piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 558
poprzednia |
Czesccc wszystkim!
Chcialabym sie dowiedziec jaki jest wasz ulubiony piosenkarz lub piosenkarka, ktora spiewa po francusku? Niestety w radiu nie ma fajnych wykonawcow typu Mylene Farmer;(((. Wiec kogo lubicie? Garou, Natacha St Pier, Celine Dion, Nadya a moze cos w stylu Alizee, Lorie czy Priscilli?
bedę złosliwa ;) w radiu nie ma fajnych wykonawców takich jak: j.j. goldmann, f. cabrel.. na szczescie, ostatnio - po sopocie- trochę wiecej mojej ukochanej p. kaas. a celina od kiedy spiewa po angielsku zepsuła się :(
do pozostałej listy wymienionych przez Ciebie wykonawców dyskretnie nie ustosunkuje sie ;)
ja i tak się cieszę, że puszczają w tym radiu cokolowiek po francusku:) Fajnie, bo można się czegoś nowego nauczyć chociażby jadąc autobusem i wsłuchując się w te - całe szczęście często banalne - teksty:) A poza tym moze fakt, że piosenka francuska staje się taka trendy zmobilizuje ICH do puszczania czegoś na wyższym poziomie!
mi od czasu do czasu znajomy z Francji przesyła jakieś mp3 pzrez MSNa, ale zazwyczaj są to mało znane zespoły rockowe. Ostatnio z tych przesyłek spodobał mi sie Soldat Louis - \"C\'est un pays\":)

pozdrawiam
moi je prefere racaille sound system par Soundkail!! ils sont le meilleurs!!
najbardziej jarają mnie ragga, ciężki gangsta stajl francji, no i przede wszystkim język francuski!! la france gouverne!! allez france!!
pozdrawiam wszystkich towarzyszy niedoli, dla których rap w wydaniu francuskim służy do odczuwania filozoficznej głębi życia!! je bać resztę!!
Ciężko powiedzieć ulubiony/a i wymienić tylko piosenkarza/piosenkarkę, bo jest tyle fantastycznych zespołów ... z najbardziej znanych Brassens, Brel, Cabrel, Gainsbourg, Souchon, ale z tych troszkę \"nowszych\", których najczęściej słucham M, Dominique A, Benjamina Biolay, Vincenta Delerm, Benabara, de Palmas, Arthura H i .... no i ktoś zupełnie inny czyli Manu Chao :-) Wymieniać mogę godzinami, no i miliona przeróżnych francuskich zespołów też.....

i nie wiem dlaczego, ale nie słucham żadnych pań śpiewających po francusku, nie wiem z czego to wynika
manu chao jest hiszpańskim zespołem:) mają tylko kilka piosenek po francusku (właciwie to ja znam jedynie: je ne t\'aime plus...;) ), a może sie mylę...?
Chyba, że chodzi Ci o Manou (lub manu...?) - czyli francuski rap, czy coś w tym stylu. Z tego co sie orientuję to sa dosyć popularni w Polsce, a we Francji juz praktycznie zapomniani:)
pozdr
Nie do końca, trudno go zakwalifikować jako stricte hiszpańskiego czy francuskiego muzyka...

Manu Chao był liderem pewnej grupy la Mano Negra w latach 80-90tych francuskiej sceny alternatywnej (gdzieś wyczytałam, że ich muzyka to rap-funk-rock-latino-alternatif). Śpiewali po franc, hiszp i angielsku.... Dużo czasu spędzili we Francji, późnie przenieśli się do Madrytu, ale to długa historia...
Tak, gra z różnymi muzykami, ale funkcjonuje jako Manu Chao jako jedna osoba, więc nie jest to zespół.

Teraz najbardziej znany jest ze swoich hiszpańskojęzycznych piosenek (zwlaszcza album Clandestino - owszem dwa kawałki są po francusku tylko, w tym wspomniany przez ciebie \"Je ne t\'aime plus\"), jego rodzice to Hiszpanie, ale urodził sie w Paryżu, no i śpiewa po .... francusku, angielsku, teraz coraz częściej hiszpańsku (w swoich projektach solowych).

B.lubie Mano Negrę, ale obecna kariera Manu Chao jest bardziej znana w hiszpańskim wydaniu, więc pewnie dlatego nie kojarzyłaś go jako gościa od Mano Negra

A Manou... nie słucham francuskiego rapu, więc wierzę na słowo.... pozdrawiam
Hej, a co z taką legendą jak Edith Piaf? Tylko niech nie czytam, że hip hop fajniejszy, bo coś mnie trafi. Ktoś jeszcze w ogóle słucha biednej Edytki?
Trudno bedzie wybrac .................chyba MC SOLAAR , duzo jest grup tworzacych ciekawy material , w koncu to 2 rynek Hip Hopowy na swiecie po USA oczywiscie .
Lubie oldschoolowe ekipy jak AIM czy NTM , szkoda ,ze plyty sa tak ciezko dostepne w Poslce . Dobrze ,ze jest internet :)
Właśnie szukam czegoś o MANOU... masz może jakiś link, namiar na nich?

