praca u siostry Miriam-Paryż Bagneux

Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 337
witajcie!
Mam do was takie pytanie- czy któraś z was, może nie wybiera się do Paryża koło 5-7 lipca?
Gdyz ja wtedy wyruszam, a że z kasą jak zwykle ciężko, to stopem bym chciala = szukam kompanki!!

Hey dziewczyny ja też bym chciała jechać tylko dzisiaj jak dzwoniłam biuro jest zamknięte, wiec jutro zadzwonię. Kiedy jedziecie dokładnie? I czy ja muszę czekac na ten formularz najpeirw? bo zależy mi żeby na lipiec wyjechać
Witam wszystkich,
Potrzebuję rady. Jak najprościej dostać się z centrum Paryża do sióstr?
z centrum jedziesz metrem 4 w kierunku "Porte d'Orléans" i tam tez wysiadasz
potem bierzesz autobus 188, i wysiadasz na przystanku "Martyres de Chateabriand" czy jakos tak, idziesz 10metrow, i skrecasz w pierwza ulice na lewo, domki siostr sa pod numerem 97, 95 rue de Verdun
Cytat: monikaaa_88
Hey dziewczyny ja też bym chciała jechać tylko dzisiaj jak dzwoniłam biuro jest zamknięte, wiec jutro zadzwonię. Kiedy jedziecie dokładnie? I czy ja muszę czekac na ten formularz najpeirw? bo zależy mi żeby na lipiec wyjechać

generalnie tak; ale jak przyjedziesz na "dziko" to tez cie nie wyrzuca, uprzedz przez tel,
moja sister tam bedzie od poniedzialku :)
szukam kogoś, kto chciałby w sierpniu się wybrać do Paryża, spać u sióstr, a potem może poszukać sobie tam jakiejś pracy... tak na jakiś miesiąc... jak ktoś coś, to pisać prywatne wiadomości
Ja będę od 1 sierpnia wstępnie do 1 września u sióstr. Przyjeżdzam na kurs w Alliance Francaise.
Jeśli macie ochotę na wycieczkę po Paryżu, albo na soczek/kawę/drinka i szukacie kompanki to dajcie znać :)
Jadę sama i niestety nie mam nikogo znajomego w Paryżu, tak więc każda znajomość będzie mile widziana :)
[email]
A ja szukam kogoś kto tak jak ja jest na wakacjach w pracy w Paryżu i nie chce się nudzić :) Możemy wyskoczyć gdzieś razem pozwiedzać albo po prostu spędzić wspólnie czas :)
Witam chetnie wybralabym sie teraz jak najszybciej do Francji na au pair zalezy mi zeby podszkolic jezyk znacie jakis kontakt mailowy moze do siostr czy trzeba pisac list normalnie na adres? ile sie czeka na oferte od zakwaterowania tez nie moge czekac za dlugo i wydawac pieniedzy bo to bez sensu nieh sie ktos odezwie do mnie na maila [email] jesli ktos rowniez teraz sie wybiera:)
Hej! Ja chcę pojechac jako au pair do Francji.
Od polowy czerwca/lipca na 2-3 miesiace!
Ja też prawdopodobnie wyjadę do sióstr w te lato. Najprawdopodobniej gdzieś w sierpniu, wrześniu. Jak ktoś też tam jedzie w tym terminie to zawsze może do mnie pisać na gg :2222413
Ja także prawdopodobnie pojadę do sióstr w terminie czerwiec/lipiec na 2 miesiące. Jeżeli ktoś chce się wybrać tam razem to śmiało pisać ;)
dorota93 daj znać :P też chcę jechac tam. Z chęcią bym się tam z Tobą wybrała napisz do mnie [email] to pogadamy.
Cześć wszystkim,
mam do Was ogromną prośbę - zależy mi na jak najszybszym wyjeździe do pracy we Francji i najlepiej z noclegiem u sióstr, brakuje mi jednak maila kontaktowego - Jeżeli ktoś z Was mam tego maila, bardzo proszę o kontakt na maila: [email]
oczywiście, jeżeli ktoś też planuje w tym czasie się wybrać tam do pracy - to jestem jak najbardziej za, zawsze raźniej! ;)
to jest e-mail do siostr w Bagneux: [email]
pozdrawiam
ile kosztuje nocleg u sióstr? I czy naprawdę opłaca się tam pojechać? Da radę znależć pracę na własną rękę?
Chcę jechac do Paryża do sióstr w czerwcu na 2 miesiące ma moze ktoś ochote wybrać sie tam ze mną byłoby raźniej.
Hej! Ja wybieram się do Paryża w lipcu na 2 miesiące! Jestem studenktą filologii francuskiej. Napisałam maila i będę wysyłać list, podzili się ktoś wrażeniami? Pracowałam juz jako au pair, ale znalazlam rodzinę za pośrednictwem strony aupairworld.net
Cześć dziewczyny :) Jestem tegoroczną maturzystką i ze względu na to, że mam najdłuższe wakacje w życiu chciałabym się wybrać do pracy do Francji :) dostałam od prof francuskiego namiary do sióstr, najchętniej jechałabym w terminie koniec maja/ początek czerwca :) macie jakieś doświadczenie związane z pobytem u sióstr ? a tak przy okazji: francaise9210 jeśli można zapytać gdzie studiujesz i jak Ci się podoba ? :)
Hej dziewczyny. Mam na imię Gracja, jestem studentką filologii, ale hiszpańskiej. Mój chłopak będzie pracował pod Paryżem całe wakacje i w związku z tym ja również chcę znaleźć jakąkolwiek pracę w okolicy. Chętnie dołączę do którejś z Was, byłoby raźniej. Interesuje mnie wyjazd na początku lipca i pobyt 2 -3 miesięczny. Jakby co to piszcie [email]
Hej dziewczyny!
Ponawiam pytania czy można dostać tylko pracę jaku au pair? Jak dokładnie wygląda praca, ile godzin jakie zarobki? Czy to się wszystko opłaca?
Bonjour :)
w tym tygodniu mam zamiar wysłać maila (czy może list?). Mam nadzieje, ze nie jest za pozno. Przegladam ten watek chyba juz setny raz i.....chyba warto zaryzykowac :) Zawsze mozna uciec stamtad z placzem.
Jesli bede juz cos wiedziec to sie odezwe. Pozdrawiam i zycze nam szczescia.
Hej!
Jeżeli chodzi o zatrzymanie sie u siostr:
Pokoj 8-10 osobowy kosztuje 10 E
2,3,4,- 12 E
1- 15 E

Nazely do nich wysac list, one wysylaja formularz, odyslamy go. 2 tygodnie przed przyjazdem trzeba!! zadzwonic i potwierdzic, inaczej misjece nie bedzie trzymane.
Siostry wysylaja cala rozpiske jak do nich, czym dojechac ;-)

Ja chcialam jechac do Nich wlasnie, ale znalaslam rodzinke - au pair.

Jezli chodzi o au pair:
sa 2-1 dni wolnego, 30-35h tygodniow pracy, babysitting, jezeli chodzi o kase to nie ma kokosow do ok 80 E toygodniow, ale JEZYKOWO MOZNA ZYSKAC NIEWYOBRAZALNIE DUZO

Studiuje filologie frnaucks na UWr i jestem BAAAARDZO zadowlona ;-)

Pozdroawiam!
Jezli ktos ma jakies pytania
Ewa gg 6[tel]
Czy siostry sprawdzają regularnie maila? :P Napisać do nich po polsku czy francusku?
Mnie siostry odpowiedziały od razu na drugi dzień! Napisałam do nich po polsku i teraz czekam na formularz. Wybiera się ktoś tak jak ja, na początku lipca 2012? Razem byłoby raźniej! ;)
hej asiaszot - ja tam jadę 29 czerwca autobusem z Wrocławia - chciałam jechać na początku czerwca, ale zadzwoniłam i siostra mi powiedziała że jak chcę do pracy do najlepiej pod koniec czerwca przyjechac :) pozdrawiam
Nie zgodzę się zbytnio co do zarobków- rozmawiałam z kilkoma rodzinami i każda proponowała mi co najmniej około 150 euro za tydzień plus dodatki. Wiadomo, zależy to też od ilości dzieci i od tego czy ma się dobry kontakt z rodzicami , ale polecam się targować na początku, nie dajcie się wykorzystywać!!! A trafić można naprawdę świetnie, ja sama bardzo dobrze wspominam ostatnie wakacje, gdzie głównie bawiłam się z dzieciakami na plaży i kąpałam w basenie przy ich pięknej willi. Także polecam, warto zaryzykować, wspomnienia i doświadczenia niezapomniane i niezła kasa (zarobiłam przez 3 tygodnie ok.2000zł więc nieźle). Odwagi dziewczyny!
Hej! Ja lece 5 lipca do Paryza z Wroclawia, mam 3 kol, ktore jada do Siostr, ja juz znalazlam rodzine
jak tam ? podjęłyście już decyzje w związku z wyjazdem ? o siostrach dowiedziałam się dziś więc za dużo jeszcze nie wiem jednak przeglądałam forum i wydaje mi się to być całkiem ciekawą propozycją także też wzięłam pod uwagę wyjazd ;)
jasne, ze jedziemy! :-))
Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 337

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie