UJ romanistyka - matury

Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 313
Przesunięcia na liście będą jak uznają, że ludzie wyżej zrezygnowali. A uznają tak dopiero gdy skończy się termin wpisu, który jest do 18.07.2008
Więc kolejna tura za 5 dni :)
U mojego brata lista zaczęła się przesuwać już następnego dnia (u niego wyniki były dzień wcześniej niż u nas). To pewnie dlatego, że niektórzy ludzie, dostawszy się gdzie indziej, od razu używają opcji "rezygnacja". Ja też niestety stoję w miejscu :-(
u mnie tez sie nic nie przesuwam dalej mam pozycje 104 na liscie a wiem ze pare osob zrezygnowało =/ i kurcze nie wiem czy składac na inne studia czy mam szanse na dostanie z 32 miejscem na liscie rezerwowej =(
ja mam wlasnie ten sam problem...nie wiem co robic :( a u innych znajomych na innych kierunkach tez listy sie "ruszaja" :D i to o dziwo w niekotrych przypadkach nawet na ujocie wiec nie wiem czemu oni nas w takiej niepewnosci trzymaja :( najsmieszniejsze jest to ze jednak poziom jest duzo nizszy niz w ubieglym roku a i tak jest ciezko:(
Żart - po ogłoszeniu wyników byłam 85, potem zrobiłam się 86,a teraz patrzę jestem
87!
dokladnie, wyniki ruszają się, ale nie w tę stronę, co trzeba.
kpina.
Czy jest ktos kto CHCIALBY studiowac filologie romanska (np. jezyk francuksi zaawansowany i wloski od zera-nienauczycielska lub nauczycielska), bo w Tarnowie sa jeszcze wolne miejsca a wykladowcy przyjezdzaja specjalnie z UJ i AP, wiec moglibyscie realizowac sie w pelni, mam duzo informacji o tych studiach, rekrutacja kosztuje 80 zl i jest PRZEDŁUŻONA do piatku włacznie, szczególowe informacje w zakladce "romanistyka w Tarnowie" lub piszcie na moje [gg] mam pelno informacji (od znajomych) bo robilam wywiad bo sama ide na ten kierunek! Wiec mozliwe ze bedziemy kol z jednego roku:P Pozdrawiam i czekam na wiadomosci:P
A ja wlasnie przed chwila wrocilam z krakowa i juz sie zapisalam na ta romanistyke ;D . Ale nie ma co , budynek przynajmniej z daleka wyglada jakby go ktos przed chwila probowal wysadzic xDDDDD
Tak Siudzia, słyszałam nawet, że słynna "wieża babel" czyli nasze collegium paderevianum grozi zawaleniem :D. Chociaż może jeszcze nie za naszej kadencji ;). Co do dziwów na liście rezerwowej - nie wiem co to ma być... ;/

Jutro jadę z koleżanką składać na romę ;)
w zakładce 'komunikaty' zamieszczono wyjaśnienie całej sytuacji.
Wygląda na to, że przyjęli tylko 5 osób. No,chyba, że II tura się jeszcze
nie skończyła,bo trochę nie chce mi się wierzyć,że zrezygnowało tylko 5 osób...
hej:) przypadkiem trafiłam na to forum. :) także składałam podanie na UJ, ale chyba bardziej zależy mi na polonistyce. Czekam na liście rezerwowej... I w ogóle się nie przesuwam do przodu... A wszystkie inne cyferki się zmieniają i nie bardzo rozumiem, o co w tym wszystkim chodzi...?:) Czy Ktoś z Was może orientuje się w tych 'przyjętych' - 'nieprzyjętych'? Dlaczego dzisiaj np. na filologii polskiej liczba przyjętych zmieniła się z 167 na 194, a moja pozycja ani rusz w żadną stronę...?;) To samo jest zresztą na romanistyce.. Siedzimy razem z koleżankami i zachodzimy w głowę..:p Będę wdzięczna, jeśli Ktoś wytłumaczy. W innych miastach jakoś to wszystko jaśniej jest opisane...:)

pozdrawiam :)
.. żenua.
Ja mam tak samo były 72 perzyjete osoby juz są 78 a ja bylam 104 to jestem 107 fajnie =/ ZAczynam myslec ze przyjmuja jakies znajome osoby albo cos =/ paranoja
no właśnie... mama mi to cały czas mówi... ale nie wiem, czy przyjęliby prawie 30 osób po znajomości - bo tak jest na polonistyce... Tak mnie to denerwuje, że chyba jutro wsiądę w pociąg i akurat na poniedziałek rano będę pod tym sekretariatem. Niech wyjaśniają.
bo przyjmuja na lewo!! podobno jest rak ze kto posmaruje ten sie dostanie (tak mi znami mowili) to jest Polska wiec wszystko jest mozliwe! ja w to wierze:)
no tak... można się było tego spodziewać. :/
no nie wiem.....
musiałbym być głupi, żeby smarować, aby przyjęli mnie na tak obiecujący i dający tyle perspektyw pracy kierunek studiów jak filologia.

takie ploty są zawsze i wszędzie, a ile w nich prawdy to nie wiem.

jedyne co pewne to miejsca z listy rektorskiej zarezerwowane dla dzieci pracowników uczelni. stąd być może takie ciekawe rozbieżności między liczbą przyjętych a pozycjami.
no tak ale skoro i tak mialbys placic za studia zaoczne a moglbys pojsc na dzienne (tez placac) to raczej wybralbys dzienne? (bo ja tak), nie wiem czy pamietasz co bylo kiedys w Gdansku...??:P
a tak pozastym to ze moj rodzic pracuje na uczelni daje mi wieksza wiedze niz tym co proboja sie dostac bez znajomosci... nie sadze:P
..
ludzie, litości.
wasza pozycja się nie zmienia, ale zmienia się pozycja ostatniego przyjętego.
Jan Kowalski po pierwszej rekrutacji zajmuje pozycję 100, przyjęto osób 50, ostatni przyjęty zajmuje więc pozycję 50. po drugiej rekrutacji zrezygnowało 10 osób, pozycja ostatniego przyjętego to pozycja 60, pozycja Jana Kowalskiego nie zmienia się, choć od ostatniego przyjętego dzieli go już nie 50, lecz 40 miejsc- jest więc w lepszej sytuacji!
jasne?
co do zmian pozycji, jaka zdarzyła się naszemu Jankowi parę dni temu- polecam przejrzeć zakładkę 'komunikaty', komisja tłumaczy całą sytuację.
nie chodzi o wiedzę ale możliwość bycia przyjętym z pominięciem procedury rekrutacji.
'Dlaczego dzisiaj np. na filologii polskiej liczba przyjętych zmieniła się z 167 na 194, a moja pozycja ani rusz w żadną stronę...?;) To samo jest zresztą na romanistyce.. Siedzimy razem z koleżankami i zachodzimy w głowę..:p Będę wdzięczna, jeśli Ktoś wytłumaczy'

'Ja mam tak samo były 72 perzyjete osoby juz są 78 a ja bylam 104 to jestem 107 fajnie =/'

moja wypowiedź ad powyższe wypowiedzi była.
wszystko super... Tyle że rezygnują nie tylko przyjęci, ale też osoby z listy rezerwowej. Więc, jakby nie patrzyć, nasza pozycja także powinna się zmienić, bo np osoba przede nami zrezygnowała (zakładka rezygnacja).
Czy ktoś się orientuje, kiedy będą te cholerne wyniki II rekrutacji (a może były już w piątek [?]). No bo chcę wiedzieć, czy mogę już szukać pokoju we Wro. :-/
no, ale skąd pewność, że ludzie używają w ogóle takiej opcji, jak 'rezygnuj' ?
aktualizacja wyników jest co piątek, następna: 25 lipca.
wyniki drugiej rekrutacji były 18 lipca, rekrutacja postępująca trwa.
ze co??? chyba sobie jaja robicie... co to ma byc!!! zrezygnowalo 5 osob? a raczej przyjeli do tych ktorzy byli za peirwszym razem przyjeci (72 potem 73) dodatkowo TYLKO 5 osob i to jest niby koniec rekrutacji?? KPINA, SKANDAL, i nie bede mowic co jeszcze bo nie wypada...albo czemu BURDEL!!! jutro osobiscie sie wybieram do tych szanownych pan, ktore laske robia ze zyja i im powiem co ja o tym mysle, bo dokladnie wiem jak to bylo rok i dwa lata temu! i podziekuje im, ze nie stoimy w miejscu tylko przesuwamy sie w nie ta strone co trzeba! ZARTY SIE SKONCZYLY! jestem oburzona!
tak trzymac, nareszcie ktos bedzie walczyl o siebie:P:) trzymam tczciuki:)
ja tam dzisiaj pojechałam i nikt nie był mi w stanie odpowiedzieć co się dzieje... odsyłali mnie tylko z jednego budynku do drugiego... i tak ze dwie godziny biegałam, aż się zdenerwowałam i poszłam na Wawel. :p i nic się nie dowiedziałam, bo oni sami rzekomo się nie orientują. :]
Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 313