odpisz jeśli możesz na [email]
Chodzi wam oczywiscie o squat Manau , link do strony oficjalnej :
http://www.manau.com/
O ile zdolalem na predce sprawdzic, to ostatnia plyte wydali w 2000 roku,a na forum sa same nieaktualne wpisy(czasem matrymonialne).
Wiec moim zdaniem zespol sie rozpadl niestety ,choc moze o czyms nie wiem.
noir desir dla fanów rocka, coralie clement dla milosników norah jones i emilie simon dla tych, którzy lubią delikatne kobiece głosy z gatunku stiny nordenstam;)
równie dobitnie popieram-trevorex.Służysz może pomocą co trudniejszych słówek w gangsta fr rap?
moim skromnym zdaniem najlepszym francuzem był (sorry ze nie znam francuza) John Dasę (qrna jak sie to pisze) zespołem Berylie Nuo a piosenkarka to bedzie 1. Edit ! 2. Dalila......i długo nic
A nie lubisz Keren Ann. pasuje do Twojego zestawu. Szczegolnie jak spiewa razem z Delermem na koncertach.
a Ingrid?? nikt jej nie slucha?? wprawdzie Wloszka ale spiewa po francusku:P " Milord" lalaalalaa...qrde szkoda ze nie znam francuskiego...
muzyka francuska
muzyka francuska jest tak bogata,że z ostatnich lat zebrało mi się wielu ulubionych m.in. Thierry Amiel,Marc Lavoine,Julie Zenatti,Helene Segara,Jenifer,Cerena,Calogero,Patrick Bruel,Pascal Obispo,Laurent Vouzly,Daniel Levy,Alain Souchon,Johnny i David Hallyday,Jean Louis Aubert,Patrick Fiori,Axelle Red,Serge Lama......
Hity Lata 2004-dla mnie -Gerard Blanc-L'Amour Est Plus Fort Que Les Mots oraz Thierry Amiel- Un Jour Arrive.Pozdrawiam wszystkich fanów francuskiej muzyki.
no ja generalnie wole muzyke (jesli chodzi oczywiscie o francuska) typu "TRYO", "ZEBDA", "RAGGASONIC"... raczej nie Garou.... [email]
Witam. Moim zdaniem najlepszy jest Sniper... oczywiście pewnie tylko dla fanów hip-hopu... bo właśnie taką muzykę reprezentuje ten zespół... :) Śpiewają dość szybko więc ciężko mozebyć coś zrozumieć ale muzyka dość szybko wpada w ucho..:) Sniper- J'aime pas... - fajna piosenka...:)
O, ja też lubię Snipera, mimo, że hip-hop ogólnie tak średnio.
:)))
... Celine wcale sie nie zepsuła kiedy zaczełą spiewac po angielsku, wrecz jej francuskie piosenki sa przez to jeszcze lepsze, o wiele lepsze ... polecam S'il Suffisait D'aimer, D'eux albo 1 Fille & 4 Types ( dodam tylko, że przy kazdym z tych albumów pracował J.J Goldman, był ich producentem, nie jednokrotnie z Celine na nich spiewał i jest autorem 80% piosenek z tych albumów) prawdziwa francuska muzyka, miodzio :) pozdrawiam
celin dion przestańcie, to ona jeszcze żyje. Rap francuski, myśle że wielu osobom by się spodobał, spróbujcie.
Ja słucham In-Grid, nawet mam o niej stronke:
www.ingrid.wot.pl
Zapraszam
Mój e-mal: [email] ( piszcie tylko na temat In-Grid!)
Mam jedno pytanie?? jak nazywa się piosenka francuska, chodzi mi o autorkę i tytuł, gdzie refren brzmi mniej więcej tak "felling soul to my heart"
śpiewa tam jakiś koleś, babka i chórek śpiewający "bebe, bebe". Pomocy!!
Strasznie mi się ta piosenka podoba, i chciałabym sobie ją ściągnąć.
Ale mam wrażenie że tą piosekę śpiewa Catherine Deneuve ale nic takiego nie znalazłam w jej repertuarze o tym refrenie. Pomocy!!
Malcolm MacLaren & Catherine Denevue- Paris,Paris (ta piosenka ma już swoje lata:)
do tego Les Ejectes
Dzięki wielkie
moim ulubionym iosenkarzem spiewajacym po francuski jest k'maro apiosenkarka kate ryan!
mnie Piaf troche rozczarowala chociaz kilka kawalkow ma naprawde cudowny klassyyka, natomiast z hh francais preferuje doc gyneco (mmm), a Carla Bruni?
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 558
poprzednia |

« 

Egzaminy

»

Studia językowe