ;-)
Z tego co sie orientuje to jest grupa podstawowa, średniozaawansowana i zaawansowana tak? [prosze o potwierdzenie :D] Z chęcia bym sie wybrała do tej średniozaawansowanej jakby co, bo w sumie mialam francuski w liceum 3 lata tylko ze to byl dość marny poziom dlatego mysle zeby sobie jeszcze przez wakacje pocwiczyc zeby miec szanse przetrwania no i nie zaczynac mimo wszystko od poczatku ;)
Psyche, dziękuję :-* od razu mi się lepiej zrobiło, jak to przeczytałam.
Nie tracę nadzei, tylko zastanawia mnie jedno - przede mną jest 7 osób, która mają dokładnie taką samą liczbę punktów jak ja... Czy to oznacza, że jeśli pierwsza osoba na liście z taką punktacją zostałaby przyjęta, to reszta też ma szansę?
Ewa, pytałam mądrego kolegi ze stosunków UJ :P
Zacytuje :
"zasadniczo - jeśli przyjęliby kogoś z takim samym wynikiem, a jej nie, co się nie zdarza - wtedy przyjmują raczej wszystkich - może pisać odwołanie, które musi zostać uwzględnione"

Poza tym powiedział mi, że w tamtym roku z anglistyki gdzie przyjęli 58 osób, w pierwszej turze zrezygnowało 50 (!) osób. Takie rzeczy się zdarzają ;p.

No i myślę, że część osób z listy rezerwowej przed Tobą też niekoniecznie musi chcieć iść na romę ;).

Miłego dnia :)
Agnieszka ja nie mam pojęcia :P Ja też bym chciała do jakiejś takiej żeby nie zaczynać od początku :).
Hej!!:) Dzeiki, dzieki:) Ewa, na pewno sie dostaniesz!! To by bylo bardzo nie fair gdyby jedna z 7 osob sie dostala a wszystkie z nich mialyby takie same wyniki:| Bede 3mac kciuki:* Oczywiscie jesli drogie kolezanki sa chetne na jakas integracje to ja bardzo chetnie:P w koncu wszystkie bedziemy w tym samym instytucie:P
mam pytanie do tych ktorzy sa na liscie rezerwowej... czy zmienia sie cos u Was dziewczyny? mam na mysli pozje na liscie bo u mnie bez zmian :( naprawde nikt nie zrezygnowal?
Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 313