UJ romanistyka - matury

Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 313
zgadzam sie, nie mam 400 punktów z matury a mimo to nie poczuwam się do bycia jakimś matołem, po prostu myślałam że to inaczej wygląda, że studiują ludzie którzy chcą się uczyć. Nic bardziej mylnego.
ja podobnie ;) wiec dziewczyny nie przejmujmy sie :) nie mowie ze wszyscy ktorzy dobrze zdali mieli szczescie ale wiekszosc na pewno! nawet temat wypracowania mogl komus pasowac bardziej a drugiemu mniej :D eh jednego sie nauczylam w zyciu:P ze nigdzie doslownie NIGDZIE nie ma sprawiedliwosci... niestety smuetne ale prawdziwe :(
A ja zrozumiałam to, co powtarzał mi od zawsze tata: że żadne oceny nie są
wykładnikiem wiedzy.
Tylko szkoda, że te oceny mogą odebrać szansę na wymarzone studia :-/
zgadzam sie z Tatą w 100%. Ale niestety tak bywa, ze to własnie oceny decydują o wsyztskim... jeden gorszy dzień i zawalona matura mimo że sie jest w tym dobrym co sie zdaje
Wiecie, tak teraz sie zastanawiam i dochodze do wniosku, że i tak wiele osiągnęłam, jestem zadowolona z wyniku mojej matury, i mimo że ten rezulat nie pomógł mi specjalnie przy tej cholernej rekrutacji, to jednak jak tak teraz o tym myśle, że nie wszystko w życiu musi cały czas wychodzić. Wiecie o co mi chodzi? jakieś drzwi muszą się zamknąć żeby inne się otworzyły. Kocham francuski i nie zamierzam się poddać, nauczę się mówić biegle w tym języku czy sie to komuś podoba czy nie. Trzeba być wytrwałym w swoich ambicjach i dążyć do celu.
masz racje gaby :) ale moze sie dostaniesz :) nigdy nie mow nigdy! chyba ze masz tyle punktow co ja to pojdziemy razm pic :D haha zawsze to jakies rozwiazanie :P
kochana obawiam się że nawet mam mniej :) a powód do picia bedzie tak czy siak, czy sie dostaniemy czy nie :) baredzo chętnie :)
hahaha ja rowniez bardzo chetnie... szczerze mowia nie wierze w to co sie dzieje :O jak moglo byc ponad 60 osob z wynikami ponad 400!? KOSZMAR
Szkoda gadać. Jutro pójdę osobiście na UJ chcę zobaczyć tą listę i te genialne wyniki. A podobno matura wypadła słabo, podobno co 5 uczeń nie zdał...
Ale dziewczyny, o czym Wy mówicie? O romanistyce?
na razie mówimy o tym co sie dzieje na innych filologiach. Ty nie uważasz że te progi to koszmar ??
Oczywiście, że uważam. Naprawdę wierzyłam, że spadną, nie jakoś kosmicznie,ale jednak.
Przestraszyłam się, że wyświetliły się Wam już wyniki :-) a ja żyję w nieświadomości.
nie nie jeszcze sie nie wyswietlily ale wole tego nie widziec... pocieszajacy jest fakt ze ten budynek jest naprawde paskudny i nie bedziemy musialy wspinac sie na krzywe 7 pietro :D
jak na razie wszyscy żyjemy w nieświadomości, wygląda na to że nasze wyniki będą jednymi z najpóźniej ogłoszonych. heh przejdziemy do historii. :P
Ja i tak już straciłam nadzieję :(
założe sie o pyszny deser, ze sie wszytskie dostaniemy :)
ja tracę wiarę w to że te wyniki sie pojawią kiedykolwiek ;/
Modnaliza obyś miała rację :)
ja mysle ze mozemy sie umowic na pyszny deser po gorzkiej porazce :( juz nie potrafie myslec pozytywnie...
bardzo chętnie :) mam już wyniki na włoskiej... jestem na liście rezerwowej, szkoda gadać. Przyjęli 38 osób.
Gaby,a jaki był próg na włoskiej? I dopiero teraz były wyniki?
A co tam mało ??Taki był limit czy oni przyjmują tylko tych co chcą o_O
nie rozumiem dlaczego tylko 38 ??tyle tylko było miejsc ?????? nie przyjmuja osób które były pod progiem ???
wlasnie mi kolezanka napisala ze sa juz wyniki...
teraz dopiero były wyniki, nie pamiętam jaki był limit miejsc ale coś koło 35. Żaden próg sie nie wyświetla ale musiał dobijać do 400...
Dziewczyny jakbyście poznały jakimś cudem próg na iberystykę albo italianistykę, chociaż w przybliżeniu, i tu zamieściły, to byłabym bardzo wdzięczna.

NO ILE MOżNA CZEKAć
...
Słucham? Na romanistyce?
oj sorry kochane to wlasnie na wloskiej....przepraszam ale ja tak panikuj ze zapomnialam ze ona na wloska skladala...;)
na romanistyce ?? mi sie nic nie wyświetla !
u mnie nie ma
Temat przeniesiony do archwium.
181-210 z 313