Wrażenia po centralnym =)

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 472
no wiem, że nie masz zielonej spódnicy, dlatego tak napisałam:)) ale z tymi Kamiennymi Schodkami to niezłe, albo na przykład w tym lipnym barbakanie albo no nie wiem, po Syrenką:)
nie no, lalki nie czytala...:D chociaz w sumie to nie wiem co robila jak mnie nie bylo! smialysmy sie bo ten (powiedzmy delikatnie) nieprzyjemny portier byl podobny do chiraca:D

na czerwiec sie na pewno musimy tak umowic, ja sie moge nawet przebrac za wiewiorke, mi to nie przeszkadza... :)
nie ma juz syrenki!!!!!!!!!! (podobno, nie widzialam ze jej nie ma ale tam gdzie byla juz nie jest non plus)

wiem, mozemy sie umowic w lazienkach pod chopinem, albo na placu zamkowym pod ziggim wazą, albo cos w tym stylu... ja moge trzymac napis "forum";)
ale stoi taka (nowa? albo podróba?) na rynku Starego Miasta :)
Hehe, z wiewiórką to całkiem niezły pomysł ;-) Będziesz się wyróźniała spod tłumu, a swoją drogą to chciałbym to zobaczyć :-D
spod tłumu ==> z tłumu oczywiście :D
no nie wiem, ale tak mi powiedziano, ze relikt komuny usuneli;) moze sie myle
chyba ze chodzi ci o taka mala, ale nie pamietam juz czy to to bylo na tym rynku co ja bylam... dobra, nie motam juz
lubie wyzwania;)
A czy wychwyciliście, że ten młodszy pan przedstawiciel popełnił raz błąd językowy. Może się czepiam, ale on chyba nie powinien błędów popełniać. Powiedział mianowicie: "Je suis content que vous êtes si nobreux aujourd'hui". Wyłapał ktoś to ?
no powinno byc vous soyez, ale nie pamietam co powiedział dokładnie:) wydaje mi sie, że zwróciłabym uwagę na brak subjonctifu....Chociaż może byłam zauroczona jego akcentem i nie zauważyłam błędu:P
eee tam, czepiasz się:)) Francuzi na codzień też nie są tacy poprawni z tymi wszystkimi subjonctifami. Mnie natomiast poprawili jak mówilam o internecie. Otóż pani z komsji powiedziała mi, że Internet czyta się, tak jak się pisze [internet], podczas gdy ja mówilam [interne]....
Widzę, że nasz temat umiera !! :P Ożywmy go jakoś .... :p
ginie smiercia naturalna... ;(

chyba wprowadziles nas w blad z wynikami visions - dzwonilam tam i powiedzieli ze do 25 KWIETNIA beda... a tak sie cieszylam ze to juz:(
Kwietnia ?? Oj =/ Przepraszam, rzeczywiście nauczycielka powiedziała, tylko, że będą koło 25 a ja sobie dopowiedziałem resztę. Nie sądziłem, że tyle im to zajmie =( Excusez-moi ;-)
W takim razie tym też się nie za bardzo śpieszy, żeby to sprawdzić =/
olewaja nas po prostu... a ja juz chce wiedziec (oczywiscie czy jestem tym finalista czy nie:P)
No dokładnie ja też :-D Niech oni się tam spręźą !!! :-P
A kto z was ma w tym roku maturę?
Jak w u was w szkołach interpretują te przepisy na temat zwalniania z matury? Bo u nas nie są pewnie, czy to zwolni z pisemnego, ale chyba raczej tak...
Ja zdaję [jesli zdaję] za rok. No ale tytuł finalisty lub laureata zwalnia z matury. Zarówno pisemnej jak i ustnej. Czy się mylę ?
chyba sie nie mylisz, tylko nie wiadomo jak jest w szkolach dwujezycznych... ja jestem w "zwyklej" wiec jakby co to nie mam sie o co martwic:) ale to dopiero za roczek
Ja też jestem w "normalnej". Ale jak byłem na ustnym to rozmawiali, o tym, że dwujęzycznych też zwalnia. Tyle, że nie zwalnia ich z jakiegoś 'attestation' cokolwiek by to było :-P
eee skąd to wiesz? bo niestety to o to attestaion sie rozchodzi... jesli nie będa chcieli nam go dać to niezdawanie matury nas nie urządza...a czasu jest coraz mniej...

wolałabym juz to wiedzieć;/

nasza dyrekcja juz podobno napisała do ministra edukacji. mam nadzieję, że on napisze coś innego...
No wiesz, ja się w tym za dobrze nie orientuje. Tylko tyle zasłyszałem z ust Jainy, która czasem sie pojawia na tym forum....Ona też jest z dwujęzycznej i mówła, że z attestation Olimpiada nie zwalania, bo Olimpiada jest uznawana tylko w Polsce....
heh fajnie po fakcie wiedzieć, że ten czas poświęcony na olimpiadę można uznać prawie za zmarnowany...
Ale ja niem na 100%. Tylko powtarzam to, co zasłyszałem. A może jest inaczej.... Miejmy nadzieję, że tak, bo gdyby mi teraz powiedzieli, że mnie to z matury nie zwalnia to bym się wkurzył =/
Tak więc petit ange :) miejmy nadzieję, na przychylnośc ministra jesli to od niego zależy.
DWUJĘZYCZNI!! Odezwijcie się!!
Napiszcie, czy według Was/Waszych szkół olimpiada zwalnia z całości matury dwujęzycznej z franc. (oprócz wybranego przedmiotu nauczanego po fr. rzecz jasna). Mile widziane uzasadnienie w postaci konkretnych aktów prawnych, umów, rozporządzeń itp.
a co to jest to slynne attestation? tak z ciekawosci:)
zaswiadczenie o dwujezycznosci wydane przez ambasade francuska
hm u mnie w szkole (normalnej) pisze sie podanie o zwolnienie z matury... w sumie to tylko formalnosc zeby mieli papier
a dzis jakas pani od francuskiego w mojej szkole powiedziala ze sumuja punkty z 3 etapow...dziwne (nie wiem czy jest dobrze doinformowana bo nie mam francuskiego w szkole i nie znam jej :P)
Ale po co ? Skoro wystarczyło nie oblać żadnej dziedziny, żeby zostać finalistą... Chyba, że poprzez tą punktację wybierają lauratów, a reszta zostaje finalistami :-D
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 472

»

Pomoc językowa