piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
391-420 z 558
A wiec moim ulubionym piosenkarzem francuskim jest Matt Pokora. no i jeszcze jest Amine :) Pozdrawiam wszytkich :)
sciagaj z soulseek, jest duzo francuskiej muzyki, a poezja spiewana to oczywiscie brassens, brel, nougaro, ferre, moustaki jakby co to pisz [email]
Jeśli masz coś lenormana w całości, w sensie całe płyty to daj znać prosze. [email]
Szukam starych płyt Gerard Lenorman. Prosze o pomoc. [email]
szukam również niezwykle rzadkiej płyty Les chansons des Anarchistes. Wydana gdzies w 1980 lub 1979. Jest tam m.in. piosenka Makhnovtchina czy Boumbadaboum. To album zupełnie współcześnie nie osiągalny. Proszę o pomoc [email]
moze to juz bylo, moze nie
http://www.nrj.fr/index.php?pre=1
link do radia:)
czy mógłby ktoś wytłumaczyć mi słowa tego musicalu,
merci bcp
moje ulubione utwory francuskie:
in-rid- Qui,
karol-la bateau blanc,
alizee- j'en ai mrre
edith piaf- minlord
jean francois maurice- monaco
kate ryan- desenchantee
kate ryan- mon coeur resiste encore
kate ryan- only if
lucie silvas ft gregory lemerchai- meme si
nadiya- parle-moi
manau (dużo)
kate ryan- la promesse
france gall- ella, elle l'a
joe dassin- aux champs elysees
sniper(dużo)
edith piaf- le foule
amel bent- ma philosophie
kyo(większośc)
malcolm maclaren- paris, paris
mylene farmer-desenchantee
desirless- voyage, voyage
france gall- poupee de cire, poupee de son
poupee de cire, poupee de son WYMIATA!!!!!!!
mam pytanko: jesli słuchasz manau to moze wiesz skad moge sobie ściągnąc ich piosenki??? i jeszcze jedno: kto mógłby mi przetłumaczyc ich teksty??? [email]
kto mi przetłumaczy niektore teksty manau???(Le Chant des druides,la tribu de Dana, L'Avenir Est un Long passé,La confession)a poza:to skad mozna sciągnąc ich piosenki??? [email]
SŁUCHAJCIE! WIELKA PROŚBA! MA MOZE KTOS U SIEBIE PIOSENKE PATRICKA FIORI PT. "TOUT LE MONDE SAIT PARLER D'AMOUR" ????? JEST TO DLA MNIE BARDZO WAZNE, JESLI MA KTOS U SIEBIE W KOMPIE TO WYSLIJCIE MI NA [email] lub [email] PISZCIE NA [gg] A JAK NIE TO MOZE SCIĄGNĄŁ BY KTOS DLA MNIE? MOWIE WAM SWIETNA PIOSENKA. ODWDZIECZCE SIE I POWYSYLAM WAM CO TYLKO CHCECIE!!!!!!!!! PROSZE O POMOC!
na topie w tej chwili we Francji jest Diam's.Mloda 25letnia wokalistka.Jej teksty napotkaly na ostra krytyke ze strony nauczycieli.Spiewa o tym co widzi, co jest, bez zadnego tabu.Polecam.
oczywiście przez emula :) a jeśli chodzi o tłumaczenia to znalazłem kiedys tłumaczenie La Tribu de Dana. Pozostałych niestety nie. Tekst jest niesamowity. rnja poszukuję natomiast tłumaczeń Manu Chao albo Mano Negry!! jak bys coś miała to będę wdzięczny za cynk. Pozdrawiam
próba
może to już było, ale zapytam. Czy ktoś wie kto nagrał muzyke do Taxi (1 2 3 4)?? i czy ktoś to ma??
Mam pytanie, dość istotne:). Chodzi o hip hopową franuską piosenkę z jakiegoś filmu, zdaję się, że film jest o samurajach, nie mam pojęcia, szczerze mówiąc, co to za film. W piosence pada słowo Samurai(tak przynajmniej mnie się wydaję:)), stąd ta dedukcja, czy ktoś byłby w stanie podać mi jej tytuł i autora? Dziękuje serdecznie, podam od razu swego maila [email]
Hej...a ta piosenka Patricka Fiori, nazywa sie chyba Tout le monde. Jesli ktos miałby ją to prosze wyslijcie mi na [email] lub [email] albo o mnie na [gg] . To bardzo piękna piosenka lecz nie moge jej sciągnac...;( prosze was! to wazne!
eeee... tylko że słowa tej piosenki są po hiszpańsku i angielsku a nie francusku :]
a ja poszukuję pewnej piosenki puszczanej dosyć często w radiu zet,nie jest najnowsza,nie wiem kto ją śpiewa ani jaki jest tytuł.kobieta ma lekko zachrypnięty głos i w refrenie powtarza 'ela ela'.czy ktoś może mi pomóc?
A może trochę wiecej szczegółów ?? bo "ela" to mi się kojarzy tylko z jedną piosenką z lat 80-tych ale to pewnie nie ta (nie pamiętam tytułu sprawdze w domu i napisze poxniej)
Ale to chyba nie jest zachrypniety głos ...:(
Napisz coś jeszcze o niej to sie moze okaże czy myslimy o tej samej

Pozdrowienia
@+ Ola
A może to ta, o której już ktoś wyżej napisał :
france gall - ella, elle l'a
to na pewno ta france gall dzięki serdeczne za pomoc pozdrawiam!!!!!!!!!
Witam

Szukam pewnej francuskiej piosenki. Duet kobieta + facet. Piosenka przeplatana jest motywem z orkiestry, ktory ma duzo szybsze tempo niz reszta piosenki (?). Leci dosyc czesto w radiu. Na pewno nic z listy ponizej:
Tout Au Bout De Nos Peines
Je t'aime moi non plus
Bonnie & Clyde
Paris, Paris
If
Anais Nin
Z gory dzieki za pomoc !
Witam.

Proszę o podanie tytułu i wykonawcy piosenki.

Link http://rapidshare.de/files/32409592/mp3.wav.html
tytuł: "Poupée de cire, poupée de son"
wykonawca: na pewno nie France Gall
ani nie Cecilia Cara ...
a powtarzają coś w refrenie?
OK, dzięki. Prawdopodobnie to niejaki WIZO.

A ma moze ktoś ta piosenkę w wykonaniu Nathalie Simard ? (bo wszędzie siągam urwaną).
Powtarzaja tyle, ze nie znam francuskiego a piosenke ostatni raz slyszalem dosyc dawno. Piosenka wydaje sie byc troche smutna.
Temat przeniesiony do archwium.
391-420 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe