piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 558
Hej.jak się nazywa francuska piosenkarka z lat 80 ,czarne włosy za uszy i chyba była w Sopocie,pamiętam ją z niedzielnego koncerty życzeń :) tylko imienia nie kojarze coś na Greco ,dokładnie nie pamiętam
A ja uwielbiam- J'adore Jenifer, Natasha St Pier et Nadiya. Et encore Edith Piaf et Joe Dassin. Au Champs Elysees! Au soleil sur la pluie a midi et a minuit il y a... etc J'aime aussi K'maro- pas mal du tous
wydaje mi sie ze chodzi ci o Juliette Greco :-)
Cześć szukamjakiegoś rapu francuskiego. Możesz mi napisać czy znasz cosjakieś mp 3 ? Mój e-mail [email]
siemanko szukam francuskiego rapu. możes zmi cospolecić gdzie moge kupić ? napisz mi e -mail : [email] jak masz gg to podaj pogadamy pozdro ziomek.
cześć szukam rapu francuskiego wiesz może gdzie to znajde odpisz proszę [email]
siemanko szuykam rapu francuskiego .,wiesz może gdzie go znajde : odpisz [email]
czesć szukam rapu francuskiego mp 3 lub cd gdzie go znadje . odpisz [email]
czesc wiesz gdzie kupie płyty cd rap francuski ? odpisz . [email]
siemanko szukam francuskiego rapu . znasz jakis sklep internetowy gdzie mozna francuskie płyty kupić ? odpisz. pozdro [email]
siemanko ja lubie francuski rap masz jakieś nagrania ? moze jakos siewymienimy . odpisz. Pozdro. [email]
pogadam z osobami które słuchają Francuskiego hip-hopu. Moge się wymienić płytami z rapem francuskim. Mój e-mail [email]
Czesc !
Jeli moge wlaczyc sie do dyskusji to propojuje posluchac wykonawcow, ktorzy moze niekoniecznie sa znani.....zapewniam ze i teksty sa swietne i muzyka tez niczego sobie:
Sanseverino, Tryo, La Rue Ketanou, M(Mathieu Chedid), Zebda, Noir Desir, Matmatah, Guem(dla milosnikow perkusji w szczegolnosci klimatow afrykanskich - goraco polecam bylam na jego koncercie w sierpniu w Toulon i jestem nim zachwycona).....Manu Chao juz ktos wymienial, proponuje jeszcze Lhasa de Sela (troche po hiszpansku troche po francusku), Gladioators et Israel Vibrations, mano Negra, Bazbaz (w szczegolnosci piosenka Sur le bout de la langue), Benabar.
Bisous a tout le monde
Witam wszystkich

Mam wielka prosbe Od dluzszego czasu poszukuje francuskiej piosenkarki
jej muzyka jest w klimacie Mylne Farmer (tych wolnych utworow) Czy tez Life in mono-Life in mono to ostatnie jest bardzo w jej stylu Chyba byla bardziej popularna na poczatku lat 90

Z gory bardzo dziekuje
Dzieki, wlasnie szukalem tej piosenki
http://reviver.4vip.pl/phpBB2/index.php nowe forum na temat piosenki francuskiej wchodzcie i piszcie :D pozdro 600
Jesli chodzi o muzyke francuska, to moja nauczycielka od fr. przynosi czasami nam na lekcje jakas piosenke, tlumaczymy jej tekst i spiewamy. Tak wlasnie poznalam przecudowne "L'ete Indien" Dassina, "Quelqu'un m'a dit", "Raphael","Le toi du moi", "Tout le monde" Carli Bruni, "Face a la mer" Calogero/Passi. Poza tym podoba mi sie:
Manu Chao (Je ne t'aime plus, Me gustas tu, Desaparecido, la primavera,)
Passi - Le maton me guette, reviens dans ma vie
Caloger - On peut s'aimer, La vida pasa
J. Dassin - Moustique, Salut les amoureux,
Louise Attaque - Lea
Ch. Aznavour - Besame mucho,
Gilbert Bécaud -Nathalie (!!!!!)
Francoise Hardy-Tous les garcons et filles
Celine Dion - albumy D'eux i Les mots qui sonnent
Garou tez jest OK, ale na Natashy St-pier sie zawiodlam.
moze masz te piosenki przetłumaczone, jakbys mi mogla przeslac na
e-maila to bardzo bylabym wdzieczna :):) [email]
To fakt Emmanuelle to jest świetny utwór,niezwykle może rozbudzić zmysły.Jeśli chcesz pogadać ze mna o muzyce francuskiej zapraszam na [gg]
Witam wszystkich forumowiczow! Sluchajcie znalazlem audycje muzyczna w akademickim Radiu Luz z Wrocka (www.radioluz.pwr.wroc.pl) gdzie 2 redaktorow rozpoczyna na nowo dzialalnosc ze swoim programem Paris - TuLuz poswiecona w 100% muzyce francuskiej, oznacza to ze bedziemy mieli godzine naszych francuskich hitow. Z tego co widzialem bedzie ona leciec o 19:00 w niedziele. Sluchalem ich rok temu i wyszlo calkiem sympatycznie a sam pomysl moim zdaniem jest cool :)

pozdrawiam
Michal z Wroklo
Nie jesteś sam z Cabrelem :-). Moja ulubiona piosenka jest o Mojej Pani - Je L'aime a mourir :-). Pozdrowionka.
TAK WIELE OSOB PISZE TUTAJ O FRANCUSKIEJ MUZYCE....MOZE WESZLIBYSCIE NA POLSKA STRONE Z MUZYKA FRANCUSKA KTORA NIEDAWNO POWSTALA!!WCZESNIEJ JUZ KTOS JA POLECAL.MOGLIBYSMY SOBIE POROZMAWIAC O NASZYCH ULUBIONYCH WYKONAWCACH I TO NIETYLKO FRANCUSKICH.A MOZE MACIE JAKIES CIEKAWOSTKI O SWOICH ULUBIENCACH!!ZAPRASZAM WAS GORACO.JESZCZE RAZ PODAM LINK STRONY:http://reviver.4vip.pl/phpBB2.POZDRAWIAM WSZYSTKICH
MÓGŁBY MI KTOŚ PODAĆ TYTUŁ I WYKONAWCĘ PIOSENKI O KACZUSZKACH?? jEST STARA, CHYBA Z 70-TYCH LAT..
zapytaj na http://www.forum.chanson.az.pl/ :)
jesli chodzi Ci o piosenke po polsku, to spiewal ja Mieczyslaw Wojnicki, Kaczuszka i mak :)
ja uwielbiam francuską muzykę rockową Florenta Pagnego, ale Garou i Natashę St-Pier też słucham bardzo często:-)
zgadzam się Air rządzi szkoda że nie popularny w Polsce
pewnie chodzi ci o La promesse? to przetłumaczona stara piosenka The Promise You Made. też fajne
A ja miałabym ogromną prośbę... NIe znam francuskich piosenek (oprócz tych co lecą w radiu). Czy mógłby mi ktoś jakieś przysłać?
Mój mail: [email]
dla mnie Mylene jest tyhe best :) ..jezeli ktos ma cos w tym stylu prosze ,niech wyle [email]
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe