praca u siostry Miriam-Paryż Bagneux

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 337
poprzednia |
Witam!
Czy ktoś wybiera się w te wakacje do pracy we Francji? jadę drugi raz do siostr w Bagneux-Paryż,gdzie jest Foayer dla polskich dziewcząt,i jest dużo ofert pracy dla au pair!
Może ktoś jedzie.Piszcie jakby co.
Mozesz cos wiecej napisac o tych siostrach i pobycie u nich?
hej:)
namiar na te siostry dostałam od mojej babki z franc,na studiach.Jest to dom polskich dziewcząt,prowadzony przez siostry.Maja kilka domów na jednej ulicy,w których wynajmuja pokoje przez cały rok,polskim studentkom czy pracującym.Oprócz tego rodziny francuskie zgłaszają do nich swoje oferty,jest tego dużo,przeważnie wyjazdy z dziećmi na wakacje,czy sprzątanie,no róznie,i na różny czas,w wakacje to na miesiąc albo dwa.
Pisze sie do sióstr list(można po polsku),one przysyłają formularz do wypełnienia-kiedy chcesz przyjechać ile u nich zabawić(biorą 10 euro za dobę).no i przyjeżdżasz,każdego dnia siostra Miriam(szefowa,super babka,70 lat,francuska,ale mówi po polsku)daje oferty pracy.Poza tym do centrum Paryża metrem jest 15 minut,także można sobie pozwiedzać,w czasie oczekiwania na pracę.
A mozesz podac mi namiary na te [email] Te domy znajduja sie pod Paryzem?
To jest kilka domów,domków o naprawde różnym standardzie,na jednej z uliczek Bagneux-jakby dzielnica Paryża(trzecia strefa Paryża),raczej murzyńska.
podałby mi ktoś także jakiś namiar na to foyer =)? bardzo proszę..=) bo przyda mi sie na za rok na pewno =) dzięki z góry =) [email] =)
jeśli jest taka możliwość to też bym prosiła o namiary do sióstr. W tym roku już za późnio ale przyda się na następny sezon;) [email] Prosze i z góry dziękuję:)
Adres do sióstr:
Foyer Maksymilian Kolbe 97
rue de Verdun
92220 Bagneux,France
Cześć, chciałam sie dowiedziec jak długo sie czeka na pracę u tych polskich sióstr zakonnych?? Ja bede we Francji od połowy lipca do końca miesiąca jako au pair, ale chciałabym zostać też na sierpień i pomyślałam o tych siostrach...A może ktoś z was zna kogoś, kto szuka kogoś do pracy na sierpień w Paryżu??moj mail [email]
szukam pracy we Francji od 12 lipica do 12 wrzesnia prosze o info BARDZO PILNE [email]
Hej.To prawda bylam u siostr 2 lata temu i jade tez teraz. Biora 8 euro za dobe a 10e w pokoju jednoosobowym...Rzeczywiscie trzeba wczesniej [email] Jak macie pytania moje [gg]
A Ty tam byals?I pracowalas??Bo ja nie uwazam ze tam z praca bylo tak rozowo...a te rodziny mialy po 4 dzieci i chceili niewolnice za 240e miesiecznie;P zartuje,ja tak trafilam akurat ale nei potzrebowlaam jakos pracy i sie nie podjelam.Ale rzeczywiscie Siostra dysponuje wieloma ofertami.
Pozdrawiam.
Witaj,
interesuje mnie, czy u sióstr są jakieś ograniczenia wiekowe? Ja mam lat 25- czy nie jestem już za stara, aby tam zamieszkać?
A także- czy można zarezerwować swój pobyt u sióstr, gdy jedzie się do Francji w celach czysto turystycznych (10 euro za dobę to właściwie niewiele, tym bardziej w życzliwym, godnym zaufania i polecenia miejscu)?
I jeszcze jedno, jak długo przed planowanym terminem wyjazdu trzeba wysłać list- zgłoszenie do sióstr, ażeby mieć szansę na "rezerwację"?
Będę bardzo wdzięczną za odpowiedź. Serdecznie pozdrawiam :-).
Paryż wydaje sie dobrze zorganizowanym miastem pod wzgledem pracy dla cudzoziemcow:) Podobno jest jeszcze jakis kosciol amerykanski gdzie idzie sie w poszukiwaniu pracy. Ale nic wiecej na ten temat nie wiem. Moze ktos wie o jaki kosciol chodzi i gdzie on jest. A sluchajcie ktora z Was jedzie badz leci do paryza mniej wiecej na poczatku lipca? Mam kolege w paryzu ale leciec lub jechac bede sama no i tak samo z szukaniem pracy itd. Daletego jezeli ktoras z Was ma taki sam zamiar to zawsze mozemy pojechac razem:)albo na miejscu sie spotkac i razem poszukac pracy. Moj mail [email]
hello Negritta chyba mamy podobny problem ;) rowniez szukam pracy ale jak wiesz ciezko z tym..pozdrawiam :)
a czy długo po przyjeździe czekałaś na pracę?
hej, ja się tam wybieram w te wakacje , a ty?
jeśli chodzi o wiek to mniej jest 18-30 lat.Natomiats jeśli chodzi o czas rezerwacji-ja wysyłałam to najpierw wysyłałam list do nich,ze chciałabym tam przyjechać,po 2-3 tyg one przysyłają formularz,wypełnia się i odsyła.no i 2 tygodnie przed przybyciem trzeba zadzwonić i potwierdzić przyjazd.Ja tak robiłam,chociaż myślę że zamiast tego pierwszego listu można spróbować zadzwonić.
Oczywiście można tam jechać turystycznie,niekoniecznie do pracy.
Byłam w tym kościele amerykańskim,wisi na dziedzińcu sporo ogłoszeń,większość to oferty na dłużej niż 1-2 miesiące.Ja nie próbowałam,bo daty były odległe,a u siostry są oferty czasami z dnia na dzień.Ale oczywiście można tam podjechać,to w centrum Paryża.
nie wiem czy to było do mnie pytanie?:)
w każdy razie ja jadę pod koniec czerwca.
A czy czekałam długo na pracę?P 6 dniach wyjechałam z rodziną.
Różnie,niektóre dziewczyny dosłownie po 2 dniach już miały pracę.Po prostu siostra daje każdego dnia każdemu namiary na różne oferty,i się dzwoni.niektóre oferty są od zaraz,inni wyjeżdżają np za tydzień,naprawdę różnie jest.Niektóre dziewczyny np wolą ofertę późniejszą,i w czasie oczekiwania na pracę zwiedzają Paryż.
A czy oferty pracy wywieszone w kosciele amerykanskim nie sa skierowane do osob, ktorych jezykiem ojczystym jest angielski??
a dziękuje;) Ja też jadę pod koniec czerwca;))
niekoniecznie.czasami na ofercie ktoś zaznacza,że wymaga znajomości któregoś języka.
Hej Agata.A którego dokładnie jedziesz,bo ja 28.06.
może się wymienimy numerami:)
To prawda, oferty sa dla roznojezycznych:) Z praca wcale nie jest tak ciezko, skoro siostry juz po paru dniach przychodza z praca. Ja jestem przekonana do tego wyjazdu:) Sama czy z kims...jade i koniec:)
Mam jeszcze pytanie dotyczace zasad funkcjonowania u tych siostr. Czy one czuja sie za mnie odpowiedzialne i musze przestrzegac jakis zasad? Chodzi mi np o godzine powrotu do pokoju itp? Bo nie zamierzam siedziec wieczorami w domu. Oferty pracy sa oczywiscie sprawdzone a pracodawcy wiarygodni, czy nie do konca?
negritta a kiedy się tam wybierasz? Wiesz juz dokładnie?
hej, justine42, ja 27 czerwca;))moj numer [gg]
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 337
poprzednia |

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie