piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 558
Witam fanow muzyki francuskiej. Osobiscie uwielbiam sluchac Bénabar'a. Jego piosenki sa niesamowite. teksty sa super, sa smieszne, opowiadaja zawsze o czyms ciekawym, muzyka dosc oryginalna, ale raczej nie dla wielbicieli rapu. Najbardziej podobaja mi sie piosenki :
vélo
dis-lui oui
couche tard et lève tôt
y'a une fille qu'habite chez moi
approchez
monospace
i cala reszta tez jest super

Polecam rowniez tytuly:
Big Bisous - Carlos - swietna piosenka ;)
L'incendie A Rio - Sacha Distel
Attention Mesdames et Messieurs - Michel Fugain

Lubie rowniez posluchac Carle Bruni i Natashe St.Pierre
i oczywiscie nie zapominajmy E.Piaf - to przeciez klasyka piosenki francuskiej
Ja tez polecam Benabar!

Il fait rien qu'à l'énerver
Ce vélo qui fait que tomber
C'est quand même très énervant
Ces vélos qui tombent tout le temps

Un coup de pied dans le porte-bagages!
Ca change rien mais ça soulage

Ile w tym prawdy! ;)

Pozdrawiam :)
Czesc Kokosza Nell ;)

Widze, ze Tobie tez podobaja sie jego teksty. Ta piosenka jest wlasnie moja ulubiona. Ale tekst o dziewczynie, ktora u niego mieszka bawi mnie niemal do lez. Cala prawda o facetach ;)
Pozdrawiam.
Kokosza Nell - czyzby Twoje poczatki byly takie same? skoro mowisz, ze tyle w tym prawdy ;)
nie, ja dawalam kopniaki fortepianowi ;)
I jeszcze do tego Florent Pagny i Isabelle Boulay!!
W czwartki w Radiu Kolor jest "kolacja kontynentalna" i wtedy można posłuchać kilku piosenek francuskich starszych i współczesnych!Choc to wciąż za mało...
taaaak:).Polecam też np. radio cherie fm- w internecie-z tytułami utworów i okładkami płyt (www.cherie.fm) oraz z satelity. Klimat tego radia jest dla mnie niepowtarzalny,nadaje ono też oczywiście piosenki anglojęzyczne,ale "ze sporą selekcją".
Bardzo jestem zainteresowana Elsą i nieważne że jest na kasetach. Proszę napisz jak mogę się z toba skontaktować? mój mail: [email]
Chociaż nie kapuje francuskiego ni w ząb to najbardziej podoba mi sie Nadiya. Jesu jak ona miele tym jezykiem.... niewiele umiem powtórzyć
posłuchajcie tego http://marakita.w.interia.pl
Kasiu, moze nie burdelowa piosenka, ale tzw.pościelówa.Wiesz pobarażkować przy tej pioseneczce to jest myslę...całkiem dobry pomysł.
Pozdrawiam
tak, zgodzę się w 100% z noir desir i luke - wyjątkowo dobre kapele - polecam każdemu, kto preferuje cięższe (ale bez przesady) brzmienia. dorzuciłabym jeszcze louise attaque, tarmac, deportivo (dla rockujących), zebda i sinsemilia (dla reggea'ujących;)) pozdrawiam serdecznie @+
a gdyby ktoś miał chęć posłuchać luke'a oto link do ich stronki: www.luke.com.fr w dziale écoutez (albo coś w ten deseń) możecie przesłuchać po 60sek. z każdej piosenki na ich nowej (może nie tak bardzo nowej, bo zeszłorocznej;)) płycie "La Tête En Arrière" pozdrawiam jeszcze raz HASTA SIEMPRE K'MARAD!! ;->
to prawda, Manau jest świetne. nie gorsze np Diam's
[email]

No więc mieszkam w Warszawie, nie wiem, czy to dobrze, czy źle... :) Jeśli ty również, to nie ma problemu z podrzuceniem kaset. W innym wypadku pomyślimy o przerzuceniu piosenek w format mp3. To tyle , pozdrawiam.
Oczywiście ja słucham Edith, cudownie nastrojowe jeszcze tylko drink(whsisky) fajka i koniec egzystencji, a tak współcześniej wolę KYO w Polsce raczej nie jest znany ten zepół grający lekkieho rocka.Pozdrawiam ciepllutko
Manau JEST kapelą francuską.Wystarczy tylko wejść na ich stronkę :/ lub posłuchać ich MP3...To tak dla uogólnienia.Ale piosenki mają fajne :D
witam wszystkich i ciebie marta !
znalazłem fajną stronkę gdzie można znależć dużo muzy francuskiej - sprawdzćie sami :

www.Armageddon-Music.NET !!!!

pozdrówka... :-)
aha zapomniałem a teraz we Francji robi furrorę

Amel Bent avec Ma philosophie

et

Tres bien feat. Ilona - Un mode parfait...

gros bisous a tout les mondes...

ciao...
Pondre. po przeanalizowaniu wypowiedzi wierze, ze udzielisz mi odpowiedzi na moje pytanie. Kobieta z niesamowitym glosem spiewa Preludium do Symphonie de Bach czy cos w tym rodzaju. Kto to taki?
Juz sama sobie moge odpowiedziec - to Maurane. Polecam!!!
Z nowości polecam świetną piosenkę "Anais Nin " duetu Romane Serda i Renaud ( muzycznie trochę w klimacie duetu Renaud z Axelle Red "Manhattan-Kaboul") oraz "L'Amour Qu'il Faut"- Daniel'a Levy ( znanego m.in.z musicalu "Les Dix Commandements").
Ja osobiście polecam Pierre Bachelet,ktory oprócz znanej piosenki "Emmanuelle",ma w dorobku wiele innych pięknych utworów.
Ja bardzo lubie in-grid, a szczególnie piosenke MILORD... !!!!!!
hej.Extra ze są tacy ludzie słuchający takiej muzy w tym aktualnie plastikowym świecie.Ja ogólnie słucham reggae ,ska a francuskie jest naprawde zajebiste.Czy znasz moze jakies stronki gdzie mozna cos fajnego sciągnąc?Pozdrowionka Magda z Krakowa
Ja sie rowniez zgadzam. FR RAP jest najlepszy jaki kiedykolwiek slyszalem: Sniper, Soundkail... Moge sluchac w kolko przez miesiac i mi sie nie znudzi.

Posluchajcie:
Sniper - grave dans la roche
sniper - pris pour cible

.......::::::::::W Y M I A T A ::::::::......
Ingrid est italienne et elle ne parle même pas français. Je suis français et j'ai du mal à comprendre ce qu'elle chante car elle n'articule pas. Elle n'est même pas connue en France. Je la connais car quand je vais en Pologne, je l'entends parfois à la radio. Si tu veux que je t'envoie par mail une très belle chanson, je t'enverrai Hélène Ségara "ici comme ailleurs". Là, c'est la France. Je respecte que tu aimes Ingrid mais je ne te croirai pas si tu me dis que c'est parce qu'elle en français.
Je suis d`accord avec tous qui apprecient la musique de Florent Pagny, Fiori, Obispo, Cabrel et Noir Desir. Je regrette qu`il soit impossible de les ecouter ou d`acheter leurs cds en Pologne (sauf ce dernier) Pour moi, ce qui passe a la radio, ce n`est pas toujours la "vraie ame" musicale de France.
A Garou i Natasha St. Pier (czy jak tam to się pisze..hihi).....? :D
moga byc ale mi ostatnio wpadl w ucho takim pan jak Gerald de Palmas - goraco polecam
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe