Wrażenia po centralnym =)

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 472
Ale podobno ani finaliści ani laureaci nie moga brać udziału w kolejnych Olimpiadach
a jednak są:)
gratulacje!
A dziękuję,a le naprawdę się nie spodziewalem :P
co? nawet nie zartuj, przymierzalam sie za rok poprawic wynik... a skad wiesz? sprawdzone info? jak tak to szkoda:(
No tak mówiła moja nauczycielka od francuskiego !!
Według mnie to jest prawda....
Gratuluje.:)

z tego co wiem nie ma zadnego przepisu zabraniajacego udziału finalistom a nawet slyszalam kilkarotnie o takich co byli np 2 razy lauretami.
jeju gratuluje wszystkim :*
ja jeszcze nic nie wiem... rodzice mowia ciagle "poczekaj na list" ale moze uda mi sie ich przekonac jakos bo sama nie mam odwagi zadzwonic :P
nie radze czekac na list, szczegolnie po ostatnich doswiadczeniach, jak szedl tydzien, a do innych jeszcze dluzej!
nie wytrzymasz z ciekawosci, no przynajmniej ja bym nie wytrzymala...:)
wow, Andrew, gratuluję, naprawdę jestem impressionnée :))
i kto tu najbardziej straszyl że można nie zostać finalista:P
a ja mam 38 miejsce i tez jestem finalistka i wiem ze nie ma sie czym chwalic ale i tak bardzo sie ciesze bo nie musze pisac maturki:):):) Ale fajnie!!!!!!!Gratuluje wszystkim pozdrowionka
Nie no ja sądzę, że to nie miałoby sensu, żeby ktoś kilkakrtonie był laureatem, czy finalistą... INNI nie mieliby szans, no nie ??
Jestem laureatem z 9 miejscem :). Ja słyszałem, że tylko laureaci nie mogą brać udziału po raz drugi, a finaliści mogą.
5-te miejsce się zgłasza ;]
można kilka razy startować - mam w klasie dwukrotną laureatkę olimpiady z polskiego.
Andrew - to nie od Ciebie przypadkiem ściągałam na Visions? :)
Może i można tutaj tez kilka razy, ale ogólnie to zależy od olimpiady. Wiem, że z angielskiego, tak jak mówiłaś o polskim, można drugi raz, ale tu nie jestem pewien. Zresztą nie ma chyba sensu startować po raz kolejny, będąc laureatem. Można się czymś innym zająć. A w ogóle to myślę, że można tam zadzwonić i się o to zapytać.
Bardzo możliwe, jeśli to Ty jesteś brunetką, która wychodząc zabrała ze sobą "Kubusia" [taki soczek :P]
Poprzedni post kierowany był do olianny ;)
Jest tak jak mówił Michaał- tylko laureaci nie mogą ponownie brać udziału w olimpiadzie języka francuskiego. U mnie w szkole jest dziewczyna, która po raz drugi została finalistką.
Andrew >> tak, właśnie ta bezczelna brunetka od soczku 'na wynos' ;]
>>Jaina
tak naciskałam na dyrektorkę, że przy mnie zadzwoniła do ambasady i dowiedziała się, że mamy zdawac tylko maturę ustną. Do szkoły ma przyjśc pismo i wtedy już będzie wiadomo na pewno.
Czyli mimo bycia tylko/aż finalistką będziemy zwolnieni z części matury:)
Hej laureaci i finaliści!!! Gratuluję wszystkim pięknych wyników i wytrwałości w dążeniu do celu:D Jesteście WIELCY!!
@olianna
Ej, ja wcale nie powiedziałem, że to było bezczelne ;) Jak dali to trzeba było korzystać :P
A poza tym współpraca na Visions była udana ;) No i spotkamy się w czerwcu, na zakończeniu Olimpiady :)
Pozdrówki :-)
czy udana, to się jeszcze okaże ;]
tak, tak, do zobaczenia w czerwcu.
ja CHCE to zobaczyć na piśmie - bo póki co nachodzą mnie obawy, że miałam jakieś omamy słuchowe. i to nie piąte, a pięćdziesiąte miejsce, na przykład.
pozdrawiam ciepło.
Mi to powiedziała moja nauczycielka w szkole, ale jak tylko wróciłem to zadzwoniłem, żeby się upewnić.
A co do Visions to ja się niczego nie spodziewam, bo nawet to pytanie o wprowadzeniu euro źle mamy. 1999 a nie 2000 :-D
Pozdrówki :)
pilismy dużo mleka :D (przynajmniej ja:P) to i wszystko jasne
A odnośnie dwujęzycznych laureatów coś może wiecie? czy coś mają zdawać, żeby dostać ten papier?
patrz trzy posty wyzej:) wedlug ambasady mamy zdawac 'tylko' ustna mature zeby dostac attestation
ale 15 postów wyżej ktoś napisał, że laureaci są zwolnieni 'tylko' z lecture methodique ;]
Bo mi tak w szkole mówią i co więcej do tego się stosowali w zeszłym roku i będą sie stosować w tym. Ale skoro istnieje tu inna wersja... to sama nie wiem... Chyba się spytam jeszcze raz...
nasza wersja (tzn. ze dwujęzyczni zdają tylko lecture) jest najświeższa (bo sprzed kilku dni) i z najlepiej poinformowanego źródła, tj. z ambasady.

Attache jakiś tam powiedział, że zdajemy tylko ustny, przysłał do szkoły oficjalne pismo z tekstem jakiejś umowy czy ustawy, no więc wygląda, że jest to już potwierdzone...

I tak samo było podobno w poprzednich latach - zdawali tylko lecture i, uwaga, na świadectwie z części ustnej wpisywali im nie 100%, ale wynik, który uzyskali. Tak samo ma byś w tym roku:)
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 472

»

Pomoc językowa