Olimpiada

Temat przeniesiony do archwium.
661-690 z 816
moze ktos podac dokladne zadania? co tylko pamiętacie :)
i mozliwe ze razem zdolamy odtworzyc jak wyglądala olimpiada i jakie są poprnawne odpowiedzi:)
a moze wymacie od nauczycieli juz klucz? bo ja jeszcze nie ale ma mi dać w poniedzialek :)
Wreszcie mam wyniki :):):) uzyskałem 73 punkty = 73% A wam jak poszło? Znacie już dokładne wyniki?

A wiecie może ile wynosił próg w poprzednich olimpiadach? 60%?
Wie ktoś od ilu % się przechodzi? Ja miałam 79 i nie wiem czy się cieszyć czy nie:P
A ja dalej nie mam wyników... Myślę, że 79 spokojnie wystarczy;)
No właśnie, od ilu się przechodziło w poprzedniach? Nie sądzę, żeby od 60%, to raczej mało możliwe ;P
myślę, że próg to bedzie koło 70-75%, w latach ubiegłych to było 75% tyle że były one łatwiejsze :)
Ja mam wynik 92 % czyli właściwie co by nie było to na okręgach będę :)
a jak u was?
Skąd jesteście i gdzie należycie do okręgu?
ja jestem z warszawwy, i troche boje sie iść na 2 etap...
Ja mam 90% :) jestem z Zielonej Góry i należę do okręgu wrocławskiego. W zeszłym roku też byłam na II etapie i jak dla mnie był wtedy trochę masakryczny. No, ale zobaczymy jak będzie teraz ;)
Nareszcie:)) Mam 93%, ale wiem, że mogą mi parę punktów odjąć, bo moja nauczycielka miała pewne wątpliwości...ponoć klucz był niepełny:) I rozmawiałam z Nią, co do progu procentowego na 2 etap i doszłyśmy do wniosku, że chyba go jeszcze nie wyznaczyli (skoro nie jest podany). Istnieje też możliwość, ze w każdym okręgu będzie przechodzić ileś tam osób z najlepszymi wynikami... Także w sumie to nic nie wiadomo:) Chyba musimy czekać na potwierdzenie wyników:) Ja też poległam w zeszłym roku na 2 etapie;)
To trzymam kciuki za Was, żebyście dotarli (są jacyś panowie?:P) do centralnego! :D A kiedy macie etap okręgowy?
Do 6 lutego zawiadamiają, czy przeszliśmy, a drugi etap 5-6 marca:) czyli mamy 2 miesiące:)
salut a tous!!! ja mam 80.50% ale to sprawdzane przez moją nauczycielkę i ona wysyła to do komisji i boje się ze mi cos utną? jak myślicie moze to starczyc, zeby przejsc??? czemu nic nie jest konkretnie powiedziane??!!
gratulacje dla wszystkich, którzy już wiedzą, że przeszli dalej ;)

ja się dziś dowiedziałam, że mam 78%, myślicie, że tyle wystarczy?
Wypowiem się jako reprezentant płci męskiej. W zeszłym roku byłem nawet zaskoczony liczbą facetów na drugim etapie.
A jeśli chodzi o bieżącą edycję, to mam 90 punktów, więc jestem raczej zadowolony :]
Minimalna liczba punktów, która daje drugi etap prawdopodobnie nie jest nigdzie podana, żeby można było przepuścić kontrolowaną liczbę osób ;) Musimy też pamiętać, że nadal trwa kryzys i progi są w wielu olimpiadach wyższe niż w latach ubiegłych i mniej osób jest dopuszczanych do etapów okręgowych.

Gratuluję wszystkim, którym się powiodło. Mam nadzieję, że spotkamy się w kolejnych etapach! :]
Uczycie się już czegoś na II etap? Bo ja jakoś nie wiem za co się zabrać w pierwszej kolejności;)
Jeśli możesz to wyślij i mi :) Byłabym bardzo wdzięczna :) [email]
Etoile666, dzisiaj robiliśmy na francuskim pierwsze 5 stron olimpiady, czytałem Twoje odpowiedzi i w sumie niezła jesteś :D
(jesteś w pierwszej czy drugiej klasie)
u mnie nie było w tym roku, bo za późno przysłali ;/

ma ktoś już tę olimpiadę na kompie? skany albo coś? jak nie to za tydzień albo dwa będę mógł powysyłać :D a jak tak, to poproszę, bo nie chce mi się tyle czekać, żeby dostać kolejne strony :P
Etoile666, dzisiaj robiliśmy na francuskim pierwsze 5 stron olimpiady, czytałem Twoje odpowiedzi i w sumie niezła jesteś :D
(jesteś w pierwszej czy drugiej klasie)
u mnie nie było w tym roku, bo za późno przysłali ;/

ma ktoś już tę olimpiadę na kompie? skany albo coś? jak nie to za tydzień albo dwa będę mógł powysyłać :D a jak tak, to poproszę, bo nie chce mi się tyle czekać, żeby dostać kolejne strony :P
Hehe, dzięki:D jestem już niestety w 3 klasie... To miałeś wyjątkowego pecha, ale może sobie nadrobisz za rok;)
Ale im to zajmuje żeby ogłosić wyniki! ja na szczęście 91% także i tak się nie martwię (będzie drugi raz hehe) :P
Olimpiadę tegoroczną posiadam, jak macie chomika to możecie sobie ściągnąć: http://chomikuj.pl/heastey.
A jak nie to prześlę na maila ^^
Udało się dzisiaj dostałam potwierdzenie, że przeszłam do 2 etapu, jutro mam dostać zagadnienia..!! Pozdrawiam
Moi aussi:)
Od ilu w końcu punktów się przechodzi? ;P
Nie mam pojęcia...do szkoły przychodzi tylko informacja, że ktoś się dostaje. Niestety bez wyniku.
Zagadnienia są na stronie ojf.org.pl :)
Mes félicitations à tout le monde!!! :) Hmmm, ja w sumie też bym chętnie zerknęła na tę Olimpiadę... Jestem ciekawa, z czym musieliście się zmagać... ;)
Mon mél, jakby co ;D [email]
Nie wiem jaki dokładnie był próg, ale ja przeszłam, a miałam 90%, za to mój kolega, który chyba miał 78% nie przeszedł, ale możliwe, że sprawdzali prace ponownie, bo np. podobno klucz do wypracowania był niezbyt precyzyjny ;)
Na pewno sprawdzali ponownie, zawsze sprawdzają :) tylko nie te, które w ogóle się nie nadają.
Moi Anne - już wysyłam ^^
Po weryfikacji mojej Pani miałam 79,75% a dziś napisała mi, że przeszłam! Jak już będziecie znać próg to dajcie znać. Od czego zaczynacie naukę ?:P
Też się właśnie zastanawiam:) wypadałoby zrobić te 3 tematy na ustny, a na pisemny, hmm..powtórzyć gramatykę:) co jeszcze robimy?:)
też się dostałam ;P Gratulacje dla wszystkich ;)
Temat przeniesiony do archwium.
661-690 z 816

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia