Romanistyka UW- kto się dostał? :)

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 250
Podobno im ciemniejszy dżins, tym bardziej elegancki ;P Ale hmmm, może jednak lepiej założę jakąś kieckę, albo chociaż spodnie w kancik? :P Bo biała bluzka to na 100% :)
A ja jako przedstawiciel płci męskiej (czyli chyba tej gorszej :D) zakładam ciemne jeansy, może nawet czarne, trampki i koszule jakąś ale na pewno nie biała :)))
A bientot
Hehe, przynajmniej Cię rozpoznamy ^^ Jakoś mnie naszło na słuchanie "Gaudeamusa" ^^
Ja mam właśnie dylemat xD jak będzie zimno to założę czarną koszulę... Jak ciepło to białą...
Widzę, że nasze forum powoli umiera... Ożywię je więc pytaniem: Cóż z płatnością za indeks?
A to mamy się tym martwić już teraz??? Czy jak dostaniemy indeksy? A co w ogóle z tym nieszczęsnym USOS-em? Ja założyłam tam konto i dalej moja inwencja twórcza się skończyła :P Ja na serio nie ogarniam tych jakiś żetonów! :P Mamy się już na coś rejestrować, czy jeszcze nie, czy co??? A, i na stronie USOSu jest taki wpis: "Informacja dla studentow chcących po raz pierwszy zarejestrować się na zajęcia z języka obcego
Studenci chcący po raz pierwszy zarejestrować się na zajęcia z języka angielskiego, francuskiego, hiszpańskiego, niemieckiego, rosyjskiego i włoskiego muszą poddać się testowi poziomującemu on-line."
Przecież test poziomujący mamy 28 września! To ten en ligne też mamy robić?????????????????????
Za indeks nie płacimy nic. Dostaniemy go i tyle.
A jeśli chodzi o USOS to chyba dopiero 30 września możemy się rejestrować na przedmioty jak będziemy znać wyniki testu. Ale w ogóle nie jestem pewna czy my mamy sami się rejestrować czy dostaniemy gotowy plan...
Test poziomujący on-line nie jest dla nas!
hej, a co z wf? mamy sie rejestrowac normalnie, czy czekac az wszystko nam pozajmują i rejestrowac sie dopiero po 30 wrzesnia? :P
Je deviens fou... zgodnie z listem od Samorządu Studentów, 09.09. rusza II tura zapisów na przedmioty ogólnouniwersyteckie... to jutro (chyba jedyne czego jestem pewien)...
O kurde. A do kiedy trwa? Ja mam nadzieję, że na tym szkoleniu bibliotecznym nam powiedza, czy mamy się w końcu na coś rejestrować, czy czekać... Bo ja już tego nie jarzę! :/ Ehhhh, internetowe zapisy...
Ja jestem człowiekiem nieco wycofanym z "życia technologicznego", także starcie z informatycznym molochem zawsze kończy się u mnie silną histerią. Zgodnie z listem: "Rejestracja na przedmioty ogólnouniwersyteckie: II tura zapisów, od: 2[tel]:00 do: 2[tel]:59". Jeśli ktoś z przyszłych romanistów potrafiłby mi wyłożyć podstawowe zasady usos-gier, byłbym wdzięczny.
Podłączam się pod tę prośbę :D
Ja dzielnie zgłębiam internet, ale USOSa jeszcze nie zgłębiłam... -.-
W sumie na gronie jakiś chłopak z samorządu romanistyki nam napisał, żebyśmy czekali do szkolenia, więc chyba nie zostaje nam nic innego;)
Chyba tak... na forum USUSowni, na pytanie o rejestrację i o komplikacje wynikające z nieznajomości grup w których będziemy mieć zajęcia dostałem odpowiedź: "...niestety brutalna prawda jest taka, że studenci I roku są w gorszej sytuacji niż ich starsi koledzy, przynajmniej na niektórych wydziałach. Taki student zwykle jest do grup zapisywany odgórnie, a zwykle następuje to tak pod koniec września. Zwykle również już po rozpoczęciu rejestracji na wfy i przedmioty ogólnouniwersyteckie. Zwykle zatem trudniej mu dobrać te przedmioty tak, żeby pasowały do planu, bo starsi koledzy oczywiście zajęli te lepsze, ciekawsze, w wygodniejszych godzinach". Pozostaje więc czekanie...
Super:/ A już myślałam, że będę sobie mogła jakoś dobrać w miarę dobre godziny...
Czyli mamy po prostu czekać i nie przejmować się USOS-em?
Z tego co dane mi było zrozumieć wynika, że tak. Pozostanie nam pewnie III tura rejestracji i wszelkiej maści ochłapy, których plemienna starszyzna nie chciała ruszać. :)
Heh, los pierwszaków :P Pocieszające jest to, że za rok (mam nadzieję^^) będziemy w lepszej sytuacji ;))
Czyli USOSu nie ruszacie? Bo ja mam tam tylko konto :P
Heh, los pierwszaków :P Pocieszające jest to, że za rok (mam nadzieję^^) będziemy w lepszej sytuacji ;))
Czyli USOSu nie ruszacie? Bo ja mam tam tylko konto :P
Mnie sie po prostu nie chce w to wchodzic i doczytywac o co tam chodzi... Jakby ktos wiedzial kiedy i co trzeba tam zrobic to prosze w imienu wszystkich o poinformowanie :)
Ejjjj, a czy do Was też dzwoniono w sprawie próby 30 września? :)
Jaka próba 30.09? O.o
A bo zadzwoniła do mnie pani z Instytutu Romanistyki i zapytała, czy bym wyraziła zgodę na udział w próbie przed inauguracją roku, właśnie 30 września.
chyba zostałas zaszczytnie wybrana z naszego grona, co by nas na próbie reprezentowac ;)
Hehe :p A jeszcze ktoś z Was otrzymał taki telefon? Zawsze by było raźniej iść z kimś, kogo się już kojarzy ;)
Jaka próba? Mnie też nic nie wiadomo x_X Może powiedzą 24? Albo rzeczywiście zostałaś wybrana:D
Przeglądając setki wpisów na forach internetowych poświęconych "ciężkim początkom" trafiłem na wieść, iż na inauguracji rozdawane są indeksy osobom z wierchuszki listy przyjętych. Nie mogę jednak ręczyć za wiarygodność takich wpisów, choć to by się zgadzało.
Aha ;) Jak widziałam na stronie naszego Instytutu Romanistyki listę przyjętych, to mój PESEL jest trzeci, więc te pwisy mogą być prawdziwe ;> No w każdym razie postaram się godnie wszystkich reprezentować xD Eh, Wy będziecie wcześniej studentami "pełną gębą", z indeksami!!! ;))
A w kierunku USOS-u coś robiliście? Uczycie się do testu poziomującego?
Wpisy, oczywiście :P
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 250

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia