Romanistyka UW- kto się dostał? :)

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 250
Aaaa no to wszystko jasne xD No to rzeczywiście nieźle się nalatamy...
Mogliby to latanie nazwać wfem xD
Hahaha, dobry pomysł, przynajmniej ten jeden przedmiot już byśmy mieli z głowy;] To co, piszemy do rektora, żeby tak zrobił?xD
Spoko...chciałam się na pilatesa zapisać jeśli jest, ale jakbym miała zasuwać pod górkę na wf to wolę tylko taki spacerek xD
Pilatesa nie ma z tego co widziałam, ale i tak ciekawe są te zajęcia w-fu... Przynajmniej na jakimś aqua aerobicu się nie trzeba przemęczać, ale ja chyba wybiorę coś innego...
Wogóle odświeżyłam wątek, bo taki ważny uniwerek,a mała aktywność (;
To ja zapytam tak z innej beczki, zwłaszcza tych, którzy są spoza Varsovie ;) A mianowicie, jak stoicie z załatwianiem mieszkania? Bo jestem ciekawa, czy jestem jedyna, która nie może znaleźć czegoś do wynajęcia ;P A, i jaki bierzecie drugi język romański? Ja chcę italien ;)
Ja z mieszkaniem nie mam problemu, a co do języka to... chyba jest dopiero na 2. roku! Przynajmniej tak wynika z moich zdjęć planów zajęć na 3.lata, który zrobiłam komórką Niestety!
A ja byłam na stronie tego ośrodka wychowania fizycznego UW, czy jak to się tam nazywa i widziałam pilates:P Mam nadzieję, że rzeczywiście będzie, bo też planowałam się na niego zapisać. A jeśli chodzi o lektorat - to też - italiano:D
Ojś, to ja jakąś inną listę widziałam. Nieważne ;]
http://www.wfisport.uw.edu.pl/index.php --> Voila, link do listy wszystkich dostępnych zajęć;]
A że tak się inteliGNIentnie spytam- co to jest body art?!
Ja bym się cieszyła jakby napisali jeszcze, gdzie to się odbywa... Czyli gdzie jest najbliżej ;-)
To są takie ćwiczenia, które ogólnie poprawiają sprawność, koordynację i gibkość;) Wydaje mi się, że to wszystko się odbywa w tym Centrum Sportu i Rekreacji na Banacha, przynajmniej tak wynika z tego, co jest napisane na stronie.
Hehehe, ja wybieram badmintona ;P
Ja się ciągle waham... Wszystko lubię ;P Ale może warto faktycznie ten pilates wypróbować... Jakoś nigdy nie miałam okazji.
Hehe to ja wrócę do tematu francuskiego:P Zastanawiam się, że czy lektury w I sem. będziemy musieli czytać w starofrancuskim, czy wersje przełożone na współczesny język... Bo jak w starofrancuskim to będzie ciekawie...xD
No w każdym razie co by nie było, to damy radę! (Mam nadzieję xD)
Taaaak, jeśli w starofrancuskim, to naprawdę może być, hmmmm, interesująco ;P Widziałam gdzieś w necie fragment "Chanson de Roland" właśnie w starofrancuskim, na szczęście obok było tłumaczenie na współczesną francuszczyznę ^^ A w razie czego- widziałam gdzieś słowniki ze starofrancuskim, takie istnieją, jest więc nadzieja, że nasza biblioteka UW będzie w takowe wyposażona ;P
Jeszcze istnieje chyba jakaś biblioteka instytutu, to tam na bank.
Je l`espère bien ;))
Jeśli chodzi o starofrancuski to polecali mi www.lexilogos.com Wiem, że to działa w stronę sprawdzania pochodzenia danego słowa, ale nie wiem czy odwrotnie też...
Body art brzmi interesująco, bo zawsze lubiłam ćwiczenia na gibkość.
A co do drugiego języka to raczej hiszpański.
Jeju, jeju, mi się jakiegoś kosza chce... Jeszcze 10 razy mi się zmieni do października, ostatecznie może wyląduję na aqua aerobicu? ;P
Hym...co do wychowania fizycznego, to ja wstępnie sobie wykoncypowałem jogę. :) Co do drugiego języka to obowiązkowo włoski- najbliższy żyjący krewny ukochanej łaciny. :)
Salut :D Ejjjj, a my się mamy spodziewać jakiegoś listu z UW? Bo koleżanka z germanistyki (też UW) mi powiedziała, że gdzie indziej podostawali takie listy... Ani ja, ani ona nic nie dostałyśmy. A Wy??? I jeszcze mi mówiła, że przy składaniu dokumentów dostałą jakąś kartkę z linkiem, że będzie mogła się zapisywać na lektoraty, etc. Kurde, ja nic takiego nie dostałam i zastanawiam się, czy od nas nikt takiego czegoś nie dostał, czy może tylko ja ;P Merci d`avance pour la réponse :D
Również nic nie dostałam:( Chyba IR o nas zapomniał. Już się zaczęłam niepokoic, że to tylko ja jestem w takiej sytuacji. A kartki z linkiem nikt mi nie dawał i chyba jej nie dostaniemy. (przynajmniej w tym semestrze)
Rany, a już się bałam, że albo zaginęło gdzieś na poczcie, a tam było coś niezwykle ważnego, bez czego mnie nie będą chcieli, czy coś ;P Ale jak nikt tego nie dostał, to nie musimy się martwić ^^ Bo wczoraj rozmawiałam z tą moją koleżanką i ona mi właśnie powiedziała o tych listach i kartce z linkiem. A, właśnie, we wrześniu mają być jakieś spotkania w bibliotece, czy gdzieś? Bo jak składałam dokumenty, to coś mi się tak obiło o uszy ;P
Ten list jest polecony, więc nie ma prawa zaginąć. Choć nigdy nic nie wiadomo.

A ja nic o tym nie wiem:( W jakiej bibliotece?
Yyyyyy, mówiłam, że mi się tylko tak obiło o uszy ;P Byłam podekscytowana składaniem dokumentów na moją wymarzoną romanistykę, to mogłam coś źle usłyszeć ;P Moze niech ktoś jeszcze się wypowie? :)
Listy podobno mają wysyłać w tym lub przyszłym tygodniu. Polecone oczywiście, więc nie mają prawa zaginąć na poczcie (dla pocieszenia Ange powiem Ci, że pocztówka z Sopotu z 2007r. jeszcze do mnie nie dotarła ;)).
Ejj tak szczerze to ja już nie mogę się doczekać października :D
Pardon xD Anne :D
Te wakacje są stanowczo za długie! Wolałabym mieć więcej wolnego zimą. Co prawda można nadrobić zaległości książkowe, a to ogromny plus:)
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 250

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia