piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
421-450 z 558
no to Ci nie pomogę, nie wyczaruję z magicznej kuli tytułu i wykonawców tej piosenki, może ktoś inny będzie wiedział
a wiecie że tą piosenkę której tyle szukałam śpiewa też Vanessa Paradise? i to jej wykonanie mi się podoba. nia słyszałam co prawda France Gall ale Vanessy jest super pozdrowionka!
France Gall (ur. 9 października 1947 w Paryżu) - francuska piosenkarka, zwycięzczyni konkursu Eurowizji 1965 w Neapolu.rnReprezentowała wówczas Luksemburg i wykonała piosenkę "Poupée de cire, poupée de son", którą napisał Serge Gainsbourg.Tego singla podarowałem mojej żonie w 2-gą rocznicę naszego ślubu w 1966 roku.
a ja poszukuję namiarów na piosenkę, którą wykonuje facet, w tle są skrzypce lub inne smyczkowe, chyba raczej niewesoła, słyszałam ją w radio francuskim France Bleu... te smyczki są charakterystyczne... ktoś mógłby mi pomóc?
a mnie ostatnio podoba się Claire Keim :D
Witam wszystkich, piszę pierwszy raz na tym forum. Ja także poszukuję utworu w wykonaniu jakiegoś gościa, w którym pojawia się charakterystyczny motyw "smyczka"(w trakcie przejścia do refrenu)). nie wiem nawet jak go zakwalifikować-przypomina to wczesny rap, w refrenie koleś śpiewa, pozostały tekst jest raczej "mówiony"rn kilka lat temu często można go było usłyszeć w radiu, obecnie-wogóle:-( jako że nie znam francuskiego, nie zapamiętałem ani jednego słowa, nie wspominając o tytule czy wykonawcy(przy okazji jego poszukiwania utworzyła mi się niechcąco całkiem pokaźna kolekcja muzy francuskiej;-) utwór może nie jakiś nadzwyczajny, ale mam do niego sentyment;-) czy ktoś kojarzy ten kawałek???
Kto spiewa tą piosenkę?
Nie znam ni w ząb francuskiego. Pioaseka to chyba standard z lat 70'tych. Spiewa babeczka bardzo namietnym głosem. Słowa (na ucho) idą jakos tak (pisze fonetcznie): WIĘ, WIĘ ... lalalalalaa .... WIĘ, WIĘ, ... i tak dalej i tak dalej. To "wię" brzmi jak nasze słowo "wiem". A może to jest "bię". Kurcze nie wiem, słoń mi na ucho nadepnął :(. Ale bardzo mi zalezy że wykonawcy i poprawnym tytule. Pomocy ! :)
Marie Laforêt - Viens, Viens
szukam wykonawcy piosenki o tytule "Donne moi", śpiewa facet, rytm piosenki raczej szybki. Nie wiem czy to piosenka z nowszych czy starszych, słyszałam ją w radio France Bleu. Dzięki z góry za pomoc!
Nie wiem czy to ta piosenka, ale opis się zgadza
Gregori Baquet - Donne-moi .. :)
http://perso.orange.fr/lovegregoribaquet/donnemoi.htm
to niestety nie to :-( tamta była szybsza, czekam na następne propozycje, tytuł na bank się zgadza.
nie znam francuskiego ale jakis czas temu slyszalam piosenke, ktorej wykonawca byla kobieta - Milen Parper (tak przynajmniej brzmialo fonetycznie Jej nazwisko) czy ktos zna ta wykonawczynie?
a co powiedzie na m.pokora - elle me controle?
Witam Wszystkich serdecznie. Mam pytanko dotyczące Telewizyjnego konceru życzeń. Jakieś ok.15 lat temu (jak byłem dzieckiem) hitem w Koncercie życzeń była francuska piosenka. Tylko jaka? Kto ją śpiewał i jaki był tytuł? Pamiętam tyle, że: był to hit bo była w każdym koncercie życzeń, śpiewała ją wysoka pani w ładnej sukience obcięta na "pazia", piosenka była po francusku, wysko śpiewana i w refrenie jak dobrze pamiętam to było coś "santa maria".
Jak ktoś to kojarzy to prosze o podpowiedź co to za wykonawczyni. Z góry dzięki.
mireille mathieu
Dzięki. Wielkie dzięki. Tak długo tego szukałem. I wreszcie mam.
Hej,
słucham Matta Pokora(-y) od niedawna. Właściwie to powiedziała mi o nim moja koleżanka z Francji. I nawet mi sie podoba, bo ma "taneczne" kawałki.
Nie tylko ta piosenka, którą wymieniłaś (-eś), ale również :"Cette fille", "De retour", "L'adrenaline", "Senorita", "Oh la la", "Pas sans toi", "Showbiz", Tu m'as quitté".

Pozdrawiam
@+Ola
prosze bardzo o pomoc znawców muzyki francuskiej - czy zna ktoś Milen Parper (tak przynajmniej brzmi fonetycznie Jej nazwisko)?
a pisze się je: Mylène Farmer, a wymawia raczej milen farmer:) a ocb?
ZNALAZŁAM! Yannick Noah "Donne moi une vie"!!!! Polecam!
....a na te smyczki ktoś ma namiary?
.
Dobra wiadomość dla wszystkich z Wrocławia. Mamy wreszcie audycję poświęconą muzyce francuskiej w eterze!!! Dla tych co znają Paris-TuLUZ z internetu oznajmiam że Radio Luz gra już we wrocławskim eterze na 91,3 FM, a dla tych co nie znają tego w ogóle to polecam gdzinkę francukich klimatów, możecie albo we wrocku słuchać na 91,3 FM, albo poprzez Internet na www.radioluz.pwr.wroc.pl w każdą niedzielę o 19:00
Pozdrawiam

Klakierrr
...mam i smyczki :-))) Louise Attaque :-))) SZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE!!!!
Mam do was wszystkich małą prośbę... Słyszałem ostatnio w RMFie chyba jakąś francuską nutkę - coś między dancem a popem... Proszę pomóżcie... Kto może coś takiego śpiewać? To nie żadna KAROL nie Alizee nie Ingrid...
Mam ogromniasta prosbe do Was, bo widze ze dobrze orietujecie sie w temacie piosenek a bardzo pilnie potrzebuje tytlulu piosenki i jej wykonawcy.rnTo bardzo popularny i stary kawalek, tytul to zdaje sie bedzie 'O Nathalie'.rnProsze o pomoc i z gory bardzo, bardzo dziekuje :*
Gilbert Bécaud?
Heja ! ja poszukuje pilnie piosenki francuskiej, spiewa ja dwoch facetow i w refrenie jakby chorek sie wlaczal ...potrezbuje jej pilnie jak by ktos znal wykonawcow albo jakis chor o ktorym mowa prosze o kontakt piekne piosenka a niestety nie mam jej :( email [email] z gory dzieki =)
W latach 80'tych była taka dyskotekowa piosenka francuska. Śpiewała panna. O ile dobrze pamietam to nazywała sie Jaclyn Durell (pewnie coś przekręciłem) a tytuł piosenki to chyba brzmiał Je voudrai vil (też pewnie coś pomieszałem).

Pamięta ktoś z Was coś takiego?

Witek
Dziekuje :* :)
Temat przeniesiony do archwium.
421-450 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe