piosenka francuska

Temat przeniesiony do archwium.
361-390 z 558
oka dzieki wielkie:)
z Francuskich artystów uwielbiam Damiena Sargue :)
Noir Desir !!! - szczególnie L'homme press, Un jour en france, Comme elle vient.
Garou - wszystko !!
Mylene Farmer - płyta Anamorphosee
Edith Piaf - C'est l'amour
Marc Lavoine - Paris
Natasha St Pier - Ce silence i De nous

Moje ulubione :)
zapraszam na polskie forum poświęcone Natashy st-pierrnrnhttp://natasha.1.forumer.com/index.php?act=idx
kiedy byłam we Franci poraz pierwszy usłyszałam piosenke ,,Meme si"którą śpiewaja Lucie Silvas i Grégory Lemarchal to wyła piosenka od pierwszego usłyszenia. Zdarzyło sie też tak ze miałam okazje zobaczyć tego wykonawce osobiście i od tamtej pory jest to mój najulubieńszy wykonawca na świecie. Mam nadzieje ze ta piosenka kiedy sie pojawi w radiu zawojuje całą Polske...
Cześć wszystkim!
Mam prośbę czy mógłby mi kyoś pokećić jakiegoś dobrego francuskiego punk rocka, rocka lub metal. Byłabym wdzięczna, bo trudno mi znaleść coś naprawdę ciekawego.
Z góry dzięki.
Czy zna ktoś może jakieś francuskie disco polo npo lub disco lubie francuksie a niezma żadnych wykonawców
[wpis usunięty]
Pytanie (jezeli wy nie wiecie, to juz chyba nikt mi nie pomoze...).

Jaki tytul nosi francuska piosenka, ktora nadal co pewien czas pojawia sie w Radiu Zet, a w zeszlym roku (mniej wiecej) byla tam bardzo czesto nadawana.

Oto jej cechy charakterystyczne:

-spiewa chyba dziewczyna
-dosc dramatyczna ballada
-nowoczesna aranzacja z wpływami hip-hop (czy moze "przybrudzonego R&B")
-mlody lecz bardzo zachrypniety, wrecz skrzypiacy, glos,
-zarowno glos jak i aranzacja jest tez troche rockowa
-brzmi dosc podobnie do Nadyi, ale jest to znacznie ciekawszy glos, mocniejszy i o wiekszych mozliwosciach technicznych... (to nie jest Natasha Saint-Pierre). Powiedzmy ze brzmi to jak mieszanka Anggun, Helene Segara (?) i Eweliny Flinty ze szczypta Laury Pausini :-) Mocny, zachrypniety glos...

Pomozcie ! Szukam tej piosenki od dawna, ale nie potrafie "wyslyszec", o czym spiewa wokalistka, wiec tradycyjne metody zawodza ;). Z gory dziekuje !
Hej!rnUwielbiam np Carle Bruni i jej "Raphaél",Celine Dion,Garou też może być.Ostatnio wzięło mnie na klasykę,np Edith Piaf tudzież piosenka "Paris,Paris" z Catherine Deneuve.Chciałabym też zapytać czy zna ktoś może tytuł piosenki,gdzie starszy pan o bardzo enigmatycznym głosie śpiewa(napiszę tak jak się wymawia bo niestety nie wiem jak to jest po francusku:))"żo se,żo se.."i tak przez dłuższy czas?Podejrzewam,że taki jest też tytuł,ale nie jestem pewna..Proszę o pomoc i z góry dziękuję.Pozdrawiam wszystkich!
A czy istnieje w ogóle francuski punk rock? :P tesh od dłuższego czasu szukam, ale jakos niczego ciekawego nie znalazłam.. niestety
byłam ostatnio we francji i tam w radiu wcale często leciała "ailleurs" jean-louis aubert'a. przepiękna. na www.europe2.fr były też insze jego utwory do posłuchania i wg mnie bardzo bardzo klimatyczne. pozdrawiam
A moze ktos zna taka piosenke, spiewana przez kobiete i dosc wysokim i cienkim glosiku. refren zaczyna sie od slow (pisze jak slysze;)): ella ella.......rnJesli ktos zna wykonawce, prosze o pomoc i z gory dzieki!
cześć wszystkim :)
Mam prosbe do kogoś kto pomógłby odnaleź tekst piosenki i przetlumaczyc ja na jeżek polski. Piosenka jest super i chciałabym wiedziec o czym ona jest :) wykonuje ja zespół a raczej cyrk :) CIRQUE DU SOLEIL - "ALEGRIA"
Pomoże ktoś??
Proszę
K-maro: Soul l'oeil de l'ange, Les freres existent encore, Symphonie pour un dingue, Le clan chill, Femme like you, Million dollar boy ...
Mam do Was ogromna prosbe. Od dluzszego czasu wrecz obsesyjnie chodzi za mna jeden francuski 'kawalek'. Oczywiscie nie mam pojecia kto jest autorem a tym bardziej jaki jest tytul utworu. W akcie desperacji ;) zaczalem sluchac francuskich stacji radiowych dostepnych przez satelity no i dzis w koncu JEST!!! Co prawda nie ten utwor o ktory mi chodzi ale na 100% jest to ten GLOS :) Mysle ze nie bedzie problemow z identyfikacja bo glos powinien byc dosc dobrze znany przez znawcow tematu ;) Jesli ktos bylby tak uprzejmy i podal autora bylbym niezmiernie wdzieczny. A moze ktos bedzie tez znal jego najwieksze przeboje bo ten utwor o ktory mi chodzi zalicza sie wlasnie do nich. Plik po upakowaniu 'wazy' ok 1.5mb

http://rapidshare.de/files/25460572/song.mp3.html

z gory DZIEKUJE :)
To oczywiście France Gall w piosence Ella, Elle L'a z płyty BABACAR z 1987r. Słowa i muzyka jej ś.p. mąż Michel Berger.
Francuskie disco kojarzy mi się z Patrickiem Juvetem, Sheilą i oczywiście moim idolem Claude'm Francois.Późniejsze disco to grupa Ottawan ( lata 80-te ).
Ta piosenka w Polsce jest już znana, ale w wykonaniu solowym Luci Silvy. Gregory jest ok! Mimo swojej choroby trzyma się dobrze. Zyczę mu wielu sukcesów.
a boby lapointe, nie mówię o tekstach ale u muzyce klsycznej wsiowo miejskiej, bo teksty to geniusz
to jest Joe Dassin :)
DZIEKUJE BARDZO! :) A utwor o ktory mi chodzilo to 'Et si tu n'existais pas' ale widze ze jest wiecej takich perelek w Jego repertuarze :)))
Mam do was prośbę czy mógłby mi ktoś polecić jakiegoś dobrego francuskiego punk rocka, rocka lub metal. Byłabym wdzięczna, bo trudno mi znaleść coś naprawdę ciekawego, a bardzo mi na tym zależy.
Z góry dzięki
jak masz wolne popołudnie i wieczór to przeczytaj cały wątek, chyba janjdziesz coś z gatunków.

podpowiedzieć mogę:
z metalu - gojira - niespecjalnie lubię, ale chyba dość dobre
z punka - les betteraves, guerilla poubelle, les sales majestés - czy dobre i ciekawe oceń sama
z rocka - dolly (lubię, takie w sam raz), noir désir (średnio lubię)
Dzieki :*
siema, gdy Byłam ostatnio w Belgii w radiu Fun Soul and Dance leciał taki kawałek bardziej techno niż dance i jedyne słowa jakie w niej były wykonywane przez faceta " Heyyy whooaaa "jakos tak błagam o pomoc!!!
wlasnie wrocilam z Bretanii, w piatek bylam na koncercie Soldat Louis-na zywo sa jeszcze lepsi:)
może to "hey oh" -Tragedie ???

Est-ce que tu m'entends hey ho !
Est-ce que tu me sens hey ho !
Touche moi je suis là hey ho!
ho ho ho ho ho ho
S'il te plais réponds moi hey ho
Un geste suffira hey ho !
Est-ce que tu m'aperçois hey ho!
Ho ho ho ho ho ho
Witam-kto ma takie piosenki typu ''Monaco''i podobne bardzo bym prosiła,romantyczne PO PROSTU ŁADNE. [email]
Moja Lista z Francuskiego Rapu
1.IV My People- Two Shouts
2.IV My People Mission - Come back
3.IV My People Mission - Paris cuba
4.IV My People-J'aime
5.IV My People - Touche pas ma musique
6.IV my people - Oeil pour oeil
7.IV My People Mission - A la muerte
8.IV My People Mission - Enfant du 93
9.IV My People Mission - For my people music
10.IV My People Mission - Mon style
11.IV My People Remix -Pose ton gun
12.Fonky Family-La Guerre
13.Fonky Family-Comme on debarque
14.Fonky Family - Mets Les Warnings
15.Fonky Family - Petit Bordel
16.Fonky Family - Art de rue-
17.Fonky Family - Mets Les Warnings
18.KOOL SHEN feat. DADOO & ROHFF - L'avenir est ŕ nous
19.Kool Shen-on a enfonce des portes
20.Kool Shen - Le Retour du Babtou
21.Kool Shen feat. Lord Kossity -Oh No
22.NTM,Busta Flex,Zoxea & Lord Kossity - IV my people
23.Iam - Petit Frere
24.IAM feat. method man and redman - noble art
25.Rohff feat. Wallen-Charisme
26.Don Choa -Petit bordel 2
27.Manau - La Tribute de Dana
28.diams-confessions_nocturnes_(feat._vitaa)
29.Sinik feat. Zoxea-Pardonnez moi
30.Alliance Ethnik-Simple et funky

Sorry ze tak jednostronnie ale IV My People z Kool Shenem na czele wymiata no i te kozackie track'i Fonky Family:)
Temat przeniesiony do archwium.
361-390 z 558

« 

Egzaminy

»

Studia językowe