piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 558
hej!!! taka jedna dziewczyna napisala ze jej ulubionym piosenkarzem jest PATRICK FIORI wiec jesli jesli chcesz sobie o nim ze mna pogadac to prosze bardzo! jestem ciekawa czy ty tez jak ja oszalalas na jego punkcie!!!?? oto kontakt ze mna; moj nr [gg] . piszcie!
No masz racje Emmanuel Moir w "LE ROI SOLEIL" spisal sie calkiem nie zle! lubie piosenki ze tego musicalu tak jak i z Notre dame. obydwa sa bardzo ciekawe! polecam!!!!!!! buzka!:-))))))
IAM, Rohff, Fonky Family, Dadoo, Arsenik, Akhenaton, itd.to są najlepsi raperzy we Francjii:) ogólnie to hiphop francuski jest drugim po amerykańskim najlepszym rapem na świecie!!
fanem rapu nie jestem, ale jeśli miałbym wybierać, wybrałbym francuski rap. mniej stękania i w ogóle lepiej to wygląda :)
Z tych wykonawcow co wymienilas to ja uznaje tylko Patricka Fiori, Helene Segare, Garou i mlodziutka Julie Zenatti. Jesli lubicie francuskie piosenki oraz macie ochote pogadac np o pieknym franc. musicalu "Notre dame de Paris" i wielu innych zapraszam na gg; 7525648. Piszcie o kazdej poze dnia i nocy!!! czekam buzka:-))
Ja też szaleję na punkcie Bénabara! Z jego muzyką zetknęłam się na lekcjach francuskiego. Jest super, ale trudno dosta jego płyty. Mam dwie starsze, natomiast poszukuję Live au Grand Rex (jest też wersja DVD, to chyba rarytas) i najnowsza. Jak masz jakieś namiary to daj znać. Mój e-mail: [email] Pozdrawiam
witam
Bardzo długo poszukuje utworów Joe Dassina ale nie mam szczescia moze ty mim pomozesz czekam na odpowiedż.
pozdr.Gosia
ja pytam o ta diskografie . jak mozna ja od ciebie kupic daj znac i czy to sa mp3
pozdr.gońa
a masz może mp3 z kyo?
hej, a może masz na mp3 cos z pierwszej i drugiej płyty KYO? pozdrawiam
hey,a możesz mo napisać na maila gdzie to znależć? [email]
Mam wielką prośbę szukam piosenki nie znam tytułu w refrenie ma słowa ,,chante avec nous ça melodie'' śpiewana jest przez grupę ludzi jest to piosenka raczej starsza gdyby ktoś skojarzył o jaką piosenkę mi chodzi proszę o tytuł z góry wielkie dzięki
ZALUJECIE PARE ROMANTYCZNYCH UTWORKOW TAKICH JAK'' MONACO'' I INNYCH .CZEKAM Z NIECIERPLIWOSCIA-NIE ZALUJCIE:} [email]
A Ja zapraszam na Oficjalna www Michała ; www.michal-kwiatkowski.kom.pl
I tak Tant qu'on reve encore - Le Roi Soleil, Podoba mi się najbardziej od kiedy Braian Joubert (łyżwiarz figurowy) do tego zatańczył w programie pokazowym. To super pisoenka, chociaz nie wiem o co w niej chodzi :)
hmmm... podal by mi ktos wszystkie mozliwe tytylu piosenek podobne do

Mono - Life In Mono

hmm takie linie melodyczne... badz tez tego rodzaju glos spiew.. cos spokojnego... romantycznego....
moj email to [email] prosze o przeslanie badz wpisanei tutaj w komentarze:-)... pozdr0
moze piosenki Zero Noel-"Mes yeux fermis", "Toi et Moi"
Nie mialabym nic przeciwko mp3 na [email] Kocham Francje i muzyke, a tu nic - w Polsce... Jesli ktos moze cos niezlego rockowego - prosze!
Moi je t' aime et elle
Czesc. mam pytanko. Czy pamietasz moze jak tytul nosi badzi jaki wykonawca spiewal piosenczeke (musze napisac po polsku poniewaz ne znam francuskiego) - szanze lize (chyba tak).
Jesli znjdziesz chwilke to prosze opowiedz mi na maila [email] .
Dziekuje i pozdrawiam
Czesc. mam pytanko. Czy pamietasz moze jak tytul nosi badzi jaki wykonawca spiewal piosenczeke (musze napisac po polsku poniewaz ne znam francuskiego) - szanze lize (chyba tak).
Jesli znjdziesz chwilke to prosze opowiedz mi na maila [email] .
Dziekuje i pozdrawiam
Mam 17 lat i chodzę do liceum, gdzie uczę się języka francuskiego. Ale akże jest on moim hobby. Osobiście bardzo lubię Garou. Według mnie jest bardzo czarujacy i przystojny. Poza tym lubię też Natashe st Piere, Alizee, Celine Dion, Nadyę, Ingrid, a także naszego Michała Kwiatkowskiego. Bardzo cieszę się, że zrobił tak wielką karierę we Francji. Michał, cała Polska jest z ciebie dumna!!!P.S. Jeśli macie coś o osobach wyżej przeze mnie wymienionych to podaję swój adres: [email] Z góry dziękuję.
hej!mam wielką prosbe,niestety nie ucze sie francuskiego;/ w radiu uslyszalam piosenke żody sę(niestety fonetycznie).spiewa on taka wolna ballade,bardzo mi sie spodobala,gdyby ktos mogl mi napisac poprawna wersje jego nazwiska bylabym bardzo wdzieczna

[email] - to jest moj mail,z gory dzieki za pomoc:*
Joe Dassin
Cześć! Dopiero dziś wszedłem na tę stronę i choć minęło już trochę czasu, chciałbym odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytanie. Sądzę po nazwiskach wymienionych przez Ciebie, że jesteś osobą dość młodą, ale to przecież w niczym nie koliduje aby sobie pogadać o dobrej choć nieco mało propagowanej w naszym kraju muzyce francuskiej. Moim idolem zawsze był i będzie Claude Francois, który nie żyje już 28 lat, a wciąż mnie fascynuje poprzez nieustanne nowinki i utwory, które zdobywam między innymi z internetu. Jego piosenki są ciągle młode i bardzo szybko wpadają w ucho. Do dziś nie znam drugiego takiego wykonawcy, który potrafiłby z taką perfekcją prowadzić show na scenie z zespołem tancerek. Poza tym w mojej obfitej dyskografii, którą tworzyłem przez szereg lat kupując wcale nietanie płyty we Francji jest wiele pozycji France Gall, Veronique Sanson, Michela Sardou, Dalidy, Shake'a, Dave'a, Gerarda Lenorman'a, Marie Myriam, Joe Dassin'a, Jeanne Manson, Jeanne Mas, Elsy, Herberta Leonarda, Mireille Mathieu, Marca Lavoine, Phillippa Lavil, Bibie etc....
Cześć Magda! jestem w posiadaniu trzech albumów Elzuni:
1. ELSA - 1988 (Mon Cadeau, Sud - Africaine, Un Roman D' amitie, Jimmy Voyage, Le Role De Sa Vie, Jour De Neige, Jamais Nous, Quelque Chose Dans Mon Coeur,Celui Qui Viendra, A La Meme Heure Dans Deux Ans, Nostalgie - Cinema). ( VINYL 33t )
2. RIEN QUE POUR CA - 1990 ( Je Viens Vers Toi, Pleure Doucement, Faudrait Pas Croire, Qu'est Ce Que Ca Peut Lui Faire, On Verra Bien Demain, Un Enfant Qui S'en Va, L'amour Sur Le Fil, Parler, Rien Que Pour Ca, Je S'rai La, Pour Qui Tu Cours, Bats Toi.) (CD)
3. DOUCE VIOLENCE - 1992 ( Supplice Chinois, C'est Bien C'est Mal, Etre Ensemble, Jamais Toujours, Mercurochrome, Bouscule - Moi, Le Coeur Ailleurs L'amour Ailleurs, Parfums D'amour, Amoureuse Moi ?, Tout L'temps Tout L'temps, Changer Sa Vie.) (CD)
Mam też trzy unikalne utwory, w których Elsa śpiewa z innymi francuskimi wykonawcami. Jeśli jesteś zainteresowana wyślij maila! Hey!!!
JEAN - FRANCOIS MAURICE piosenka pt. MONACO, 28 STOPNI.
JOE DASSIN - LES CHAMPS-ELYSEES
a skąd ta ksywka? MARIE MYRIAM !!!!!Uwielbiam ją!
DALIDA czyli YOLANDA GIGLIOTTI pochodziła z Egiptu na miłość boską!!!
Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe