a jeszcze mam takie pytanie, bo z tego co się orientuję przy rekrutacji nie biorą w ogóle pod uwage egzaminów ustnych, to prawda????
relia91
18 maj 2010
zależy gdzie;p UMK bierze francuski pisemny i ustny i gdzieś tam jeszcze;p Poznań chyba? A ile miałas?:D
maximjammin
18 maj 2010
wiesz co jeszcze nie miałam mam dopiero w piątek :D ja myślę o wrocku i łodzi i tam nic nie wspominają o ustnym :D
maximjammin
18 maj 2010
wiesz co jeszcze nie miałam mam dopiero w piątek :D ja myślę o wrocku i łodzi i tam nic nie wspominają o ustnym :D
folle
18 maj 2010
oby dali jakies przyjemne tem,aty to pisania bo słuchanie wiadomo-loteria
maximjammin
18 maj 2010
najbardziej podobała mi się rozprawka nie pamiętam już czy z niemieckiego czy hiszpańskiego ale temat był o tym, że coraz częściej młodzi ludzie wybierają życie zawodowe zamiast rodzinnego, bo z angola średnio mi się podobała ;/ no i jeszcze beznadziejna była o tym, że młodzi ludzie wolą oglądać adaptacje filmowe niż czytać książki ;/ i rozpisz się tu na 250 słów masakra ...
folle
18 maj 2010
taaa, ta rozprawka byłaby ciekawa o życou zawodowym, chociaż ja zazwyczaj wybieram z franca oppowiadania bądź opis ;-) ostatnio było 17 pkt, wiec moze jutro da radę 18, stras\znie mi zalezy
maximjammin
18 maj 2010
o nie u mnie tylko rozprawka. Na pewno będzie dobrze! musimy myśleć pozytywnie i nie dać się zaskoczyć choć to może być trudne :D
wolontariusz
18 maj 2010
Ha! Ja jestem w pierwszej LO i też chce zdawać franca za 2 lata ^^ i jak tak piszecie o rozprawkach itd to dosłownie się trzesę bo ja na poziomie pocztówki jestem narazie ^^
MAX, jak do Wro, to chyba powinnyśmy się zaprzyjaźnic ;]
A tematy życie rodzinne/zawodowe i adaptacje filmowe, które zabijają ksiazki miałam na próbnych ustnych- lajtowe :D
Wolontariusz- dasz radę, w 2 lata można się tyyyyyyyyle nauczyc :d
agaawaa
18 maj 2010
maximjammin a ty sie wybierasz na UAM ?
Naciaaa
19 maj 2010
AAAAAAaaaaaaa to już za 4 h xD
folle
19 maj 2010
no właśnie ju,ż za 4 godziny albo aż 4 godziny;/;/ już nie mogę nie wioem co ze sobą zeobić
amelie-poulain
19 maj 2010
Trzymam kciuki za Was wszystkich! Na pewno dacie radę!!! Bonne chance :D
Naciaaa
19 maj 2010
nie dziękuje xD ja mam śmieszna sytuacje bo moja szkoła jest blisko Wisły i wszystkie drogi zalane oprócz jednej i nie bardzo mam jak tam podjechać a co dopiero wyjść stamtąd po 3 godzinach xD
Etoile666
19 maj 2010
Jak wrócicie, to piszcie jak poszło:))
Sabinaa18
19 maj 2010
Matura podstawowa byla prosta przynajmniej dla mnie ;) pozdrawiam piszacych poziom rozszerzony:)
Etoile666
19 maj 2010
Właśnie wszyscy mówią, że prosta:) są już gdzieś opublikowane arkusze?
Sabinaa18
19 maj 2010
aaa wlasnie wiecie moze kiedy beda odpowiedzi na necie?;>
Etoile666
19 maj 2010
Na którejś ze stron znalazłam, że wczesnym popołudniem, co jest bardzo nieprecyzyjne:) chyba trzeba troszkę poczekać:)
Sabinaa18
19 maj 2010
aa dziekuje za informacje:)
bulusxXx
19 maj 2010
osobiscie z czesci rozumienia ze sluchu, to wiekoszosci nei rozumialem xD natomiast druga czesc czytania ze zrozumieniem wygladala o wiele lepiej:) Mam nadzieje, ze nalapalem tych punktow troche, bo list zaczalem pisac i wiedzac ze niewyrobie sie z tymi 200slowami pokreslilem wszystko w pizdziet... Oby do przodu!!:)
to ja wrzucę odpowiedzi:
1. F F F V V
2. B F A C E
3. C A B B C
4. E G C H A F D
5. D B B A C C
6. V F F V V V F
panna_m
19 maj 2010
Czy to pewne odpowiedzi? Hmn.. 4 błędy..wrr :D
Etoile666
19 maj 2010
Robiłam sama, ale myślę, że są prawidowe;)
sailor2010
19 maj 2010
Ja mam ok 84 lub 86 lub 88% więc myślę że w tej granicy się zmieszczę mam ok 6 błędów 1 ze słuchania i 5 z czytania i myślę że z listu mi utną jakieś ze dwa punkty.
Ann... :)
19 maj 2010
czy ktoś z was pisał może maturę dwujęzyczną dzisiaj? ;) i też uważa że słuchanie chyba było za karę za te nasze protesty w zeszłym roku? ;]