piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 558
Joe Dassin był Amerykaninem !
JEAN FRANCOIS MAURICE
Hej, po ostatnim pobycie w Lyonie przywiozłam całą dyskografię ichniego odjechanego zespołu "M". Co prawda, nie mówię po francusku ani trochę, ale muza jest świetna. Widać, że ci faceci bawią się tym, co robią i mają do tego wielki dystans. A lider chodzi w przebraniu walniętego wampira w różowym stroju i ma różową gitarę z dziurą w pudle w kształcie serduszka... Odlot. Ich piosenka "en tete a tete" była w styczniu na liście francuskiej MTV na 8. miejscu:) Bardzo Wam polecam, ja zostałam fanką.
polecam wszystkim Jacquesa Brela, klasyka już właściwie - przepiękne ballady...
Wie ktos moze jaki tytul (a moze byc i wykonawca) nosi taka piosenka:)) "taka":P wie ktos?:P heh,joke... No ogolnie to wiem tyle, ze jest ze Star Academy i przez całą piosenke wygwizduje melodię... :) no to na tyle, jak ktos zakecony wie o co mi chodzi to plz napiszcie co to za piosena na poczte
[email]
thx z gory
ludzie,gdzie zladowac,albo przynajmniej posluchac Emma Chaplain??????????????????????????????????????????????????
Czy gdyby ktoś miał czas i chęci mógłby przetłumaczyć piosenke "Requiem Pour Un Con" Serge Gainsbourga? Na angielski, polski wszystko jedno. szukam tego wszędzie, ale niestety nie dysponuje nawet angielskim tłumaczeniem ;( Może znacie? Gdybyście chcieli się "pobawić" w tłumaczenie...Uczę się francuskiego od roku, ale nie jestem w stanie tego przetłumaczyć ;( Mój mail : [email]

Écoute les orgues
Elles jouent pour toi
Il est terrible cet air lŕ
J'espčre que tu aimes
C'est assez beau non
C'est le requiem pour un con

Quais, je l'ai composé spécialement pour toi
A ta mémoire de scélérat
C'est un joli thčme
Tu ne trouves pas
Semblable ŕ toi męme, pauvre con

Voici les orgues qui remettent ça
Faut qu't'apprennes par coeur cet air lŕ
Que tu n'aies pas męme une hésitation
Sur le requiem pour un con
Ah ha ha ha ha

Quoi tu me regardes tu n'apprécies pas
Mais qu'est-ce qu'y a lŕ dedans qui t'plaît pas
Pour moi c'est idem que ça t'plaise ou non
J'te l'rejoue quand męme, pauvre con
Pauvre con
That's it, man
Pauvre con
Ah ha ha ha ha
Pauvre con
Ah ha ha ha ha

Écoute les orgues, elles jouent pour toi
Il est terrible cet air lŕ
J'espčre que tu aimes
C'est assez beau non
C'est le requiem pour un con

Je l'ai composé spécialement pour toi
A ta mémoire de scélérat
Sur ta figure blęme aux murs des prisons
J'inscrirai moi-męme: "Pauvre con"
Ah ha ha ha ha
Ah ha ha ha ha
That's it man
Ah ha ha ha ha
C'est suffit
Na myśl przychodzi mi: Joe Dassin - Taka Takata
A ja kocham takie zespoly jak Matmatah, Kyo, Vegastar, czy kos z was slyszal ich swietny album Nouvel Orage - super :), potem Louise attaque, Noir Desir i Indochine, a ostatnio kocham Alliance Ethnik, la Ruda i les Negresses Vertes

Pozdrawiam
A ja bardzo lubie Jonathan'a Cerrade (wystąpił 2004 roku na Eurowizji)
Cerrada. Nieeeee bardzo kiepsciutko wypadl na eurowizji, no ale o gustach sie nie dyskutuje :P
Pozdrawiam
Jeśli chodzi o Jonatana, to jest on dobrze zapowiadającym się artystą. Jego pierwsza płyta ,,Siempre 23" z 2003 roku jest tego dowodem. Na Eurowizji w 2004 roku to kiepsko wypadli Ich Troje, a nie Jonatan Cerrada. Pozdrawiam!
Kto mi poda nazwisko piosenkarki, pamiętam tylko z całego tekstu powtarzające się słowo "vijaaa"
Kolega wyżej piszer o jakiejs piosence w której powtrza sioe slowo "vijaaa". Nie wiem czy o tym samym myślimy, ale ja pragne sie zapytac o piosenke w której rzez caly utwor przewija sie slowo - fonetycznie - "wię"; w miare jak utwor posuwa sie do przodu, wokalistak spiewa to slowo coraz bardziej namietnie:) Pozdro i dziekuje za odpowiedz
Najprawdopodobniej to ten sam utwor.Prosze o wykonawce i tytul.
Mam problem bo muszę wybrać piosenkę francuską typun disco techno do której można by zatańczyć układ na dniu francuskim w szkole. Musze to zrobić szybko wiec prosze o jakieś tytuły...
ta piosenka to ,,les champs elysses", a śpiewa ją Joe Dasin.
sprawdż jeszcze oxmo puccino, atk, fonky family [ajem pisze się IAM]
sprawdź www.oxmo.net www.fonkyfamily.com a w google IAM mc solaar ,atk ,antilopsa ,test, sinik , sniper
w google
jesli lubisz soundkail to zobacz sobie oxmo puccino atk celebre bauza
lubisz skadrille to spodoba ci się barillet, loko, atk
kmaro=gówno
www.fnac.com
Napewno chodzi Wam o piosenkę Marie Laforet - Vient, vient
Salut!Z francuskich wykonawców to lubię właśnie Garou,Celine Dion też może być,Joe Dassin,In-Grid i od niedawna Amel Bent.
Mam ogromną prośbę, jaki jest tytuł i wykonawca piosenki gdzie powtarzają się słowa "paris paris", bardzo mi zależy na odpowiedzi. Z góry dziękuję.
IAM jest jeszcze dobry :D
A ja powiem że uwielbiam :
+ Damien Sargue
+ Cecilia Cara
czy ktoś mi powie ,gdzie w Warszawie można kupić płytkę francuskiego rapu - kontretnie chodzi mi o Manau ??? rnproszę o info na adres [email]
Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe