Cytat: vendie20
hej dziewczyny, niedawno wrocilam z francji. bylam w alpach u jednej rodziny bardzo zamoznej (ojciec dziecka byl szefem jakiejs firmy matka chodzila tylko na fitness i silownie).Oferte znalazlam na aupairworld.net. Mieli jedno dziecko 1roczek i placili mi 80 euro/tydz. Niezle mnie tam wykorzystywali , musialam non stop byc z dzieckiem nawet gdy matka byla w domu i siedziala na kompie albo opalala sie w basenie. Nigdzie nie wyjezdzali, mieszkali w malym miasteczku wiec nudzilam sie wieczorami jak dziecko spalo. Mialam tylko jeden dzien wolnego i pracowalam gdzies 9h dziennie. Uwazajcie do kogo wyjezdzacie, ja nie polecam fille au pair na dluzszy okres czasu bo to jest prawie niewolnictwo. Lepiej jechac mysle do siostr w Bagneaux i tam szukac ofert pracy tylko nie fille au pair. pozdrawiam
Tak to z operkowaniem jest, że to ryzyk-fizyk, nigdy nie wiesz do kogo jedziesz zanim tam nie dojedziesz :)
Cytat:
Jaka jest cena noclegu u siostr?
Na salach jest taniej niż w pokojach. Są bodajże 2 sale na ktorych może spać od 8 do 14 dziewczyn, 8-10 euro za noc (cena z 2010 roku). Choć jak płaciłam z góry za cały miesiąc, to jakimś cudem wychodziło troszeczkę taniej, no ale nie wnikam :>
Cytat:
Czy sa tam tylko sale wieloosobowe, czy tez moze dostepne sa rowniez mniejsze pokoje?
Pokoje też są i są droższe, 12-15 euro, to zależy od pokoju i ilości osób w nim. Ceny równiez podlegają niewielkim zmianom w ciągu roku, tak więc najlepiej jest do foyer zadzwonić i zapytać osobiście.
Cytat:
Czy noclegownia czynna jest caly rok?
Tak.
Cytat:
Mozna zostac na dluzej (3, 4 miesiace)?
Tak.
Najważniejsze w tym wszystkim są pieniądze. Tak długo jak płacisz, tak długo możesz mieszkać, nawet przez cały rok czy ile tam potrzebujesz.