Romanistyka UW- kto się dostał? :)

Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 250
Co do testu poziomującego- nic ponad standardowe "zabawy". Co do USOSu- omijam go szerokim łukiem (kursora myszki). Jakaś dobra dusza na forum IRK oświeciła mnie nieco w sprawie rejestracji na przedmioty ogólnouniwersyteckie, ale wolę zaczekać na spotkanie 24 września. Samodzielne eksperymenty z Internetem prawie zawsze źle się dla mnie kończą.
Hm... jutro rozpoczyna się rejestracja na zajęcia wychowania fizycznego... chyba jednak tym razem będę musiał się nią zająć... macie jakieś pomysły na zagospodarowanie tych dziewięćdziesięciu minut tygodniowo? :)
Jeśli uda mi się rozkminić, jak się na to zapisać, to wybiorę albo aerobic, albo badmintona :P
ja początkowo myslalem, ze łyżwy to byłaby fajna zabawa, ale niestety od tego semestru już nie ma takiej opcji.. więc chyba siłka :P
Eh, c`est la poisse! Ale siłka też jest spoko ^^ Hej, a my NA PEWNO mamy NIE robić tego testu z języka, o którym piszą na stronie nieszczęsnego USOSu? Bo mi koleżanka doradza, żeby na wszelki wypadek zrobić, ale ja wiem, my mamy mieć test poziomujący 28.09... Wiem, że już o tym pisałam, ale jak ona zaczęła mi doradzać zrobienie tego testu, to znów mam wątpliwości... :P I z tego, co widzę na ich stronie, to na zielono jest podkreślona tylko 2 tura zapisów na przedmioty ogólnouniwersyteckie. One nie są obowiązkowe? Heh, ja mam wrażenie, że w końcu się na nic nie zapiszę i będzie zwała :/ Mam nadzieję, że na warsztatach nam wszystko wyjaśnią! Bo nie chcę zostać bez zajęć! :P
Ja też myślałem o aerobiku (w tym szaleństwie jest metoda!), ale pomysły zmieniają mi się co kilka minut... gdybym znał precyzyjny plan, to znaczy wiedział w której grupie jestem, miałbym większe pole manewru, a tak pozostaje mi tylko dopasowania się do ram ogólnych (pewny pozostaje tylko piątek)...
Nawiasem: co to znaczy "zwała" (kojarzy mi się z...nieważne)? Myślę, że jednak jej unikniemy... zawsze pozostaje III tura, albo (jak ktos mi powiedział)podwójna dawka OGUNów w II semestrze. Co do testów na lektoraty, to zgodnie z planem na ten rok nie będziemy mieć żadnych lektoratów języka obcego (na drugim roku wybieramy włoski lub hiszpański).
Aż takie skojarzenia to nie :P U mnie w szkole tak mówio się czesto jak quelque chose n`allait pas bien, en général. Przyzwyczaiłam się do tego i napisałam tu :p Teraz już wiesz, o co chodzi ;P
No jakieś zajęcia nam przypadną, najwyżej w niezbyt dogodnych godzinach... On verra!
Wiecie co? Ja chyba dziś też powalczę z wfem... Akurat body shape mi pasuje w piątki rano...
Mi też właściwie pozostaje poniedziałkowy wieczór i piątek... chyba będę musiał losować bo w innym wypadku się nie zdecyduję. :)
A czy ktos może mnie oświecić i powiedzieć co to jest za przedmiot TICE? Wszedzie szukałem i nie ma tego skrótu, no chyba ze moja intuicja internauty mnie zawiodła... A propos wf, to myslalem na Krav Maga, ale w koncu nie wiem kiedy bede mial zajecia itd. Moze w rezultacie zrezygnuje z wf dzieki zwolnieniu... A i jesczze jedna nurtujace mnie sprawa, na stornie WF jest napisane ze student jest zobowiazany zaliczyc 4 semestry w ciagu calego licencjatu, czy to ozanacza ze mozna po prostu na I roku nie zapisac sie i nie uczeszczac? A w 2 kolejne lata zaliczyc 4 semestry? Z gory dzieki za odpowiedz :)
Pozdrawiam
TICE to jest informatyka. Chyba nie taka czysta tylko jej użycie w nauczaniu języków obcych.
Myślę, że można zapisać się na WF na drugim i trzecim roku.

Pozdrawiam:)
Dziekuje za tak szybka odpowiedz :) Kurcze, z tym wf to naprawde nie mozna nic dopasowac dopóki sie nie zna swojego osobistego planu. Ciagle przegladam oferte na usosie i jedyne co chyba kazdemu pasuje to areobik, bo jest nonstop :D No ale czy facet moze isc na takie zajecia?
Ahaaaaa, też się nad tym TICE zastanawiałam i nie wiedziałam, co to może być :P Ja też dziękuję więc za wyjaśnienie ;))
Dziś wojowałam z USOSem i jak widziałam, zapisy na aerobik (jednak ten przedmiot na wf wybieram;)) są od 19 września. A przedmioty ogólnouniwersyteckie są obowiązkowe?
Tak, przedmioty ogólnouniwersyteckie są niestety obowiązkowe i trzeba z nich wyrobić godziny. Często?/zawsze? jest tak, że te przedmioty kończą się egzaminem.
O, czyli będę musiała jednak coś wybrać... :P Jak widziałam, to z naszego Instytutu były tylko jedne zajęcia do wyboru, littérature francophone, coś w tym stylu, ale miejsca są już zajęte... Ehhh, wybiorę coś z oferty humanistycznej ;P A Wy co wybraliście?
hej, czyli że można w końcu nie zapisywać się na pierwszym roku na wf?
a z ogolnouniwersyteckich dużo widziałem ciekawych przedmiotów, bo ten o literaturze frankofońskiej to porywający nie jest, zwłaszcza, ze i tak literatury mamy sporo. no i ogolnouniwersyteckie już w pierwszym semestrze można?
eee z tych ogolnouniwersyteckich to juz same ochłapy zostały..
A można już się na oguny rejestrowac?
Teraz jest druga tura zapisów na oguny, trwa do 23.09., więc chyba można :P Ale Wy zapisujecie się już na coś? Bo w sumie to nie wiadomo, w jakich grupach będziemy na poszczególnych zajęciach, więc żeby nie było sytuacji, że jakieś dwa przedmioty kolidują ze sobą...
No ja chciałam się na wf zapisać, a nie mogę... :/
Ja chciałam wczoraj na aerobik, ale zauważyłam, że zapisy są od jutra :P
Co do OGUNów, to one nie są przypadkiem od II semestru? Bo nawet na wykazie przedmiotów na wszystkie lata są wpisane właśnie od II... I zresztą jakiś chłopak z samorządu to samo napisał na gronie;)
Taaaaak...? Dobra, ja zapisuję się tylko jutro na aerobik, a z reszta zapisów czekam do szkolenia 24 września, na którym mam nadzieję nam powiedzą, co i jak!
No... Ja też czekam, wolę żeby mi powiedzieli na 100% na tym szkoleniu jak to jest.
Bo ja się boję, że pozapisuję się na zajęcia, a potem wyjdzie, że mi się pokrywają i co wtedy? A wracając znów do tego testu poziomującego w necie- robił go w końcu ktoś??? Bo mi kumpela doradza zrobienie go na wszelki wypadek, ale my mamy mieć test 28 września... Tamten test w necie jest więc dla kogo? Dla studentów, którzy nie idą na filologie, tylko inne kierunki, czy jak???
Ten test jest tylko dla osób, które chcą zapisać się na lektorat z danego języka.
No to my chyba nie musimy, bo francuski mamy już w programie ;), drugi język romański jest od II roku, chyba, ze teraz by ktoś bardzo upragnął uczyć się np. niemca, albo coś, to musi zrobić ten test, a jeśli nie, to nie robi go, tylko czeka na test 28 września, tak? :)
Dokładnie tak:)
Ale wszystkie języki są od drugiego roku (w ramach lektoratu). Mam nadzieję, że jednak nikt nie zdecyduję się na niemiecki za rok:)
No ja też ^^ Ja chcę wybrać l`italien ;)
Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 250

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia