MATURA 2010

Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 371
Tak, na pewno, że człowiek zmotywowany może osiągnąć wszystko
no i mamy juz wszystko. a z tym WIELBLADEM to mialam D a ostatnie o tej europie xD LOL wiecej nie pamietam. Kurde a na pewno bedzie en tete, a nie par tete??
en tete de- na czele czegoś
Na 100% en tete, tak jest w oryginalnym tekście
okej, czyli zbierzmy wszystko do kupy
1. podczas pierwszej wyprawy zdobył północny
2. antarktyda i biegun południowy
3 przygotowania 2 lata bo, trudna wyprawa, blabla,
4. snieg, trudne warunki i cośtam
5, zmotywowany może wszystko

tak?
tak jest.
wkurza mnie to ze za kazdym razem jak wchodze na tez watek musze przesuwac na sam dół xDD
tak
chyba tak :)
a co z pierwszym sluchaniem? na prawde wszystko F?
raczej na pewno nie:P
ja mam wszystko F i ostatnie V a podobno przedostatnie V a wszytsko faux, aaaa
ja mialem albo 3 V i 2 F, albo na odwrot :D

generalnie oto co następuje:

-chyba francuzom coraz wiecej czasu zajmuje dojazd do pracy
-wszystko co najwazniejsze mają w zasięgu 20 min :D
-w przypadkach extraordinaire potrzebują wiecej czasu
-autor nie mowi o zyciu w miescie

brakuje jednego
heejjj gdzie sie wybieracie na studia i na co ? piszcie!
-chyba francuzom coraz wiecej czasu zajmuje dojazd do pracy=TAK
-w przypadkach extraordinaire potrzebują wiecej czasu=TAK
-autor nie mowi o zyciu w miescie-?=Nie wiem
wlasnie co do tego zycia w miescie mialem wątpliwosci, bo nie bylo to powiedziane wprost..
piszcie normalnie v lub f bo tak sie pogubimy... ja chcialam na lingwistyke ale sie zobaczy...
Z tymi 20 min będzie F (tak mi się wydaję)
ja na romanistyke na uam albo nkjo wroclaw ale po dzisiejszej maturze nie jestem pewna niczego
Moim zdaniem było trochę inaczej:
- kolejnym pokoleniem dojazd do pracy zajmuje coraz więcej czasu (fałsz, facet wyraźnie mowił: mimo że Francuzi mieszkają coraz dalej od miejsca pracy, dzięki np. TGV czas dojazdu się nie zmienił)
-autor nie mówi o życiu w mieście, tylko wyraża opinię na temat życia w mieście (fałsz)
na pewno bo tam pisało EN 20 min a on powiedział moins de 20 min ^^
Oczywiście masz rację Cyno, nie doczytałam

kolejnym pokoleniem dojazd do pracy zajmuje coraz więcej czasu (fałsz, facet wyraźnie mowił: mimo że Francuzi mieszkają coraz dalej od miejsca pracy, dzięki np. TGV czas dojazdu się nie zmienił)=TAK, TAK, TAK
ja mam: F F V V F - nie wiem jakie to były pytania i bardzo się wahałam w tym pytaniu.
hmm no faktycznie tak powiedział, z tym ze jak dla mnie en 20 min znaczy mniej wiecej 'w przeciągu 20 min'... wiadomo, ze zadne ankiety nie zakladają, ze wiekszosci zajmuje dojazd gdzies tam dokladnie 20 min co do minuty :D
no ale to takie filozofowanie..
wydaje mi się,że w 1 słuchaniu było vfvff
pamiętacie co powinno być w tym zadaniu z wielbłądem?
wielbłądy są używane do coś tam coś tam, inne zastosowanie wielbądów, brak wielbłąda-bieda, coś o innym serze? ja zaznaczyłam mniej więcej coś takiego:P
pamiętacie ostatnie zadanie?
ja kojarzę en tete, que i confondus.
wie ktoś, gdzie można znaleźć arkusze i odpowiedzi?
Odpowiedzi chyba jeszcze nigdzie nie ma...

Widzę, że nie poszło wam źle. :) Ja niestety jestem odrobinę załamana, bo nie satysfakcjonuje mnie nic poniżej 90%. :(
nie martw się! ja jestem po roku Romanistyki, więc raczej nie mam co się odzywać (błędy również zrobiłam)
I jak Ci poszło? :)
ja też nie jestem zadowolona. napisałam o kilka wyrazów za dużo w rozprawce , myślałam,że można przekroczyć liczbę słów o 10%, ale jednak nie, tracę punkt, prawda? mam nadzieję,że nie wszyscy egzaminatorzy liczą słowa:
ja też nie jestem zadowolona. napisałam o kilka wyrazów za dużo w rozprawce , myślałam,że można przekroczyć liczbę słów o 10%, ale jednak nie, tracę punkt, prawda? mam nadzieję,że nie wszyscy egzaminatorzy liczą słowa:
Nie martwię się za bardzo, na pewnym poziomie tych procentów najwięcej zależy od szczęścia. :)
Wybierasz się na jakiś drugi kierunek?
Temat przeniesiony do archwium.
271-300 z 371

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa