Olimpiada

Temat przeniesiony do archwium.
751-780 z 816
co do nastrojów, to sama nie wiem dlaczego, ale przeszedł mi stres i jestem w wyśmienitym humorze ;) właściwie, to chciałabym juz to napisac i byc po ustnych, jestem bardzo ciekawa, jak to będzie! Bonne chance à tous!
Cadenita czuję dokładnie to samo. Jestem bardzo ciekawa jak to będzie a zarazem trochę zestresowana, chciałabym być już po pisemnym i ustnym ; )
bonne chance a tous ; )
Moi, par contre, je suis une boule de nerfs;))
i jak wrażenia " po"? ;D dla mnie test był dziwny ale ustne, mimo że przed nimi myslałam, że umrę ze strachu były całkiem przyjemne ;)
A ja sama nie wiem, jakoś jestem niespecjalnie zadowolona... Prezentacja na ustnym ok, z pytaniami gorzej (miałam problemy z wygadaniem się;D). A co do testu, to hmm... Słuchanie było zrozumiałe, ale pytania otwarte dosyć trudne, jak dla mnie. Reszta średnia, zależy od ćwiczenia... Najprostsze dla mnie było to z czasami, uzupełnianie zdań. Ale np w zadaniu z układaniem w poprawnej kolejności zdań, miałam problemy (widziałam tam 2 możliwości). Ogólnie, to ja już zakończyłam swoją przygodę z olimpiadą;))
Macie może jakieś odpowiedzi (spisane na brudnopisie lub zapamiętane)? :)
Aaa Cadenita, nie widziałam nikogo specjalnie panikującego przed ustnym;) Chyba wszyscy byli trochę zestresowani;)
A jaki temat wybrali Ci na ustnym i o co pytali? :)
Ten, który chciałam: "Pourquoi apprendre le francais?". Miałam sporo pytań np. czy wiążę swoja przyszłość z francuskim i jak, czy czytam książki lub oglądam filmy po francusku, w jakim wieku powinniśmy się uczyć jezyków i jakie trudności mamy ucząc się ich w późnym wieku... Nic trudnego, ale byłam strasznie zestresowana;)
Kurczę, też mam to jako jeden z tematów i umiem go całkiem dobrze w porównaniu z pozostałymi... czyli widzę, że nie wykraczali poza temat prezentacji z pytaniami, to całkiem pocieszające :)))
Etoile666, coś mi się wydaje, że Ty wcale jeszcze swojej przygody nie zakończysz ;P Ja natomiast jestem pewna, że poszło mi beznadziejnie ;D Jak dla mnie najgorszy był ustny, bo wybrali mi właśnie ten temat, którego nie zdążyłam się nauczyć ;P A wiem, że mogło mi pójść o wiele, wiele lepiej... A pisemny w sumie nie był chyba nawet dużo trudniejszy niż pierwszy etap, jak Wam się wydaje? W ogóle ile punktów będzie za ustny, jak oni to będą brać pod uwagę, wie ktoś?
Nie pocieszaj mnie, proszę Cię:)
A który temat ustny mówiłaś?
Nie mam pojęcia, jak to będą liczyć...a wie ktoś, czy podadzą wyniki tylko tym, którzy przeszli czy wszystkim?
przecież to była jakaś masakra. Jakoś nagrania do kitu..o tyle dobrze, że dwa tematy do wyboru...
Gramatyka była prosta, ten dłuższy tekst był troche trudniejszy...ale dało sie napisać...Ale odsłuch...
do każdego podpunktu powinni nam pozwolić odsłuchać dwa razy, a nie na 3 podpunkty po kilkanaście zdań (prawda fałsz, abcd, i wypowiedź pisemna) dwa odsłuchy...sprawdzali tym pamięć a nie umiejętności..masakra jednym słowem.
Myślałam,że będzie łatwiej:)
Ja też miałam Pourquoi apprendre le francais.
Może powymieniamy się teraz materiałami i tym co napisaliśmy na tematy ustne? co wy na to? :)
etoile, w której komisji zdawałaś ustny? ja w trzeciej tzn. tej najbardziej po prawej stronie ;)
Mam pytanie... Czy przed pierwszym słuchaniem mogliście przeczytać pytania do słuchania?
Hej,jak wrażenia po olimpiadzie? ogólnie to zdziwiłam się, bardziej jestem zadowolona z ustnego niz z pisemnego, bylam przesluchiwana przez komisje po srodku, calkiem przyjemnie, tylko jedna z pan, przypuszczalnie przewodniczaca, zamiast pisac moje bledy na kartce i odjac je w punktach, poprawiala mnie na biezaco, przerywajac wypowiedz, potem dostalam 2 pytania, zwiazane z tematem, ogol calkiem pozytywnie:)
W pierwszej, czyli tej najbardziej na lewo;)
Nie, na pierwszym słuchaniu nie mieliśmy testu, tylko sam brudnopis:)
hej, a ja myślę, że po tym drugim etapie zakończę zmagania olimpijskie.. ogólnie olimpiada pisemna nie wydawała mi się jakaś straasznie trudna-ale szkoda, że niektóre błędy dopiero na trzeźwo widzę.. tylko to słuchanie było jak dla mnie okropne.. co do ustnego to wydaje mi się, że poszłoby mi lepiej gdybym nie była tak zdenerwowana..
Pozdrawiam ;))
Elle16 mam dokładnie takie same odczucia jak Ty... drugi raz byłam na etapie okręgowym, w zeszłym roku w sumie chyba był trudniejszy, choć słuchanie było wtedy łatwiejsze. I właśnie co jest u mnie najgorsze to nerwy, bo najpierw strasznie się zdenerwowałam słuchaniem i nie mogłam się w ogóle skupić, więc z tych pytań otwartych do niego prawie na żadne nie odpowiedziałam, chociaż teraz ciągle uświadamiam sobie, że znałam na nie odpowiedź i dziwię się sobie samej, no ale cóż... Na ustnym to samo, zjadły mnie nerwy i co chwilę się myliłam :(
Jak dla mnie masakryczne było słuchanie, źle nagrane, za dużo informacji do podania i jak na dwa raazy nierealne zeby uzupelnic
ja byłam w tej komisji w pokoju 1.4 chyba taki numer tam był haha i wyszłam jako jedyna po 5 minutach podczas gdy wszyscy byli tam dłużej... jak katarynka powiedziałam to co miałam do powiedzenia a jak przypomnę sobie pytania pani która mi je zadawała to żal mi samej siebie że znając dużo lepszych słów używałam tych najprostszych :( zero skupienia przez te nerwy... na przyszły rok mam nadzieję że podejdę do tego spokojniej bo przecież oni wcale nie gryzą...
na stronie UŚ napisali, że wszystko jest juz sprawdzone i wysłane do Warszawy w celu porównania z innymi regionami.. stronka olimpiady od 2 dni się nie otwiera, może aktualizują?
No właśnie też tak się zastanawiam... Nie ma ktoś jakiś przecieków, kiedy dokładnie będą wyniki? :D
stronka OJF jest juz "aktywna" ale wyników jak nie było, tak nie ma.. Pamięta ktoś kiedy oni mieli je ogłosić? cos mi się kojarzy z ostatnim tygodniem marca, ale może będzie wiadomo wcześniej..
Wydaje mi się, że do końca marca;)
Już umieścili informację, 24 marca o 12.00 będą wyniki :) Raczej na nic nie liczę, ale trochę zmartwiła mnie informacja, że finał jest w Poznaniu i trwa od 15 do 17 kwietnia, bo 17 kwietnia mam w Warszawie finał konkursu poezji i prozy frankofońskiej...
ja się też raczej nie dostanę, ale jestem bardzo ciekawa, ile ostatecznie dopuścili osób i z jakich regionów będzie ich najwięcej ;)
Są wyniki! Ok. 50 osób :)
Kto jedzie do Poznania? :D
Jaaaaa! nie wierzę!:)
Jaaaaa! nie wierzę!:)
ja teeeeeeż :D
Temat przeniesiony do archwium.
751-780 z 816

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia