praca u siostry Miriam-Paryż Bagneux

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 337
Wybiera sie ktoś na sierpień?
Mam pytanie... zadawałam je w innym poście,ale niestety nikt na razie mi nie odpowedział:( czy bez problemu można przedłużyć lub skrócić pobyt? To dość istotne,jeśli nie wie sie na jaka prace sie trafi i ile zabawi u sióstr...
033 14.66.33.292

au pair we francji w zaleznosci od obowiązków i ilosci godzin pracy zarabia ok 260-350e. nie spotkałam sie z rodziną płacącą 450.

bez znajomosci jezzyka francuskiego takze mozna dostac prace, ale....bedzie to wlasnie au pair u rodzin angielsko jezycznych- a takie są- zapewniam. sama juz trzeci rok jade do takiej rodzinki i znam kilka takich.
na stronie aupair-world.net az mnozy sie od rodzin mieszkajacych we francji a nie wymagajacych od au pair francuskiego.

a do siostr trzeba z duuzym wyprzedzeniem dzwonic, w tamtym roku dzwoniłam z 2 miesiecznym wyprzedzeniem i nic nie miały....moze teraz sie cos zmienilo. ale ..powiem Wam ze moi znajomi pojechali na weekend w ciemno...i przyszedł wieczor a w hotelach i hostelach miejsc nie bylo, albo za drogie byly, pojechali do siostr...tez miejsc nie mialy..ale uprosili i gdzies ich na dwie noce wepchały;)) ( aa było tam tez 2 chłopaków!). wiec jak się chce, to wszystko mozna!;)
:)
szukam dziewczyn ktora planuja wyjazd do paryza do siostr od poczatku czerwca na wakacje, piszcze !!! moj [gg] albo [email] pzdr
czy mogę Cię prosić o kontakt do rodzin, o których wspomniałaś? mój e-mail: [email]

Pozdrawiam.
kontaktu jako- takiego do nich nie mam, musisz sie zarejestrowac na aupair-world.net (kilka min to trwa) i szybko znajdziesz z pewnoscia!!:)
Owszem, jestem zarejestrowana i łatwo tam znaleźć rodzinę, jednak niekoniecznie w Ile do France, najlepiej w Paryzu lub w okolicach, gdyż nie mówię po francusku (bełkoczę, jak najbardziej, oraz rozumiem co niektóre zdania i wypowiedzi, ale nie mówię.. ;) ).
Posługuję się angielskim i hiszpańskim.

To trochę problematyczne.
Cześć Wam :) Ja planuje wyjazd do Francji ok 1 lipca. Jade tam sama i sie strasznie boję. Nie wiem co z tego będzie. Mam nadzieje że siostry załatwią mi jakąś dobrą prace :)
To wspomniane siostry załatwiają pracę?? ;-)
Może jakieś szczegóły?? Będę wdzięczna.

ps. ja jadę do Paryża 22 Maja, na początku na miesiąc, częściowo do pracy, a częściowo dla rozrywki. Jednak długo juz nie zamierzam pracować jako modelka,może udałoby mi się zorganizować coś innego.

z góry dziękuję za odpowiedź.
A ja wybieram się do sióstr 12 lipca, na ok. 2 tygodnie - miesiąc, a jeśli uda się znaleźć fajną pracę to może i na dwa miesiące, podobnie jak koleżanka powyżej też jadę w celach po części zarobkowych, głównie jednak żeby poobcować z językiem francuski i wspaniałym miastem ;) Jeśli ktoś też planuje wyjazd mniej więcej w tym czasie, ale jeszcze nie sprecyzował daty zapraszam do wspólnej podróży, razem zawsze raźniej ;) Pozdrawiam serdecznie :)
A czy już wiesz gdzie będziesz pracować?Taki wyjazd też by mnie interesował.
dziewczęta...a powiedźcie mi czy Wy zgłaszałyście się do sióstr drogą mailową ? dzwoniłyście czy pocztą ? :) bo też bym pojechała...tylko jestem ciekawa czy jeszcze na lipiec znalazłabym miejsce...=/ dzięki :)
Do Kielce 10 - nie mam jeszcze konkretnej pracy, jeżeli do czasu wyjazdu nie uda mi się niczego znaleźć przez internet, rozejrzę się tam na miejscu, podobno siostry często dostają różne oferty, z których można skorzystać ;) natomiast jeśli chodzi o pytanie magnollii7, ja wysłałam do nich maila i po kilku dniach dostałam odpowiedź z informacją, że wysłały mi już formularz, który trzeba wypełnić aby zarezerwować miejsce (ponieważ było to niedawno jeszcze nie doszedł, ale spodziewam się, że dostanę go już w najbliższym tygodniu ;)), myślę, że jeżeli zainteresujesz się rezerwacją teraz to na lipiec znajdą się jeszcze jakieś miejsca :)
Dzięki za informacje,zaraz wyśle maila odnośnie noclegu.Dziękuje i pozdrawiam;-))
mam pytanie do dziewczyn, które były już u sióstr i są zorientowane w tej kwestii, otóż dowiedziałam się, że należność za pobyt reguluje się z góry, czyli, jeśli dobrze rozumiem, płaci się od razu po przyjeździe za cały pobyt. Więc jak jest w przypadku gdy, dajmy na to, początkowo planuję zostać tam 2 tyg., ale np. a)znajdę pracę i przeniosę się do rodziny wcześniej, powiedzmy po tygodniu lub b)zechcę zostać w foyer dłużej? Co wtedy? Czy w pierwszym przypadku siostry zwracają kasę i czy można bez problemu przedłużyć pobyt będąc już tam na miejscu? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje na ten temat ;)
w mozesz podac maila do siostr?
witam, czy ktoś mógłby napisać w której dzielnicy Siostry mają ten dom i która to jest strefa?
pozdr.
tak siostry zwracają kasę jeśli wyjeżdżasz wcześniej niż zaplanowalaś ..z tym nie ma problemu ...//
strefa 3, stacja RER-a Bagneux, z tym ze trzeba sie cofnąc troszkę w strone paryza jak sie wysiadzie z RER-a,
a co smieszniejsze bo 1 stronie ulicy jest 1 miasto a po drugiej nastepne :D
i obydwa maja ulice Verdun :D mozna sie zgubic, więc od razu wychodzac z RER-a trzeba przejsc na przeciwna stronę ulicy (z tego co pamietam)
Hej;) czy jest tu może ktoś, kto wybiera się do sióstr ok 8-10 lipca? ja planuję wyjazd w tym okresie i zastanawiam się czy znajdę jeszcze u nich miejsce...??
tez zastanawiam sie nad praca u siostr. Mogłabym wyjechać 28.06 najwcześniej. Chciałabym sie dowiedzieć czy latwo jest znalesc prace przez te ogloszenia u siostr(czy jest ich dozo) i mniej wiecej ile sie 'siedzi' bez pracy (wiem ze to trudno okreslic, ale chcialabym sie dowiedziec czy jest wogole sens jechac i sie wrocic z niczym albo na minusie.) Bardzo prosze osoby, ktore byly u siostr o to aby napisaly ile srednio one czekaly na prace
dzwoniłam do sióstr i powiedziały, że już miejsca mają zarezerwowane, ale jeśli ktoś chce szukać pracy to może spokojnie przyjeżdżać to go zakwaterują w sali
Czy ktoś jedzie do Paryża z Warszawy 29.06 autokarem Eurolines lub będzie wsiadał gdzieś na trasie w Łodzi, Koninie lub Poznaniu?;-)
ja jade 29.06:)ale z krakowa(przez katowice, gliwice, wroclaw, legnica, boleslawiec). Byc moze ze w jakims miescie(najprawdopodobniej w niemczech bo zazwyczaj tam jest) bedzie przesiadka i moze pojedziemy tym samym autokarem:) Ja wyjezdzam z krk o 11.35 i mam byc w paryzu na dworcu gallieni o 12.30. Jak masz ta sama godzine przyjazdu to jest bardzo prawdopodobne ze gdzies bedzie przesiadka i bedziemy jechac razem:) moje [gg]
Prace u siostr znajdziesz ...
ile tam posiedzisz to zależy .. jak Ci się trafi .. ale myśle ze max tydzień do 10 dni . Generalnie dziewczyny szukające pracy siedzą ok 4-5 dni. To jest naprawde różnie . Byłam tam 4 razy .. to wiem ;)
Magda@@, czy mogłabyś napisać na jaki nr telefonu dzwoniłaś?? bo na tym podanym na forum nikt nie odbiera:(
[tel], obieraja w okreslonych godzinach. o ile sie nie myle 9.00-12.00 i 19.30-21.00. ale tego nie jestem pewna. pozdrawiam:)
Witam ponownie, dziewczyny :) Czy, któraś może wybiera się do sióstr 12.07 lub w okolicach tej daty? Jak lecę dokładnie 12, a że będę tam pierwszy raz chętnie zgadałabym się z innymi dzieczynami, które mniej więcej w tym czasie również będą u sióstr, zawsze to raźniej i ciekawiej :) mam też pytanie do osób, które już tam były - jak dokładniej wygląda to poszukiwanie pracy - jest jakaś godzina, o której codziennie siostry informują jakie mają nowe propozycje i dziewczyny sobie wybierają, czy to siostry "przydzielają"? Zupełnie się nie orientuję jak to wygląda, a chciałabym wiedzieć, chociażby dlatego, żeby móc zaplanować jakoś te pierwsze dni i dobrze je wykorzystać, bo chyba nie trzeba "koczować" pod drzwiami w oczekiwaniu na oferty? :) Będę wdzięczna za wszelkie informacje :) pozdrawiam
ja rozważam 13go jeśli tylko znajdę kogoś do wspólnej jazdy stopem z Polski
hej, dziewczyny, jeżeli któraś z Was była już u sióstr, to czy mogłaby mi przesłać jakieś foty na maila? wyjeżdżam we wrześniu z Erazmusa na pół roczku, więc chciałabym wiedzieć jak taki pokój mniej więcej wygląda... Wiem, że na wakacje, to można jechać wszędzie, ale gdybyście wyjeżdżały na dłużej - to polecacie siostry? Aha, i ile mniej więcej trwa dojazd do V dzielnicy (Łacińskiej)? Z góry dzięki! [email]
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 337

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie