piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
481-510 z 558
Starsznie spodobała mi sie pewnie francuska piosenka, ale niestety leci ona an kanale 123sat, a tam nie ma podanych tytułow. Wiem tylko , ze spiewa ją babka.. Na teledysku jeżdzi ona z takim gościem na motorze , potem z innym gościem autem.. a zaczyna sie ten teledysk jak ona lezy w łóżku ... Jest to taka bardziej wolna piosenka .. Prosze pomózcie mi ja znaleźć!! moj e-mail to [email] . Pozdrawiam
Witam wszystkich odwiedzających stronę. Słuchajcie, mam ogromną prośbę - podoba mi się pewna francuska piosenka, którą można czasami usłyszeć na antenie radiowej. To jest wolna, śliczna i chyba starsza pioseneczka śpiewana, a nawet bardziej mówiona, przez mężczyznę i (po trochu) kobietę. Najbardziej charakterystyczny jest chórek kobiet, który im towarzyszy. Proszę pomóżie! Poszukuje jej już od dłuższego czasu...
Witam,
a cos wiecej, jakieś słowa, refren czy cokolwiek.
Może byc oczywiście fonetycznie ;-)

Pozdro
Ola
Moją Ulubioną..jest Mylene Farmer...a jej nastepczyni cudowne dziecko..hehehe!Alizee!ale ostatnio odkryłem.... .Shy'm-Femme de colour!I cholera nie mogę jej nigdzie ..dostać! Pomóżcie...jakaś wschodząca gwiazdeczka na scenie francuskiej!
witam. poszukuje tytulu piosenki ktorra zaczyna sie od slow " je ve chanter pour seule" czy cos podobnego. to dosc stary utwor spiewany przez kobiete obdarzona swietnym glosem. moze ktos kojarzy? wielkie dzieki za podpowiedz
"Je veux chanter pour ceux" a nie "seule" ;-). A co do kobiety to jakos mi sie wydaje, ze to byl Michel Berger : http://www.frmusique.ru/texts/b/berger_michel/chanterpourceuxquisontloindechezeux.htm , ktory kobieta jakos nie byl...
może orłem z francuskiego nie jestem, ale glos kobiecy od męskiego odróżnić potrafię. To nie Michel Berger.
Cześć wam! BARDZO PROSZĘ O POMO

Szukam francuskiej piosenki i nie wiem jak się nazywa (może była już wymieniona w tym temacie ale nie mam czasu wszystko przeglądac. Chodzi o piosenkę która śpiewała kobieta,piosenka była popularna jakoś zimą, ale teraz też czasami na niektórych radiach leci.
Nie był to rockowa piosenka. Dość energiczna. W polsce zrobiła się popularna chyba przez refren w którym jestt,, (...) w ryj (...)''. 'Pewnie we francuskim tak sie tych słów co tam są nie pisze, ale w piosence tak slychac

BARDZO PrOSZĘ O POMOC, PONIEWAŻ TA IPIoSEnKA Mi siĘ BARDZO PODObA.
Wszystkim co pomogą serdecznie dzuękuję
HEYYYYYY !!! troche sie napracowałam na moim blogiem, więc mam nadzieje ze ktos na niego zajrzy...hehe nie no zart :) A tak na poważnie to moją miłością są francuskie musicale i...a z resztą, co ja Wam tu mam zanudzać. Ostatnio dodałam notki o Waszym (i moim) ukochanym Emmanuelu Moire oraz oczywiście o znakomitym Le roi soleil... więc serdecznie zapraszam :) www.melodia-zycia.blog.onet.pl ;* Pozdrawiam, Francuzeczka...
Rzeczywiście, piękny blog, chociaz raczej nie podzielam Twoich zamiłowań muzycznych, to jestem pod wrażeniem.
Pozdrowienia
ky
Heyy. A to dlaczego nie podzielasz? czyzbyc słuchał czegoś innego??
Preferuje klasyke Piaf, Aznavour, Brel,Dietriech, Becaud, Mistinquette, Jo Beker itd, ale twój blog naprawdę podziwiam,
Pa ;) st.
Christophe Mae :D Je l'adore :D no i oczywiście Emmanuel Moire ;) i dalej Pascal Obispo, J.J.Goldman, Les Wriggles ^^, Anais, Camille, Zebda, Louise Attaque, Brel, Cabrel i les Enfoires a co :P i wieeeele wiele innych :) ach kocham Francję ^^
ja wole diams faudela i vitaae a takze elisse:)
Louis Attack, Noir Desir, Manau
Raphael i Manau!! :) wg mnie super
Cześć ! Bardzo polecam Wam piosenkarke Shy'm śpiewa po francuzku.. :P
hej.. wszystkim ja polecam..tak Shy'm Michała Kwiatkowskiego polaka który śpiewa po francusku ma niektóre śliczne piosenki jenifer - au soleil K'Maro Mat Emmanuel Moire... :) jak jeszcze sobie kogoś przypomne to napisze :):):) Pozdrawiam
Chimene Badi
Emmanuel Moire
Christophe Maé
Le Roi Soleil
Victoria Petrosillo, Lysa Ansaldi, Merwan Rim, Cathaline Andria
oraz Lââm, Natasha St.Pier, Amel Bent
to musical Le Roi Soleil
A Manu jest swietny :)
noir desir noir desir noir desir!!! :D:D:D słucham tego od niedawna, więc póki co moje najulubieńsze piosenki to:
Les Ecorchés (wymiata :D), Comme Elle Viens, Le Vent Nous Portera - bardzo polecam, świetne...:D:D:D
Noir Désir - Les écorchés na youtubie -
-sûpérsùpërsüpêrèxtrà-polecam
Noir Desir - Comme Elle Viens- zarombisty kawałek + teledysk...wymiata/super pomysł na klip+wykonanie
załacznik do powyższego wpisu: oglądając ten teledysk przy okazji można się nauczyć języka migowego :D:D:D
sheriam część tych piosenek mam .Mogę ci je podesłać jak podasz adres
Chimene Badi
Emmanuel Moire
Christophe Maé
Le Roi Soleil - z tego wiekszosc raczej mam...
jakby ktos mial z tego : Victoria Petrosillo, Lysa Ansaldi, Merwan Rim, Cathaline Andria
oraz Lââm, Natasha St.Pier, Amel Bent to prosze bardzo :)

moj mail : [email]
ja prosilbym o jakies piosenki chimene badi, swietny klarowny glos!. dziekuje z gory [email]
sheriam wysłałem Ci kilka piosenek .Pozdrawiam serdecznie
le fou :) mam prośbę, może otwórz skrzynkę pocztową o większej pojemności. Pozdrawiam serdecznie
wybacz:D mam 200 wiadomosci nieusunietych, za chwile bedzie czysto :)
Temat przeniesiony do archwium.
481-510 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe