praca u siostry Miriam-Paryż Bagneux

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 337
nie ma problemu;)) moj nr[gg]
czy oferty są pewne?? hm myślę że tak,bo większość rodzin bierze auperki od sióstr od kilku lat.
a co do powrotów nocnych,to my z koleżankami wracałyśmy późno.one tego nie kontrolują,tam jest dużo domów i zakamarków.
to moze i ja sie wybiore :)
Dziewczynyn, czy osoba znająca angielski i francuski (początkujący) ma szanse na pracę we Francji?
Ja jade na poczatku lipca:) Jezeli wszystko uda mi sie zalatwic na czas. A podobno te siostry maja te mieszkania w niebezpiecznej dzielnicy:/ rzeczywiscie jest tak strasznie?
ja tam bylam pomagalam w przeprowadzce kolezance...
okolica hmm.. niebezpieczna czy ja wiem ;/ w kazdym razie nudno..nic sie nie dzieje... poprostu przedmiescie. Ok 22 prawie nikogo na ulicach o_O troche dziwne bo w paryzu to 'wylęg' ludzi sie dopiero zaczyna...
i co mnie zdziwilo .. 2 miasta obok siebie rozdzielone jezdnia... i maja take same nazwy ulic :D
negritta a kiedy chcesz dokladnie jechac?? skad jestes ??
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Mam nadzieję, że będę miała okazję wykorzystać te informacje jak najszybciej. Francja to jedno z moich marzeń :-).
I jeszcze jedno. Czy aby starać się o pracę za pośrednictwem sióstr trzeba koniecznie dobrze znać język francuski? Czy siostry dysponują ofertami pracy, do której znajomość wiadomego języka nie jest niezbędna (podejrzewam, że niania jednak musi mówić po francusku)? Salut!
Hej dziewczyny!!!Mam zarezerwowane u siostr 2 miesiace i pierwszy miesiac bede anulowac bo znjaomi w centrum paryzu mi pokoj wynajma.prosze dajcie znac jak chcecie 30.VII-30.VIII (moze nawet tydzien dluzej) to jak bede anulowac wcisne ktoras od razu.Nie wiem jak tam z miejscami u siostry podejrzewam,ze po tych postach JUSTINE i moim z danymi siostr to sie tam goraco zrobilo.Mam wiec do odstapienia rezerwacje jednoosobowego pokoju za 10 lub 12 euro dziennie juz nie pamietam.[gg]
Pozdrawiam.
Jestem z Wroclawia. A wyjazd planuje na koncowke czerwca lub zaraz na poczatek lipca. Czyli juz niedlugo:) Powodzenia wszystkim:))
czy ktos zna i moze mi podac dobry numer telefonu do siostr? Bo ten podany wczesniej jest nieprawidlowy.
Oto numer do sióstr w Bagneux:tel.[tel]; fax:[tel]
Pozdrawiam
czy te ofery pracy proponowane przez siostry obejmują tylko au pair? czy dotyczą też innych dziedzin? (np. sprzątanie, zbiory, itp.)
te oferty dotyczą głównie wyjazdów z dziećmi na wakacje i sprzątanie,pomoc domowa.Z propozycją pracy przy zbiorach nie spotkałam się.
pozdrawiam
Do tych co jadą: jedziecie autokarem czy lecicie samolotem? Możecie polecic jakis niedrogi środek transportu?:)
witam,
ja tez jezdzilam doty siostr 10 lat temu, widze ze sie nie zmienilo (wtedy pokoj wieloosobowy kosztowal 40- frankow )tylko siostry maja maila..
z moich doswiadczen wysnika ze siostry maja przrozniasta prace i na kogo wtypadnie na tego bec ..albo dostanie sie lepsza albo gorsza..
ja dostalam super, opieke nad stewardessa po wypadku, bylo super przez chyba 2 czy 3 lata jezdzilam tam na wakacje i zarabialam a kontakt utrzymujemy do dzis
A
hej, a ja mam pytanie, jak zalatwiane przez siostry sa pozwolenia na prace i czy na carte sejour jest adnotacja praca sezonowa czy jak? i kto zalatwia ta cala papierkowa robote?
kiedys nie bylo takiej papierkowej roboty, dostalam namiar na famille, zadzonilam, famille wziela mnie z foyer, nikt nie widzial mojego dowodu, legitymacji nikt o nic nie pytal, zamieszkalam z nimi po 2 miesiacach dostalam wypalte i wyjechalam
A
Czy ktoś z was jest może z Łodzi i wybiera się do pracy u sióstr na sierpień??
a, czyli to bylo nielegalnie, bo kiedys bylo wiecej problemow z pozwoleniami, taraz podobno jest mniej i nie mozna we francji pracowac bez tego pozwolenia, myslalam, ze siostry to jakos zalatwiaja, ale widocznie nie, moze ktos byl niedawno u nich i jak to jest z pozwoleniem na prace, dlugo sie czeka?
a ile jest od tych sióstr do centurm Paryża?
no i pisaliście jakis list motywacyjny? bo podobno trzeba tam pisać cos takiego i wtedy przysyłaja kwestionariusz...
Nic nie trzeba pisać..przynajmniej mnie się tak wydaje. Ja dostałam namiar na te siostry od mojego kolegi, który już tam pracuje. Zadzwoniłam do nich, po czym dostałam pocztą kwestionariusz.
Nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało bo jadę po raz pierwszy, nie wiem nawet ile można tam zarobić jako au-pair?

Może ktoś z Łodzi się wybiera na sierpień?
Ja też bym chciała pojechać w sierpniu:)ale nie jestem z Łodzi:P. Ty to masz już pewne?
Hej Nikki88, ja tez bym chciala pojechac na sierpien, ale nie mam jeszcze tego zalatwoinego,dopiero bede to zalatwiac, A ty?
Aha. Mam jeszcze pytanie. Czy jak dzwoni sie do tych siostr to rozmawia sie po polsku czy po francusku:D?
Ja też jeszcze nie mam załatwionego:)ja z Nimi rozmawiałam po polsku, ale potem wysłałam Im maila prosząc o ten kwestionariusz i na razie mi nic nie odpisały...to mogłybysmy się jakos zgadać razem:)
Moje [gg] (najczęściej jestem na niewidocznym):)
hej,czy ktos sie orientuje czy trzeba miec pozwolenie na prace zeby znalezc cos u tych siostr? trzeba przywiezc ze soba jakies dokumenty typu swiadectwo urodzenia?
bardzo prosze o info
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 337

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie