piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 558
hej!!!!a podaj jakieś przykłady rapu francuskiego bo chcialam sobie cos sciagnac ale nie wiem co.Znam tylko Mc solaar i nic wiecej w sumie.Pozdrawiam.
jak sluchasz Biolay i Delerm to gorąco polecam Carle Bruni i Keren Ann, ujdzie tez Coralie Clement. ja ostatnio namietnie slucham Renaud, ma swietne teksty. Poza tym Bruno Pelletier, Lama, Cabrel... i wielu wielu innych bo uwazam ze musyka francuska jest najpiekniejsza na swiecie.
moi j'adore les musiques en solo.
moi j'adore les musiques en solo.
Szukam kogoś kto pamięta kiedy śpiewała Elza i może mieć dostęp do jej piosenek. Pozdrawiam.
mhmmm uwielbiam Keren Ann...:):)
Dodałbym jeszcze Maurane, Obispo, Cabrel, Fabian i Ségara
julien Clerc " Si j'étais elle" - polecam!!!!
Nie wiem co sie dzieje!!!!!!!!!!!!!!Chyba wszyscy francuscy piosenkarze zostali wypisani, a ci najważniejsi totalnie pominieci!!!!!!!!!!!A Jacques Brel i jego Je suis malade i Ne me quitte pas? A Aznavour i najslynniejsze chyba La Boheme??To jest klasyka!
Jeśli chodzi o Elsę , to mam jej 2 albumy, z tym , ze są na kasetach. Ale to całkiem fajne piraty, firmy Takt. Jeśli jesteś zainteresowana, napisz maila.
Wszyscy są fajni, może być jeszcze Elsa, a ze starszych to debeściakiem jest George Brassens.
Jest jescze koleś zwany Menelik... Cool facet, nie ma to tamto. Polecam.
Właściwie, to Joe Dassin, ale spoko, uprzedzałeś, że będą kłopoty...
Elsa nagrała sporo materiału, znajdziesz wszystko pod adresem: http://www.musicstack.com/search/elsa-cds.html
Nie wiedziałem, że tego aż tyle...
moze byś mogla przeslac jakąś jedną ciekawszą piosenke rockową jakbys znalazla chwilę czasu Mój mail to [email] bużka

Laissez- moi avoir le reve
jeśli ktoś lubi muzyke typu reggae acustique- polecam TRYO :) naprawdę, b. przyjemny zespoł, a teksty niegłupie (czasem także polityczne- np. "pompafric"). a "quequette qui colle" wymiata :P mam ich trzy płyty i kilka sierotek... i chcę WIĘĘĘCEJ :)
oczywisicie mialo był "acoustique" a nie "acustique" :P pozdrawiam :)
He he...francuska muzyka jest swietna...szczegolnie francuska scena ska i reggae...Takie zespoly jak Sinsemilia, Babylon Circus, K2R Riddim, Kargol's...cuda!!! Szczegolnie Babylon...Mimo ze Babylon i K2R nie spiewaja po francusku zbyt wiele to i tak sa swietne....Do tego fajne ragga DJUNGLE....Oczywiscie Mano Negra to wielka klasa, uwielbiam plyte Amerika Perdida, no i oczywiscie wielka plyta, niestety ostatnia, Casa Babylon, cudowo nad cudami...Ciekawie brzmia tez wczesniejsze dokonania Manu Chao m.in. Hot Pants (kapela w ktorej gral przed Mano Negra)....No i jeszcze Sergant Garcia, czyli swietne Salsamuffin (wokal tylko po hiszpansku, ale kapela francuska, mimo ze w zespole jest Polak)...co jeszcze swietny punk ska Les Cameleones (raczej francuscy, choc spiewaja tylko po hiszp.lecz m.in. ich strona w sieci jest na francuskim serwerze).....ojej o maly wlos bym zapomnial....GNAWA DIFFUSION....mieszanka funky, reggae i GNAWY (z tego co wiem jest to tradycyjna muzyka algierska)....co jeszcze niech pomysle....z hip hopu iam (czy tez aim, dobra mieszanka wszystkiego co dobre we francuskim HH to plyta inspirowana filmem La Haine, pod tym tez tytulem), TTC....A jest jeszcze swietny FFF...teraz to chyba wszystkie kapele ktore mi przychodza do glowy. M.in. na stronie www.babyloncircus.com sa linki do innych ciekawych zespolow...polecam goraco....Aha polecam tez audycje w Radiu BIS co piatek od polnocy do 6 rano, MOCNE NOCNE-Strefa Rock'n'Rolla Wolna od Angola. Mozna tam trafic na fajne rzeczy z Francji (takze), a poza tym kapele z Hiszp. Rosji, Ukrainy, Serbii (oraz inni bracia slowianie), do tego reszta Europy ktora gardzi angielskim oraz spora czesc Ameryki Poludniowej!

Goraco Polecam

Maciek
Salut... Więc i ja dorzuce coś od sibie:
1. Noir désir - juz nie istanieje bo wokalista "zalatwil" swoja kobiete ale maja kilka swietnych albumów, ogólnie muza zakręcona, u nas znany jest kawałek "le vent nous portera", ale nie oczekujcie ze wszyskie są w tym sytlu :p (mam 6 albumów)
2. Dolly - usłyszałem w tym roku dopiero kawałek w radiu Europe2 i się zakochałem, urodą panna nie grzeszy ale muzyka super, szczególnie polecam ostatni album "Tous Des Stars", ale pozostałe też są dobre! (mam 4 albumy)
3. Air - u nas mało znany zespół, ma sporo płyt, ostatnio można usłyszeć ich 1 kawałek w grze fifa2005, jedyny minus to to że dużo kawałków mają po angielsku (mam 5 albumów)
4. Carla Bruni - Włoszka śpiewająca po francusku, muza nie dla każdego ale słowa dość wyraźnie słychać (mam 1 album)
5. KYO - hmm mam mieszane uczucia do tego bendu, mają niektóre kawałki fajne z albumu "Le Chemin" ale niektóre to takie... dziwne... nie w moim typie ale tego pana co śpiewa też wyaźnie słychać więc można do nauki wykorzystać... (mam 2 albumy)
6. Luke - album La Tęte En Arričre jest bardzo fajny, wczesniejszy w innym klimacie więc może się nie podobać, polecam piosenki "La Sentinelle" i "Petite France"... (mam 2 albumy)
7. Calogero - Też trzeba lubić ten typ muzy - na wakacjach w tym roku (2004) bardzo popularna piosenka była którą wykonywał z hiphopem Passi tytuł "Face a la mer (avec Passi)"... (mam 2 albumy)
Z czarnej muzy:
1. Sniper - Album Grave dans la Roche i tytułowa piosenka nie dawała mi żyć na wakacjach w 2003 roku, to leciało na sky rock cały czas, miałem dość ale znajomi tylko tego radia słuchają... (mam 2 albumy)
2. Manau - ktoś tu o tym pisał, z tego co kojaże to nie jest to francuski zespół a hiszpański, mają album po francusku "Panique Celtique", reszta nie wiem, moge sie mylić bo nie jestem mocny z HH... (mam 1 album)
3. IAM - i szczególnie album L'École du Micro D'Argent, całkiem nie złe, melodyjne etc. (mam 2 albumy)

To by było na tyle... miłego słuchania... Bonne journée ;-)
[wpis usunięty]
Ja wlasciwie lubie pojedyncze utworki..ale jednymi z lepszch wykonawcow to: Mickey 3D, Louise Attaque, Nino Ferrero, Elodie Frege,
Ostatnio ciągle słucham Elodie Frege. Ona naprawde jest niezła w tym co robi, szkoda tylko że niektórzy przekreślaja ją tylko za to że wypłynęła dzięki Star Ac..
Nie ma sie co przejmowac.. Star Ac.. gdyby ci co wystepowali w Idolu byli tak dobrzy jak uczestnicy Star Ac.. to bylo by super:) i mieli bysmy duzo fajnych wokalistow
nie znam sie zupelnie na muzyce francuskiej, ale jest jedna, przepraszam za wyrazenie typowo burdelowa piosenka, ktora mi sie bardzo podoba. jesli wiecie o co mi chodzi napiszcie tytul i wykonawce. pozdrawiam
Elodie Frege jest rzeczywiście niezła:). Mnie osobiście drażni natomiast ZERO głosu ale za to usilnie lansowana Lorie...
Ta jak napisałaś burdelowa piosenka :) to pewnie duet Jane Birkin & Serge Gainsbourg "Je T 'aime... Moi Non Plus".
Ciekaw jestem jakie macie typy na francuskojęzyczny przebój 2004 r.? Ja mam 11 :) : Thierry Cham- Derniere Chance, Roch Voisine- Tant Pis, Calogero/Passi-Face A La Mer, Michelle Sardou-Non Merci, Julie Zenatti-Je Voudrais Que Tu..., Michał Kwiatkowski-De L'Or Et Des Poussleres i w duecie z Elodie Frege-Viens Jusqu'a Moi, Thierry Amiel-Un Jour Arrive, Maxim Nucci-Dis A L'Amour, Gerard Blanc-L'Amour Est Plus Fort Que Les Mots.
he,miało byc 11:)... Dorzucam jeszcze jeden z hiciorów późnej jesieni-Ludovic Delamoga- C'Est Toi.
dziekuje pondre! wlasnie o to mi chodzilo! WIELKIE DZIEKI!! :-)))
Ja lubię Gilberta Becauda. Słyszałem jakieś jego kawałki w fajnej kafeteri... Mam pytanko. Poszukuje muzyki francuskiej pasującej do klimatu kawiarenki, gdzie palą się świece a ludzie pzychodzą na kawkę pogaać ze sobą w miłej atmosferze. Dajcie jakieś namiary? Proszę...
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe