Witaj,
Postanowilem napisac do Ciebie z uwagi na to, ze mieszkasz we Francji. Chodzi mi o pewna sprawe....Mianowicie od kilku lat probuje niestety bez powodzenia znalezc legalna prace w tym uroczym kraju. Jak narazie udalo mie pracowac w firmie polskiej jako tlumacz j.francuskiego i pracownik na budowie. Jednak bylem tam na delegacji, a to co robia polscy pracodawcy tzw. dorobkiewiczowie przekracza ludzkie wyobrazenie. Z uwagi na to, ze szanuje siebie...niestety wiekszosc Polakow nie chce stracic pracy i tyra za grosze, deptana przez swoich szefow....Teraz pozostal mi tylko internet...nie zamierzam jechac w ciemno, bo we Francji jest jeszcze okres przejsciowy i wiem, ze ciezko znalezc francuskiego pracodawce na miejscu...Moze potrafilabys mi doradzic jaka najprostsza droga mozna zalatwic sobie prace w tym kraju, bo w Polsce niestety nie ma przyszlosci...Tak sie smiesznie sklada, ze moja babcia byla francuska, ale kontakt z rodzina niestety sie urwal.... Ok koncze juz, jak znajdziesz chwilke to odpisz jesli chcesz:)
pozdrawiam i a bientot j`espere!