praca u siostry Miriam-Paryż Bagneux

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 337
hej :) ja wlasnie bd u siostr 8 lipca juz to fajnie jakbysmy sie spotkaly kurcze bo tak sama tam nikogo nie znajac to niefajnie troszke...
a to moj mail napisz czarna :) [email]
hej ja bede u sióstr 9 lipca późnym wieczorkiem:)
mój mail [email] napisz to się zgadamy jakoś:)
hej , ja byłam w zeszłym roku u sióstr i tam jest pełno dzieczyn ... napewno nie będziesz się nudzić i nie będzie Ci smutno;/// ja w tym roku też jade ale będe tam 2 do 5 lipca ...
A ktoś może jedzie wcześniej???
czesc czy ktos wybiera sie do siostr 18lipca bo ja sobie wlasnie tak zarezerwowalam ile moze kosztoac taxi z lotniska charles de geulle pozdrawiam :)
cześć! Ponieważ widzę, że część z Was stacjonowała już u sióstr, chciałabym Was spytać czy jest taka możliwość żeby siostry przenocowały na 2-3 noce kogoś, kto jest we Francji, a kto nie rezerwował wcześniej u nich pokoju? Pytam, ponieważ od miesiąca piszę do sióstr maile, ale nikt mi nie odpisuje i trochę się denerwuję, bo mam już zarezerwowany bilet do Paryża, nie mogę się wycofać z wyjazdu, a nadal nie mam gdzie mieszkać :/ Nie wiem dlaczego siostry nie odpisują, adres mam dobry..Chyba jestem pechowcem:/ W każdym razie mam nadzieję, że któraś z Was mi coś podpowie, bo naprawdę nie wiem, co robić jak przyjadę, później jakoś sobie poradzę, wynajmę jakieś studio czy coś nie wiem :/ ale chodzi mi o pierwsze 2-3 noce żebym nie musiała mieszkać pod mostem..Pozdrawiam serdecznie :)
Podobno siostry nie czytają za bardzo maile dlatego lepiej jest zadzwonić, numer gdzieś tu się już na forum przewinął.
dzwoniłam do sióstr dzisiaj i powiedziały mi, że nie ma problemu z miejscem pod koniec lipca, natomiast teraz jest trochę tłoczno. Ty też lepiej zadzwoń i dowiedz się wszystkiego! jeśli nie udałoby Ci się znaleźć zakwaterowania u sióstr, to serdecznie polecam stronę www.couchsurfing.com - jest to odpowiednik hospitality club - słowem dzięki couchsurfing możesz znaleźć darmowe zakwaterowanie na kilka dni. w zeszłe wakacje sama z tego korzystałam i byłam bardzo, BARDZO zadowolona. pozdrawiam! :)
dzięki wielkie za informacje! Wreszcie jakieś światło w tunelu ;) Pozdrawiam!
witam, mam pytanie czy u sióstr każda praca wiąże się z wyjazdem z foyer.. ja np. byłabym zainteresowana sprzątaniem u kogoś bez zakwaterowania u niego.. czy takie oferty też się pojawiają? czy pobyt we foyer gdy szukamy pracy trwa tylko kilka dni.. pozdrawiam
Możesz mi podać namiary na ten kościół amerykański??? Z góry dziękuje
może mi ktoś podać namiary na ten amerykański kościół??? Z góry dziękuje.
A może ktoś ma ochotę na nowa znajomość??? Jeśli tak to moje [gg] (w Paryżu zostaje do końca sierpnia);
Pozdrawiam
Adres kościoła amerykańskiego w Paryżu: 65, quai d'Orsay (na rogu z rue Jean Nicot), metro: Alma-Marceau.
dzięki wielkie Martusia :-)
Hej ja wlasnie jestem w Paryżu... pracuję dla clair-service... jestem famme du chambre haha... ale jest lipa troche, bo nieźle wykorzytsują... więc szukamy z kolożanką innej pracy. Może siostry nam pomogą?? Ehhhh oby. Jeśli ktoś ma chęc pogadać odzywajcie się moje [gg] msn: [email] Może wy wiecie gdzie mozna jeszcze pracy poszukac? Ja mam 19 lat i slabo znam francuski.. angielski dobrze.
cze ja tez szukam pracy mozesz mi podac adres lub tel tych siostr;jak sie moge z nimi skontaktowac? pozdrowionka pa
odnawiam temat.
czy siostry jeszcze działają?
czy ktoś był u nich niedawno?
jakie wrażenia?
czy ktoś wybiera się w te wakacje?
Siostry działają i mają się dobrze:-) Ja byłam u nich na początku lipca i byłam bardzo zadowolona. Wybieram się do nich także w przyszłym roku:-)
hej,
mam pytanie, jak tam jest z jedzeniem u sió[tr,samemu si gotuje po p owrocie z pracy, czy jest wspólna stoBówka, czy ew. to siosobno opBaca, jest pralak? itd... jak to w domu?
Siostry nie zapewniają jedzenia. W każdym z domków jest kuchnia do dyspozycji. Zadnej stołówki tam raczej nie było. Pralka jest chyba też w każdym domku,ale płaci się 3 euro za pranie.
dzieki za odpowiedz, już myslalam ze nikt nic nie wie:)
a czy moglabys mi jeszcze powiedziec cos na temat pracy zalatwianej przez nie?
Jeśli chodzi o wakacje, to jest to najczesciej praca jako au pair lub pomoc domowa. rodziny są różne przeróżne, nie wszystkie sprawdzone przez siostry. Ja w tym roku chyba lepiej trafić nie mogłam, bo rodzinka była wspaniała. Pracowalam jako pomoc domowa, dziećmi raczej sie nie zajmowałam. Przemili ludzie! Ale niektore dziewczyny trafiały gorzej...Wynagrodzenie narzucane rodzinkom przez siostry to 450 euro na miesiac, jak trafisz dobrze, to dostaniesz więcej. To jeszcze zalezy chyba od liczby dzieci, bo jasne,ze nie bedziesz zajmowac sie np.piątką dzieciaków za 450 euro;-)Trzeba sie targowac;-) nie wiem co jeszcze Cie interesuje...:-)
czesc mam pytanie czy te siosty daja prace tylko na okres wakacji czy tez moze w zimie tez cos sie znajdzie.Ja jestem juz od jakiegos czasu w paryzu co prawda mam prace ale chce ja zmienic bo pracuje na okroglo i nie mam wogole na nic czasu ani zycia.Zainteresowalo mnie co piszecie o tych siostrach!mozecie napisac mi cos wiecej o nich czy one mowia po polsku i czy wymagany jest jezyk francuzki????
450 euro a za jeden nocleg 10?
Wow, pozostaje tylko pogratulować:) Mam nadzieję, że mnie spotka tyle samo szczęścia... Wiesz może, czy nie mieszkając u nich mam szansę przyjść i poprosić o znalezienie jakiejś pracy, czy to raczej nierealne...?
Podobno w zimie jest gorzej z praca,ale moze cos znajda. najlepiej do nich zadzwonic. mowia po polsku, ale rodzinki raczej po polsku nie mowia i trzeba sie z nimi dogadywac po fransusku, chyba ze znaja inne jezyki.
W wakacje bylo najwiecej ofert pracy poza Paryzem.Po prosto jechalo sie do nich albo wyjezdzalo sie z nimi na wczasy. Dlatego nocleg oplaca sie tylko w czasie pobytu u siostr. a potem mieszka sie u rodzinki i placa min.450 euro. Tak bylo w wakacje.
A jesli nie mieszkasz u nich, a maja jakas oferte pracy, to chyba nie powinno im to przeszkadzac...;-) A jesli szukasz pracy jako au pair, to i tak pewnie zamieszkasz z rodzinka;-)
Co prawda planuję wyjechać dopiero w wakacje, ale rozeznanie chciałam zrobić już teraz:p
Ogroooooomne dzięki za pomoc, jeśli nie znajdę nic innego to na pewno się do nich zgłoszę...
Swoją drogą to całkiem sporo jak na au pair:) Czytałam na innych stronach, że 'kieszonkowe' wynosi ok 300 euro.
hej ja tez jestem bardzo ciekawa pracy w paryzu, obecnie mieszkam w londynie juz od 2;5 roku i dobrze znam angielski , niestety po francusku ani slowa. jestem ciekawa czy bez znajomosci francuskiego mam jakiesz szanse na znalezienie pracy
cześć czy ktoś mógłby mi podać aktualny nr tam do siostry Miriam w Paryżu ponieważ chciałyśmy z koleżanką wyjechać w te wakacje do pracy i potrzebujemy aktualnego kontaktu
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 337

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie