piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
451-480 z 558
Salut :) Je m'apelle Monique. Je seize ans. Je suis polonaise. J'aime ecoutér français musique xD. La meilleure chanteur/chanteuse: Lorie, M.Pokora, Nadiya, Amine, Leslie, Helene Segara, Pascal Obispo, Billy Crawford, Anggun, Lionel Tim, Elodie Frége, Tribal King, Faf Larage, Calogero, Sinik, K-maro, Vitaa, Diams, Kay Cee Dee, Amel Bent, Najoua Belyzel, Natasha St Pier, Francis Cabrel, Y-zit, Tragédie, Dezil', Jenifer, Justin, Shy'm, Linkup et differente ;)rnMon gg numéro : 8972106 écrire!!! Je parle polonais, anglais et français :)

Moi je suis ange et démon ]:->
Hej wszystkim!Aktualnie jestem w posiadaniu 3 pierwszych płyt (na winylach) Elsy, jeśli Was interesują to piszcie na mojego maila! [email]
o rany!!! to jest tekst piosenki,której szukam od X czasu! ale błagam niech ktoś napisze mi kto to śpiewa
Za pewne chodzi Ci o piosenkę w wykonaniu Joe Dassin, ale spotkalam sie rowniez z wykonaniem Willy Denzey
Hejka! mam wiele francuskich piosenek i nie wyobrażam sobie zycia bez tej muzyki:) mam kilku ulubionych wykonawców, np. Garou, Helena Segara, Patrick Fiori (Swietny głos), Natasha St Pier, Najoua Belyzel, Tina Arena, Lara Fabian, Marilou i inni. Zakochałam sie we Francji oraz francuskiej muzyce dzięki musicalowi "Notre dame de Paris", który uważam za ósmy cud świata :) Kocham go! tak jak i musical "Romeo et Juliette" oraz "Le Roi Soleil". Chętnie popisze z Wami na "te" tematy:) e-mail [email] [gg] .
P.S oprócz tej muzyki jestem wielką fanką zespołu Vanilla ninja ;))) sory ale, musiałam o tym wspomnieć:)))
a kto z was będzie tak kochany i uraczy mnie swoimi ulubionymi kawałkami mp3 wysyłając mnie na mojego maila? Ja jestem we Włoszech ale bardzo chciałabym poznać muzykę francuską bo czytając wasze rozmowy musi być wyjątkowo piękna.Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję bardzo... [email]
mam prośbę do specjalistów :)
jako że sama na muzyce francuskiej nie znam się za grosz, która jednak zaczarowała mnie ostatnio. słyszałam gdzieś w knajpie jakąś płytę, ale nie mam bladego pojęcia, kto to, a i wskazówek Wam konkretnych nie podam, w każdym razie zależy mi na czyms w podobnym klimacie - damski wokal, lekka gitarka, taki rock nie rock, klimat bardzo łagodny, rozkołysany i nonszalancki ale nie smętny. tylko precz z popem ;)
Przelecaiałam parę nazw, które zostały na tym forum wymienione, ale gdybym miała wszystko sprawdzić, resztę życia bym chyba przed kompem musiała spędzić :P
Może to art sullivan - donne moi?
Może to ART SULLIVAN Donne-moi?
Moze chodzi Ci o Carle Bruni (wloska modelka, spierwa po francusku i we Francji chyba mieszka albo mieszkala, wydala jedna plyte: quelqu'un ma dit)?
Otóż piosenkę "Nathalie" śpiewał Gilbert Becaud (charakterystyczny stary, zachrypnięty głos). A potem z nieco większym "biglem" śpiewał ją również Yves Duteil. Aha, a sam Gilbert Becaud wykonywał też piosenkę "La fille de Nathalie". Równie piękną, będącą kontynuacją pierwszej. Polecam wszystkie trzy. Pozdrawiam
Ci samuraje z francuskich piosenek hiphopowych to yamakasi - współcześni samurajowie. Jest to grupa młodych ludzi skupiająca się wokoł uprawianiu jedengo ze sportow extremalnych. Jest nawet film o nich - Yamakasi. Polecam oglądnąć.
Ja uwielbiam Raphaela...ostatnio znalazłam fajną stronke z jego teledyskami, cos pieknego :) Kto też jest jego fanem?
tak! odkryłam to, zanim jeszcze ktoś łaskaw był mnie oświecić, ale nie pisałam nic, bo coś mi się pomieszało trochę. z rockiem to raczej za wiele wspólnego Carla Bruni nie ma :P Ale cudo.
Poza tym odkryłam dzięki temu forum jedną z najpiękniejszych piosenek, jakie słyszałam. Keren Ann - co prawda nie po francusku - "End of May". też cudo.
A masz jakies francuskie piosenki matt'a przetlumaczone na polski ? jak tak to daj znac na [email] Pozdrawiam :*:*
Witam
Zainteresował mnie wpis z informacja o utworze wykonywanym przez Józefa Ledeckiego. Zbieram nagrania z lat 60 i 70. Bardzo prosze o kontakt, najlepiej numer telefonu, ja zadzwonię.
Pozdrawiam
Julian Donatowicz
Witam. Mam oczywiscie pytanie o piosenke, ktorej tekstu nie znam ;o/ wiem o niej tylko to, ze byla obecna latem i jesienia w radiach napewno francuskim, norweskim i napewno slyszlam ja takze w Polsce jednak nie weim czy akurat wtedylecial z radia czy ktos ja puszczal w manufakrurze z plyty.

W tekscie przewija sie "o solei" dosc czesto, spiewa ja kobieta.

Mam nadzieje, ze jeszeszcze ktos zaglada na ten temat na forum. Szukam, tej piosenki od wakacji, to ze zdecydowalam sie prosic o pomoc na fotum znaczy tyle ze nie mam juz zadnych pomyslow jak ja znalezc...
Acha! Napewno nie chodzi mi o Mon essentinel.
POMOZCIE.
A czy to nie chodzi o ta piosenke?
Joe Dasin - Les Champs Elysees
Twój opis pasuje mi raczej do pioesnki:
JENIFER - AU SOLEIL
Ale i tak głowy uciąć nie dam :)
pomozcie!!!
szukam piosenki, duet kobieta i mzeczyzna, spiewaja wolna ballade, teledysk jest w scenerii arystokratycznej, mezczyzna ma dlugie ciemne wlosy a kobieta blondyka. jest to nowa piosenka ktora leci w telewizji.

blagam dajcie tytul albo wykonawcow
a czy nie o to Ci chodzi - z musicalu Le roi soleil "Mon essentiel"
http://teledyski.onet.pl/10172,1907503,teledyski.html

pozdrawiam
Oleszka
oh jejku dokladnie chodzi o ta piosenke, normalnie lov u za jej tytul.
bardzo bardzo Ci dziekuje
To To!!!!! Aaaa!!!! Dzieki! ;oD
Niestety nie ta ale i tak dzieki za zainteresowanie. Dzieki ;o)
Dla mnie numer 1 to Pascal Obispo. Polecam też piosenki Emmanuela Moire'a z albumu 'La où je pars' oraz musical 'Le Roi Soleil'. Jesli ktoś lubi popowe melodyjne piosenki to polecam te uczestników 'La Nouvelle Star' (Jonatan Cerrada czy Thierry Amiel). Ostatnio wpadły mi w ucho: Vitaa -'A fleur de toi'i ShyM - 'Victoire'. Mam pytanko: CZY MA KTOŚ MOŻE "C'EST TOI" LUDOVICA DELAMOGA? I MÓGŁBY MI EWENTUALNIE PRZESŁAĆ MAILEM? (mój adres: [email] pzdr
CZŁOWIEKU!!! NTM I KENY ARKANA RZĄDZĄ!!! NAJLEPSI
np. piosenki POSE TON GUN, LA RAGE, LA BRIGADE, MA BENZ ITP. ITD...
A Gilbert Becaud :) i Nathalie super!często na 93,3
MAM DO WAS OGRMONA PROSBE KIEDYS W HIPERMARKECIE CARFOUR LECIALA NIE WIEM CZY TO BYLA PIOSENKA FRANCUSKA CZY WLOSKA ALE PODBNY GLOS MIALA OSOBA CO SPIEWALA DO TOTO COTUGNO I BYL TO DUET PANI I PAN SPEIWALA PIOSENKE MNIEJ WIECEJ TAKIE COS REFREN "NA NA NA TUT LA VI ZUWI TUA COS TAKIEGO PROSILBYM JESLI WIE KTOS O JAKA PIOSENKE CHODZI WIEM ZE BYLA WOLNA I NIC POZATYM NIE WIEM A FAJNA ONA BYLA PROSZE O POMOC NA EMIAIL [email]
Mam do was ogrmona prosbe kiedys w hipermarkecie carfour leciala nie wiem czy to byla piosenka francuska czy wloska ale podbny glos miala osoba co spiewala do toto cotugno i byl to duet pani i pan speiwala piosenke mniej wiecej takie cos refren "na na na tut la vi zuwi tua cos takiego prosilbym jesli wie ktos o jaka piosenke chodzi wiem ze byla wolna i nic pozatym nie wiem a fajna ona byla prosze o pomoc na emiail [email]
Siemka wszystkim... Jesli interesuje Was muzyka francuska (głównie musicale i postaci z nimi związane) to zapraszam na mojego bloga gdzie wszystko znajdziecie:) www.melodia-zycia.blog.onet.pl ZAPRASZAM SERDECZNIE, MAM NADZIEJĘ ŻE BĘDE MOGŁA WAM POMÓC JESLI CHODZI O TEMATY FRANCUSKIEJ MUZYKI :D a z resztą co ja opowiadam wejdzcie na bloga to sie dowiecie, pozdrawiam! :*
Temat przeniesiony do archwium.
451-480 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe