piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 558
Oczywiście ciężko wybrać wszystko z repertuaru danego wykonawcy,ale wydaje mi się,że można spróbować z następującymi wykonawcami: Serge Gainsbourg, Jacques Brel, Serge Lama, Joe Dassin, Charles Aznavour, Benjamin Biolay i ...np.Isabelle Adjani,Jane Birkin (świetne piosenki pisane przez Serge Gainsbourg).
Jeżeli pieśń francuska, to tylko z Edith Piaf ;)
tak! Edytka Wróbelek to podstawa! ;3
gdzie moge znalezc tlumaczenia teksto"iam"
Witam! szukam jak najwiecej francuskiego reggae i nie tylko...czy moglbys mi pomoc?!...jak znajdziesz chwilke to prosze o kontakt z gory dzieki i pozdrawiam :)..moj meil [email]
Oczywiście Noir Désir no i może trochę Indochine
de palmas de palmas de palmas!!!
hej,hej...tak sobie czytam te wasze wypowiedzi i az sie serce raduje,ze mimo iz w radiach nie ma za duzo materiału po francusko to jednak...cos sie na ten temat mozna dowiedzieć!!!:) A znacie jakies stronki,gdzie mozna posłuchać,sciagnoć pliki muzyki po francusku???Z Góry Wielkie Dzięki.Pozdrawiam:D
Salut
Dorzucam grupę "Tri Yann" grającą muzykę bretońską. Szłyszał ktoś o nich jeszcze ?
Prosze wszystkich o pomoc nie znam francuskiego ale znam jednego wykonawce nie wiem jak psze sie jego nazwisko moze ktos go skojarzy i napisze mi poprawnie a po polsku wymawia sie go "siże rom"(albo cos w tm rodzaju) to chyba lata 70 ale mial ladne piosenki Pozdrawiam
jest taka piosenka refren brzmi:szoł,szoł,szło tak to sie czyta czy wiecie co to za piosenka?
a ja Louise Attaque - magnifique!
Mi się podoba wykonanie Kate Rian piosenki francuskiej "la pommes"...
C.Jerome prawdopodobnie :).
bardzo dziekuje tak to o niego mi chodzilo :)
hmmm może i coś przeoczyłam, ale wydaje mi się że nikt nie wspomniał o Mano Solo... jak to możliwe?
Tak czy owak, dorzucam Go tutaj skormnie.. z cichą nadzieją że ktoś Go w Polsce zna :-).
Mam kilka plytek Francisa Cabrela i innych, w tym Zazie oraz Patricii Kaas. Sa super. Mam nawet plytke z francuskiej wersji Idola.
Człowieku, masz rację. Najlepszy jest francuski rap. Dla mnie żaden inny się nie umywa. Nikt nie przebije takich wykonawców jak pit baccardi, sinik, sniper, scred conexion, neg'marrons, rohff, mystik, l'skadrille, soundkail...... Muzyka dla moich uszu, bez niej bym nie przetrwał:)
Joe Dassin
Mam cala dyskografie Dassina, jakby ktos pytal... :)
A masz to w formie plików mp3 moze?
Jesli tak i dodatkowo uzywasz soulseek'a to podaj swój pokój i nazwe:)
pozdro
Mam 15 kompaktow, ale audio... :)
Witam wszystkich!! Mam ogromną prośbę,szukam nagrań Jean Francoise Morrisa.Jeśli ktoś z Was ma takie nagrania lub zna jakiś adres do stron z nagraniami tego pana będę ogromnie wdzięczny.Mój adres [email] lub gg.nr.1647929.Pozdrawiam wszystkich.
polecam hip hop fra : Manau
Jednym z moich ulubionych piosenkarzy jest Pascal Obispo. Facent ma piekne piosenki i cudowny glos. Sam komponuje, pisze slowa. Niedawno zaspiewal z Natacha S. Pier.
U nas w Polsce chyba nie jest znany. Czy sie nie myle? Goraco polecam.
Sprobuj piosenke pt "Lucie".... wiadomo kazdy moze miec inny gust, no ale warto posluchac i sie ustosunkowac ;)
Pozdrawiam
Ojej chyba odpowiedzialam na bardzo stara wiadomosc... Hmm ucze sie korzystac z tej strony :) Ale Obispo naprawde polecam !
Jesli szukacie slow piosenek francuskich, sprobujcie: www.paroles.fr !!!!
Jest tam prawie wszystko :)..prawie...
Cześć! czytałam wpisy do połowy, dużo ich :) może się powtórzę ale POLECAM Carlę Bruni, szczególnie utworek "Quelqu'un m'a dit". To już starszy kawałek, ale długo się nie nudzi, można tego słuchać na okrągło. Poza tym cały album ( o takim właśnie tytule) jest przesympatyczny.
Pozdrawiam :)
Pascal Obispo nie tylko zaśpiewał z Natasha St Pier,ale jest również kompozytorem jej piosenek. To niewątpliwie jeden z najbardziej utalentowanych (dla mnie Nr 1) piosenkarzy i kompozytorów ostatnich lat (już kilkanaście lat:). Ostatni album "Fan" (płyta koncertowa+studyjna)potwierdza jego wielką klasę.
a Chimen Badi?
Ja ja uwielbiam. Sliczny, mocny glos.
np. "Je vais te chercher"
Piekny glos ma tez Maurane.
Lara Fabien tez jest OK.
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe