Wrażenia po centralnym =)

Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 472
jestem:)
ufff, fajnie. co u ciebie, jak sie masz?
Wakacjonuje się. Powoli przyzwyczajam się że to nie jest przedłużona sobota:)
Na razie robię porządki, wyrzucam mnóstwo makulatury, lektury chowam jak najgłębiej. Licze na to, że nie będe musiał poprawiac matury w przyszłym roku.
Mam w planach doedukowywac się francuskiego, bo od olimpiady tego nie robiłam. A w lipcu zaczynam hiszpański:)
Nie mogę się doczekać listu z Warszawy. I w ogole wycieczki do Wawy:P
ja mam odpał na włoski. chce bardzo, ale przyjaciółka kupiła mi w prezencie hiszpanski. Co ciekawsze w tym okresie przegladalem portugalski wersję brazylijska, ale jak spotkałem sie z brazylijczykiem bylem jedynie w stanie wymowic ze lubie fasolę, co i tak nie jest prawda.
jeżeli chodzi o fr, to odpoczywam. Niczego praktycznie nie robie, chyba mi sie należy. uczę kogos. fajna rzecz. trochę tłumaczę. z resztą zgubiłem słownik, toteż mam pretekst do nicnierobienia. Za to czytam sto lat samotności. swietna ksiazka. nie można sie oderwać.
Moja koleżanka zdaje maturę rozszerzoną z portugalskiego jak jedna z 5 osób w Polsce;) Mam to na codzień.. z tego co wiem brazyzlijski i tak jst lepszy bo tam ciągle mówi się 's' a w czysto portugalskim 'sz' i 'ż'. Zwariować można.
a skąd jestes jesli można wiedziec? czy mielismy okazje sie zobaczyć?
nie do konca, to zależy od regionu, ale jest to ułatwienie , ze druga i trzecia osoba l. pj odmiany czasownikow jest taka sama, w liczbie mnogiej jest tak samo, tak wiec zamiast 6 form są 4.
:) W sumie to portugalskiego też mogłabym się uczyc:) ale nie wszystko na raz bo mój mózg po wysiłku maturalnym jest wykończony..
Idę skombinować jakieś śniadanie, a potem mam ugotować zupę.. ach te nowe doświadczenia. Może nie spalę całej kuchnii. Miłego dnia
powodzenia. ja spadam na konkurs recytatorski dla gimnazjalistów. bede jurorem hehehehehe uwialbiam się pastwić nad mlodszymi. taki sadyzm. poza tym jestem bardzo mily i sage. pozrawiam i milego dnia
ahhh dostrzegam tu cos w rodzaju flirtu :>
jeszcze tylko angielski w srode i wakacje...nie moge sie doczekac...
jak Ci poszedl angielski pisemny?
jakiego flirtu?:P
no tak, niektórzy sobie urządzją miłe pogasuszki i niczym, a inni siedzą w tym czasie w szkole i piszą o motywie dziecka w sztuce młodopolskiej tudzież o ornamentach gotyckich albo temu podobnych :) Ale cóż, wreszcie wakacje!!
A właśnie cancre, jak tam poszła historia sztuki? Jakie wrażenia?
a ja mam jeszce polski ustny w czwartek i jeszcze pracy nie napisalam:)
juz sie nie moge doczekac wakacji.:)
Heh, wrażenia pozytywne, lubię takie miłe teściki z dużą liczba kolorowych obrazków do podpisywania :P Zwłaszcza że to mój przedmiot dodatkowy i prawie nigdzie się nie liczy. Wypracowanko też w miarę, ogólnie było to miłe zakończenie maturowego maratonu:)
a tak prawdę mówiąc jeśli wolno spytać to czemu zdawałaś właśnie ten przedmiot?
po pierwsze (i przede wszystkim) z powodu zainteresowań

a po za tym jest mi to po części potrzebne na studia i tak w sumie nie wiedziałam jaki przedmiot dodatkowy wybrać... no i padło na to, co lubię najbardziej:)
STO LAT!
STO LAT!
NIECH ŻYJE, ŻYJE NAM!

JOYEUX ANNIVERSAIRE!

PLURIMOS ANNOS!

HAPPY BIRTHDAY TO YOU CANCRE:)

ps. tu kończą się na razie moje umiejętności lingwistyczne:)
ale czemu od razu tak publicznie, na forum? :P (jak by nie było, dziękuję bardzo :)
dołączam się do życzeń :)
wszystkiego najlepszego!!
Ja również życze wszytskiego naj, naj :*:*
hihi, dziękuję bardzo :) to może osobny wątek? :P

A tak serio to następną myśl zacznijmy od nowej linijki, bo znowu nie wiadomo kto co mówi do kogo
Tak chyba o wiele lepiej :P Mnie też denerwuje to przesuwanie się w prawo =D
dolaczam sie do zyczen :* wszystkiego naj i spelnienia marzen :)
hehe nie wiem do kogo bylo pytanie fuzza ale bede na tyle bezczelna ze odpowiem :)
no wiec podstwaowy licze na 100% ale to chyba zadna sztuka
natomiast rozszerzony gorzej jezeli za wypracowanie dadza mi max to bede miec 91% kiepsko kiepsko ale ocieszma sie ze ogolnie zle poszedl wszystkim :)
do Ciebie :) bo wiem, ze idziesz na lingwistyke. taki wynik powinien Ci wystarczyc. czyli pozostalo nam 14 miejsc do zajecia :)
bardzo bym chcial zajac kolejne. zapewne tak jak i qazwsx. no nic. powodzenia zycze. byc moze sie spotkamy, jesli sie juz nie widzielsimy na ustnym w lublinie. :)
pozdravienia !
hmmm :) tajemniczy gosc :P
do ktorej szkoly chodzisz??
tzn chodziles :P:P:P w koncu jestesmy juz abiturientami :D:D
Temat przeniesiony do archwium.
301-330 z 472

»

Pomoc językowa