Olimpiada

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 816
Ja już zupełnie nie mam pojęcia, wszędzie mówią inaczej. A wie ktoś kiedy będzie wiadomo czy się dostało juz na pewno do II etapu? Już po tej całej weryfikacji prac...
Hmmmm, ja też słyszałam o tych 57 punktach...
moja szkoła należy do wrocławskiego okręgu. z tego, co mi wiadomo i co mówiła moja nauczycielka - co roku jest różnie. oni mają tam u siebie jakąś selekcję, czasami niczym nieuzasadnioną. moja romanistka mówiła, że kiedyś z naszej szkoły przeszło 11 osób, ale do Wrocławia wzięli tylko 5 i to wcale nie z najlepszymi wynikami. 2 lata temu mojej znajomej nie wzięli, chociaż przekroczyła próg. rok temu przeszłyśmy bez problemu, była nas szóstka. w tym roku próg przekroczyły 4 prace i niebawem nasza romanistka wyśle je do Wrocławia. odpowiedź zazwyczaj przychodzi w połowie grudnia, przynajmniej do nas.
Mam odpowiedzi jakby co.
to wrzucaj, na co czekasz? ;)
*au fond du
dans ce lac
jusu'à la
au milieu de la
à proximité de
chez le
w połowie grudnia? to strasznie późno.. kiedy jest w takim razie drugi etap?
Jakie chcecie zadania?
W połowie stycznia
Hmm... nie wiem, u mnie w szkole (warszawa) zawsze przechodzili od tego progu podanego przez komitet. ale mój profesor mówi, że próg podwyższają dopiero, jak okazuje się, że przeszło mega dużo prac.

ale jakim cudem wzięli nie tych z najw l punktóe? to troszkę bez sensu ;)
Zuzolz, podaj wszystkie!
une reine
un horizon
un coq
une montre
un dentiste
un quai, une gare
Donner un ordre
Vous vous calmez et vous vous mettez au travail maintenant
encourager
N'aie pas peur, parle-m'en!
rassurer
Tu te débrouilleras certainement
féliciter
Tu as très bien réussi
montre votre impatience
Ta rédaction, je l'attends toujours
exprimer une exigence
Il faut que tu t'en occuper
Zuzolz - jeżeli chciałoby Ci się wstukać to zadanko z prépositions et articles to byłbym bardzo wdzięczny. :D
Przepraszam ,że tak późno

des maisons( bo jest il y a) WRRR
la vie
à
dans la
le visage.. quelqu'un
De chaque
de la rue
en été
en hiver
des maisons
en bois
difficile de
par le soleil
par la pluie
les portes
il y a de gros
des dessins
a pamiętacie jak brzmiały pytania? a może ktoś ma gdzieś zapisane? bo łatwiej byłoby porównać..
Boże 0,75 więcej. To nawet nie jest punkt...
69 punktów :] jestem z siebie dumna tym bardziej, ze nie mam w szkole franca :)
punkty mi poleciały tak jak myslalam- na wypracowaniu. reszta po 1, czasem 2 błędy... ulżyło :)
a ja mam pytanie; bo w odpowiedziach jest maisons EN bois.
a może byś maisons DE bois? bo robiąc to zadanie tak się zastanawiałam
czy wpisać EN czy DE i wpisałam to drugie. W słowniku patrze - oby dwie formy są poprawne. Tak samo la station de train tak samo oznacza dworzec, tj. stacje, wiec na jedno wychodzi. Czy jesli nie ma tego w odpowiedziach - nie zalicza? ;/
Może być de bois, ale nie może być la station de train, bo jest tylko stacja metra...
a ja się nie spotkałam z formą 'de bois'... niestety-nie wszystko co w słowniku jest poprawne/używane i przez to uznawane.
Jakby co to chyba w Campusie 1 jest o tym mowa.
a odnośnie tego tekstu do którego były pytania prawda fałsz to zastanawia mnie pytanie o inne kompatybilne urządzenia używane przez tych uczniów szkół skomputeryzowanych. ja zaznaczyłem fałsz. a było ze prawda.hmmm
wyjaśni mi to ktoś.. xD kto pamięta?
ogólnie to mam ok. 76,5 . i mam nadzieję że mnie przepuszczą. :)
np. drukarka była napisana w tym tekście
"de" bois ,"de"... stosuje sie zamienie z "en" jesli chodzi o surowiec :)
Moi.Anne znasz juz swoj wynik??
Zuzol a masz może odpowiedzi do zadania z ta mową zależna ??
Nie takie dokładne, niestety:(
Z tymi innym urzadzeniami to tam było, ze oni mają mozliwość poł z netem i drukowania, wiec domyślnie drukaraka jest kompatybilna chyba ;)

76,5... whoa, spokojnie piękny wynik ;)
No trudno nie szkodzi ;)
A do jakich zadań masz jeszcze te odpowiedzi ?? ;)
Ja jeszcze nie mam wyników, bo mojej sorki nie ma, chyba się rozchorowała... :( Podejrzewam, że w przyszłym tygodniu już będzie, wyniki też;) Mam nadzieję, że przejdę:)
Do kiedy trzeba wysłać olimpiady do komitetu okręgowego?
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 816

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia