piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 558
Mam wielka proźbę. Zman tytul piosenki francusiej " Pola zielone" - ale to mi nic nie mowi skoro nie znam ani jej francuskiego odpowiednika ani piosenkarza.. chociaz obilo mi się o uszy że to 'Bracia Żak' ( tylko jak to się pisze?). Prosze o podopwiedz.
Ja uwielbiam BABYLON CIRCUS :) szczególnie płytkę "au marché des ilusions" ;)
Polecam www.skyrock.com (nic zwizanego z fr rockiem ;] poprostu netrajdio) ja kocham snipera, mtm (soundkail jest troszke za sztuczny)
polecam kawaBek snipera Panam all starz! Zajebicha! Albo jaime'pas
Widzialem snipera w paryzu odlot men (dlugopisik, pozdro, autograf ;])
Jest to najlepszy rap moim zdaniem (ku*** mógBbym pozabijac tych "polskich nawijaczy"! {oprócz M.O.R.W.A bo sa nawet nawet})
Polecka wszystkim ziomkom co sie zdecydowac na nurt nie moga ;].

"Badzmy ludzmi ulicy" Pozdro
Ja tez sie podczepiam pod Edith Piaf :))) osobiscie jestem fanką wloskiej muzyki bo z francuskiej slowa nie rozumiem ;) ale Edith ma w sobie klimat :) i jeszcze dodam Dalie "Paroles,Paroles" jesli ktos to wogole zna...pazdrawiam (ciao!! ;))
CALOGERO>>>3 tylko Calogero...
swietnie!!ja tez polecam calogero i jego plyte 3.moze u nas jest nieznany ale jest w czolowce francuskich wokalistow!!!!zreszta potwierdzil juz swoj udzial w koncercie live 8.posluchajcie go bo warto!!pozdrawiam :-)
DOBRY WYBOR!!JA TEZ SLUCHAM CALOGERO OD DLUZSZEGO JUZ CZASU.UWIELBIAM TEGO FACETA I JEGO MUZE.SZKODA ZE U NAS JEST NIEZBYT ZNANY.NAWET NIE MA O NIM ZADNYCH INFORMACJI -A SZKODA....POZDRAWIAM GORACO!!
to fakt!!calogero ma spoko ta plyte bo z poprzedniej ma fajne tylko 4 kawalki.ja slucham tez placebo bo.....jest wporzo.pozdro
właśnie w polsce nawet nie ma zadnewj strony internetowej gdize mozna by bylo sie czego wiecej o nim dowiedziec jedynie na www.calogero.com.fr ale to trzeba dobrze francuski znać :p i fajna jest strona http://laviefred.free.fr/ ;] moją ulubioną piosenką calog3ro jest en apesanteur i aussi libre que moi i moze tien an men....=]
Uwielbiam piosenkę Gotan projekt - "sous le solei" Jednak bardzo żałuję, żę nie mam tekstu do tej piosenki do pośpiewania - nie mówiąc o tłumaczeniu bo z francuskim u mnie cienko :-( ale muzyka i aranżacja instrumentalna jest porywająca bardzo!!!!!!!!! Pozdrowionka! .... a może ktoś ma ten tekst ??? byłabym content!!!
ja tez uwielbiam ten kawalek!!niestety nie znam tych slow wiec ci nie moge pomoc!!ale pozrawiam i gratuluje dobrego gustu:-)
MC Solaar absolutnie rządzi!
Tri Yann? uwielbiam! a zwlaszcza "Dans les prisons de Nante" i Bretanie tez kocham:) jest cudowna!
to zalezy kto co lubi!!ja osobiscie tak nie uwazam...ale kazdy ma swoj gust-nieprawdaz??pozdro
widze ze naprawde lubisz calogero.masz racje weszlam na jego strone ale nie znam francuskiego wiec wlasciwie nic mi to nie daje.szkoda ze nie ma nic na polskich stronach o nim....chetnie bym poczytala a tak zostaja mi zdjecia na jego stronie.swoja droga ja lubie cala jego plyte 3...a teledysk z winda jest super....pozdrawiam cie goraco bo dzieki tobie wiem ze nie tylko ja go lubie i slucham.
Pola zielone
lat młodych
blask
chwile zielone
za sobą porwał czas,
tylko w marzeniach
odnawia się mój bol,
gdy we wspomnieniach
idziemy brzegiem pol;
w koło zielono,
zielono i w nas.

Tu w mieście tym
zielonych brak mi pól
czuję się w nim
jak ptak schwytany w siec,
szum, gwar i dym
dokucza mi jak ból
i ciebie tutaj nie ma
a chciałbym cię tu mieć.

Pola zielone
zwróćcie mi znów
chwile zielone
co we mnie tktwią bez słów,
...........
odnależć dawne dni
i naszą miłość
co utonęła w nich;
miłość zieloną, jak oczu twoich blask.

Czy ona jeszcze odnajdzie tu nas?
Soundkail, IAM, NTM to jest to dla przypomnienia Soundkail to raper a IAM i NTM to składy, szczególnie kawałek IAM feat.NTM - Testa Rosa
masz racje!!jak szukalam na polskich stronach to mi wyszlo ze.....nie ma nikogo takiego i ze nie ma zadnego zarejestrowanego fana calogero a sz koda.....jest zajefajny!!!!mysle ze moze kiedys ktos wpadnie na pomysl i stworzy polska strone i forum....obya poki co pozdrawiam wszystkich fanow calogero-bez wzgledu na to ilu nas jest!!!!!!:-)
i jeszcze KYO, Roi de Soleil !!! w soboty w pabie ''cafe oz'' na chatelet puszczaja fajna muzyke, i bawic sie mozna naprawde super przy głównie francuskiej muzyce do rana -goraco polecam
mam do Was prośbę
w radiu leci ostatnio taka piosenka po francusku
ale ja nie znam jezyka, więc napiszę po angielsku, tytuł 'philosophy' czy cos takiego
mozecie podac kto ja spiewa i jaki jest pelny tutyl
dzieki
To jest: Amel Bent - "Ma philosophie"
pzdr
mam oryginalną płytkę cd-interesuje cię?
Amel Bent "Ma philisophie" kto mi powie o czym ona mniej więcej śpiewa albo przetłumaczy mi tą piosenke? Oto słowa:

Je n'ai qu'une philosophie
Être acceptée comme je suis
Malgré tout ce qu'on me dit
Je reste le poing levé
Pour le meilleur comme le pire
Je suis métisse mais pas martyre
J'avance le coeur léger
Mais toujours le poing levé

Lever la tête, bomber le torse
Sans cesse redoubler d'efforts
La vie ne m'en laisse pas le choix
Je suis l'as mais pas le roi
Malgré nos peines, nos différences
Et toutes ces injures incessantes
Moi je lèverai le poing
Encore plus haut, encore plus loin

{Refrain:}
Viser la Lune
Ça me fait pas peur
Même à l'usure
J'y crois encore et en coeur
Des sacrifices
S'il le faut j'en ferai
J'en ai déjà fait
Mais toujours le poing levé

Je ne suis pas comme toutes ces filles
Qu'on dévisage, qu'on déshabille
Moi j'ai des formes et des rondeurs
Ça sert à réchauffer les coeurs
Fille de quartier populair
Qui a apprit à etre fier
Bien plus d'amour que de misère
Bien plus de coeur que de pierre

Je n'ai qu'une philosophie
Être acceptée comme je suis
Avec la force et le sourire
Le poing levé vers l'avenir
Lever la tête, lever le torse
Sans cesse redoubler d'efforts
La vie ne m'en laisse pas le choix
Je suis l'as mais pas le roi

Proszęę i z góry dzięki
Ja osobiście wole wloskie lub angielskie piosenki ale fajne jest
Ilona Mitrecey "Une monde parfait" i "C'est les vacances"
lesli j'attend
salut!moi,j´adore helene segara.est-ce que tu pourrais m´envoyer cette chanson?est-ce que tu pourrais m´envoyer d´autres chansons francaises?j´adore la musique francaise mais en pologne c´est tres difficile d´acheter les cds avec cette musique.ma meilleure chanteuse c´est chimene badi et helene segara.ciao
[email]
Zawsze, wszędzie, tylko i wyłącznie Daniel Lavoie - 56-letni Kanadyjczyk z Quebec'u. Grał w musicalowych wersjach Natre-Dame de Paris, Le Petit Prince i kilku innych.
Ale Milord to tak naprawdę utwór Edith Piaf! Bardziej wolę wykonanie Eduth:]
Salut!
czy ktos z was moglby mi podac jakies strony z francuskim rapem??ale najbardziej interesuja mnie te, gdzie bedzie mozna odsluchac utworki;))
nie znam sie za bardzo na francuskiej muzie...dopiero probuje sie wdrazyc w te klimaty...;)
czesc [[sorry ale ja nie umiem dobrze pisac po polsku, mieszkam we francji]] moja ulubiona piosenkarka francuzka jest Jenifer i tez Raphael, bardzo lubie!! :D
Czesc! to kamila..
Jestem polka ale mieszkam we francji.. mam 15 lat i bardzo bym chciala poznac jakiegos fajnego kolesia..!
Moze isc na moja strone http://misscams57.skyblog.com {{sorry ale to jest po francusku]] i mozecie rozmawiac ze mna..

[email]
Pa, pa
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe