UJ romanistyka - matury

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 313
eh po raz kolejny uswiadamiam sobie jak bardzo boli niewiedza ;D mogliby juz opublikowac te wyniki... a tak z ciekawosci :) czy ktorac z Was skladala papiery na jakis inny kierunek?
meroleczka - ja tez bardzo lubie Krakow:) Mam tu juz swoje miejsca, wydeptane sciezki:P Ale Wroclaw tez jest super miastem i napewno bym nie plakala ze sie dostalam na UWr a nie na UJ:P
no jasne ;) rozumiem :P haha oj ja bym sie nawet cieszyla bo (o dziwo) wiecej moich bliskich znajomych jest wlasnie we wroclawiu :) a UWr to tez super uniwerek :)
Captivante, moje [gg]
XXX86, jesteś naszym guru optymizmu :-D
Hehe, bardzo mi milo!!:) Optymizm przyciaga szczescie:P Mam tylko nadzieje ze nie sie skonczy to z dzisiejszym wieczorem:P
he ? wieczorem ? to te wyniki będa wieczorem ?
Uj to już nie ma litości...
Na orientalistyce podobno podali komunikat, że wyniki będą o 23:59, bo wcześniej się nie wyrobią :-/ Może u nas będzie podobnie...
Znajac Uj to mam nadzieje ze beda wieczorem:P a nie w nocy tj. po 23:/ Chociaz wciaz moge sie milo zaskoczyc:p
co wy mówicie ? tak późno ?? stres mnie zje i zabije do tego czasu...
o ile w ogole podadza je dzisiaj... bo bywalo juz i tak ze wynikow 11 lipca na niekotrych kierunkach nie bylo... niech zyje UJ ;D (ale to naprawde nie jest najgorsza uczelnia wierzcie mi :P)
na polonistyce na UJ już są wyniki, więc myślę że na filologii już za niedługo też powinny się pojawić. Cholernie sie denerwuje, strasznie zależy mi na tej romanistyce.
A kiedy na polonistyce się pojawiły?
Niedawno koło 15 tak myśle :)
Szybkość podawania wyników zależy od wydziału, ilości kandydatów i oraganizacji danej komisji, np na MISHu wyniki były już wczoraj.

A czy, któraś z was składała na UW (nie koniecznie na romanistykę) ?
Też czekam na te wyniki , ale czuje sie jakby to mnie juz nie dotyczyło . Pogodzilam sie z tym ze nie dostalam sie na AP wiec na UJ tez. I już sobie zdązyłam zrobić plany na najblizszy rok w związku z tym :) pojade sobie do Francji do pracy podszlifuje język a potem wróce i poprawie mature no i sprobuje jeszcze raz :)powodzenia wszystkim miłego czekania i gratuluje tym ktorzy sie dostali na AP i ktorzy się dostaną na UJ :)
Sprawdzając czy są już wyniki w systemie ERK postanowiłam przy okazji zerknąć do zakładki "komunikaty"
I zamurowało mnie...
Niech mnie ktoś oświeci: Kiedy pojawił się komunikat, że jeśli się zdawało dwujęzyczną maturę to trzeba to jeszcze raz zgłosić mailem???
Właśnie to przeczytałam i jestem w szoku, przecież to było normalnie na podaniu... A mam to pisać jeszcze raz do sekretarza?
Wysłałam tego maila ale teraz nie wiem kiedy trzeba to było zrobić i czy w związku z tym nie policzą mi matury jakoś inaczej... Co to w ogóle za bezsens jest...
Proszę, jeśli się ktoś orientuje niech napisze ile spóźniłam się z tym mailem ;)
U mnie nic takiego nie ma w komunikatach,więc cięzko powiedzieć ;-)
też zdawałam dwujęzyczną i nie mam nic takiego na moim koncie, bo wlasnie zerkałam
a propos. Czy macie takie ocś na koncie ?

"Do osób, które nie uzyskały jeszcze potwierdzenia :
Informujemy Państwa, że w dniu dzisiejszym otrzymalismy ponad 400
przesyłek (tzn. prawie tyle samo, ile od przez ostatnich pięć tygodni!),
które sukcesywnie Komisja potwierdza. Tym niemniej zajmuje to mase
czasu. Prosimy o cierpliwość i informujemy, iz Komisja przyjmie
WSZYSTKIE podania, które zostały wysłane w terminie do 4 lipca (decyduje
data stempla pocztowego). Podobnie będzie w przypadku jeśli wpłata nie
pojawiła się na koncie, mimo wysłania pieniędzy w terminie."
\
tak ja też mam ten komunikat, tylko że ja mam potwierdzoną rejestrację... Szkoda gadać, to czekanie mnie wykończy.
to o tym, ze dostali 400 podan to jest juz w komunikatach chyba z 5 dni :P
u mnie za to pisze na arabistyce, ze podadza wyniki o 23.59 (hahaha) albo o ile im sie uda to wczesniej, na japonistyce napisali za to, ze miedzy 18 a 23, wiec jeszcze troche to potrwa :/
Nie było mnie chwile, a tutaj istny czat :D Ale się rozgadałyście :P
Witam wszystkie przyszłe romanistki, które dopiero teraz sie ujawniły :P :)

Meroleczka, Captivante, półkrośnianki-półłańcucianki też uznajecie za swoje? :P

Marta miło słyszeć, że jesteś na prawie. Powód moich ciągot krakowskich też jest na prawie na UJ :D

A co do ciągłego braku wyników - bez komentarza. :|
w zasadzie u nas też mogliby już coś napisać, cokolwiek, że wyniki się spóźnią albo będą o jakiejśtam godzinie. Wolałabym coś wiedzieć, niż tak czekać w niepewności.
dobrze,że mam chociaż Ap bo coraz bardziej mi sie odechciewa UJ
Niby taka prestiżowa uczelnia, a nie potrafią nawet podać jednej godizny kiedy podadzą wyniki... brak serca, przecież widze ile ludzi czeka w napięciu na te wyniki. Wkurza mnie to
Dziwne... ja mam tam sporo tych komunikatów, o takie są:

"KOMUNIKAT DOTYCZY WYŁĄCZNIE KANDYDATÓW, KTÓRZY ZDAWALI (LUB BĘDĄ ZDAWAĆ) MATURĘ DWUJĘZYCZNĄ:
Wszyscy kandydaci, którzy zdawali (lub będą zdawać) maturę dwujęzyczną proszeni są o przesłanie e-maila do Komisji Rekrutacyjnej, w którym podane będą następujące informacje :
1. Imię (imiona), Nazwisko
2. Kierunek, na jaki Państwo się starają, (jeśli starają się Państwo na kilka kierunków proszę podać wszystkie kierunki, ale tylko te dotyczące Instytutu Filologii Romańskiej – tj. filologia romańska (francuska), włoska, portugalska i hiszpańska)
3. numer ERK (nie numer konta, tylko numer ERK)

maile proszę kierowac na adres : [email] z dopiskiem w temacie : dla Sekretarza Komisji Rekrutacyjnej na filologię... (tu prosze podac właściwą..)"

"KOMUNIKAT DOTYCZY WYŁĄCZNIE OSÓB, KTÓRE WYSTĘPOWAŁY O ZGODĘ NA DOSTARCZENIE WYNIKÓW MATUR PO TERMINIE:
Szanowna/y Pani/e
W związku z ogólnouniwersyteckim terminarzem rekrutacji, informujemy,że Instytutowa Komisja Rekrutacyjna nie ma prawa zmieniać terminów rejestracji i składania dokumentów. Kandydaci, którzy z przyczyn obiektywnych (termin egzaminu maturalnego) nie są w stanie dokonać w lipcu formalności rekrutacyjnych, mogą ubiegać się o przyjęcie w rekrutacji wrześniowej na studia niestacjonarne (wieczorowe), o ile taka rekrutacja zostanie otwarta lub odwoływać się do Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej, o ile spełniać będą warunki rekrutacji (odpowiednia liczba punktów uzyskana na egzaminie maturalnym)
Przewodniczący Komisji Rekrutacyjnej IFRomańskiej"

I jeszcze ten o braku potwierdzenia, co już został zacytowany
dziwne, bo ja nie mam takich komunikatów. Jakby nie mogły wyświetlać sie wszystkim ehh x_X
no nie wytrzymam :(.

ps. są wyniki na portugalistyce, więc może i do nas dotrą ;/
to już dobrze jak na portugalskiej są. Mam nadzieję że tak koło 18 będą już u nas.
hmmm czuje ze bedziemy czekac do polnocy... a im dluzej czekam tym bardziej watpie :( mimo wszytsko zycze wszytskim ktorzy nie przekroczyli magicznej 400 powodzenia :)
nie traćmy nadzieji, w końcu te wyniki będą musiały się pojawić. I ten najdłuższy dzień w życiu się skończy. :)
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 313