Romanistyka UW- kto się dostał? :)

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 250
Aha, to się zobaczy ;P A ten test był tylko pisemny, czy jakaś część orale też była? I czy zapisaliście się już na jakieś zajęcia?
Ja się na razie nie zapisywałam, czekam na ten list z UW. I w ogóle jak wchodziłam na konto w USOSie to przy zajęciach było napisane, że zapisy jeszcze nie zostały aktywowane...
zapisy są we wrześniu. przynajmniej tak wydedukowałam.
Test?! A nie można już się zadeklarować do najsłabszej grupy? I tak tam wyląduję...
Ja narazie się nie uczę nic...Czytam jakieś wywiady, oglądam telewizje, słucham radia i tyle...Ale ciężko mi otworzyć buzie i wydukać proste zdanie.
Ciągle nie dostałem listu z uniwersytetu... mam nadzieję, że to wina poczty...
Ja tez nie mam listu żadnego... Dostałem tylko od tych miejsc, gdzie sie nie dostałem :D A z IR nic a nic :(
Nie przejmujcie sie testem, lepiej sie nie przygotowywac specjalnie, w ten sposob trafi sie do odpowiedniej grupy. Bo np. ja wole byc w tej, na ktora zasluguje, wtedy mnie odpowiednio naucza (oby!) Nie wyobrazam sie w tej najlepszej... Chociaz chcialbym ale wiem ze nie zasluguje. Ehh co ma byc to bedzie :)
Nie ma czegoś takiego jak najlepsza grupa!!!
to po co jest ten test? przecież poziomuje żeby najlepsi byli z najlepszymi, a słabsi mieli czas się podciągnąć. no i te dodatkowe lekcje.
Przecież to jest tylko jedna grupa, która jest "inna". Rezta idzie alfabetycznie.
a, dzięki za informacjony.
w takim razie nie ma co przejmować się tym testem;]jak dobrze, że są wakacje :)
A ja nie rozumiem jednej rzeczy;) W tym liście jest napisane, od kiedy jest rejestracja na poszczególne przedmioty, tylko, że ona jest chyba od 9 września, a problem w tym, że niektóre przedmioty się nakładają z różnymi grupami pnjf, czyli w sumie nie możemy się chyba rejestrować, dopóki nie poznamy wyników testu, nie? Haha mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo;)
A zalogowałaś się na USOS?
Tak.
Buuu to tylko ja widocznie nie mogę:(
A co wpisujesz? Bo ja wpisałam PESEL i to samo hasło, które miałam w IRK i się zalogowałam.
Też tak robię ale niechcący wpisałam przypomnienie z kodem, a w takim wypadku muszę iść z jakimś kodem do IR.
Dostałem dzisiaj długo oczekiwany list z IR :) Z tego co piszą, to widzimy się już 24.09 na szkoleniu bibliotecznym :))))
A ja idę jutro na pocztę odebrać rzeczony list^^ Hehe, to niedługo się widzimy, drodzy romaniści :D Bonne soirée! :)
Tak szczerze to nie moge się już doczekać xD
Mam list ^^ To 24.09. oprócz szkolenia mamy tez rozdanie indeksów ^^ Kurde, jak to jakoś podniośle brzmi ;P A, co do szkolenia- jak są grupy A-L i M-Z to chodzi o to, że na 9 mają osoby o nazwiskach od A do L, a reszta później, czy coś innego? Bo tak sobie wydedukowałam, ale wolę się zapytać :P A test poziomujący ma być tylko pisemny, czy oral aussi? ;P
Z tego wychodzi, że tak... To kto jest w grupie M-Z?
Test podobno tylko z gramatyki i tylko pisemny o.O
Ah, bon ^^ Ja jestem w grupie A-L. Ej, to skoro prócz szkolenia tego samego dnia jest rozdanie indeksów, to chyba trzeba się ubrać jakoś tak plus élégamment, n`est-ce pas? ;]
Czy dżinsy i biała koszula starczą? Już widzę jak wybijam zęby na Krakowskim w obcasach... -.-
Hmmmm, myślę, że powinno być ok ^^ Ja może zaszaleję i kieckę założę ;P
Ranyyyyy, to już niedługo ^^
Kolejne pytanie dotyczące ubioru- czy na test ubieracie się też jakoś tak bardziej elegancko? ^^ Bo żeby nie było, że się jakoś odwalę, a wszyscy ubrani normalnie ;P
mnie sie wydaje, że na wszystkie spotkania- poza rozpoczęciem roku rzecz jasna- ubiór raczej swobodny. no oczywiście bez przesady, ze bluza z kapturem ;) ale dżinsy i koszula chyba wystarczą :P
No mi się też tak wydaje, ale zawsze wolę się upewnić ;P Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam się ciut denerwować przed tym wszystkim- kurcze, zaczynamy nowy etap w naszym życiu! ;) Za równy miesiąc mamy inaugurację roku! Będzie dobrze, n`est- ce pas? :)
Ja mam nadzieję, że sobie poradzimy i będziemy zgraną grupą (ok... przy 84 osobach ciężko to powiedzieć, no ale przynajmniej częściowo).
No, ja też mam nadzieję, że się zgramy:)
A co do stroju, to właśnie sama nie wiem, bo niby to tylko szkolenie, ale na wszelki wypadek też chyba założę dżinsy i biała bluzkę na to rozdanie indeksów, żeby nie było;)
"Uroczyste ślubowanie oraz wręczenie indeksów i legitymacji" ma wydźwięk co najmniej uroczysty. Nie wiem jaki strój będzie z nim "współbrzmiał"...
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 250

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia