Olimpiada

Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 816
Słyszalam cos takiego, ze Ci ktorzy sie dostali dalej, ze przysluguje im jakies wolne w szkole na lepsze przygotowanie się. Wie ktos cos o tym? Ile to jest czasu i czy to prawda?
No, z tym wolnym to prawda- w zeszłym roku po przerwie świątecznej nie musiałam chodzic do szkoły aż do daty następnego etapu, jeśli mnie pamięć nie myli.
z tego, co wiem i jak to się odbywa w mojej szkole - 3 dni przed olimpiadą na szczeblu okręgowym, 5 przed centralnym.
Ja też przeszłam ;) piszę w Sosnowcu ;) Ale nie liczę na nic, właściwie to nie wiem, czy się cieszyć z tego przejścia- jestem w pierwszej klasie, nigdy nie nadrobię tych zaległości, poza tym chyba nie odpocznę w te święta ;)
Mes félicitations! ;) Y a-t-il quelqu`un parmi vous qui passe l`étape suivante à Łódź??????????????
A wie ktoś może gdzie można znależć listę zzakwalifikowanych osób?
zakwalifikowanych* ;)
ja też przeszłam:) dzisiaj oficjalnie się dowiedziałam.
pisze ktoś z Was w Poznaniu? wcześniej wspominaliście coś o tych tematach na ustny, macie je gdzieś może, żeby mi podać? ja nic kompletnie nie wiem, co i jak z tym drugim etapem, niedoinformowana jestem;/
Ja piszę w Poznaniu :D a tematy ustne z tego co pamiętam gdzieś na stronie były chyba tutaj:
http://www.af.gda.pl/content/index13.php?strona=literatura pozdrawiam
a ja mam taką propozycje: niech na olimpiadzie każdy w brudnopisie zapisuje swoje odpowiedzi. wtedy będize łatwiej je porównac po, bo przeciez połowy sie nie pamieta. a tak to kazdy bedzie mial zapisane,ze mial np 1B, czy cos takiego. wiem,ze to jeszcze miesiac, ale teraz mi przyszło do głowy, a potem pewnie zapomnę ;P
C`est une bonne idée, Paxi:)) Postaram się nie zapomnieć o tym na olimpiadzie:)
merci, bartus8819. na szczęście jeszcze przed świętami dostałam listę tematów, choć wątpię, żeby mi się przydały;) a ty z Poznania czy skąd konkretnie jesteś?

pomysł z odpowiedziami dobry. jeśli mózg będzie mi wtedy funkcjonował, to spiszę swoje;)
a nie wydaje się Wam, że nie będzie można wziąć brudnopisu, tylko trzeba będzie oddać?
Ja jestem raczej pewny, że nie zapamiętam nic z tych pytań :( a propos Gosja;] jestem z Jarocina.
Hmmmm, ja swój brudnopis mam. Ale z ustnego... No nic, jak na pisemnym nie będzie można go zabrać, to postarajmy się choć odrobinę zapamiętać z naszych odpowiedzi!:)
Hej, mam pytanie?
Ja też przeszłam do rugiego etapu. Masz może stronke z osobami które dostały się?
Ja np. niestety nie mam takiej strony:( (Przynajmniej dla woj. łódzkiego).Wiem, że na www.af.gda.pl jest lista osób, które się dostały, ale to chyba do centralnego. Ale jeśli ktoś wie coś nt.stronki z osobami, które przeszły, niech tu wrzuci;)
No ja tez bym prosiła. Dzieki wielkie z góry:-)
hm... mi sie wydawało,ze taka lista pojawia się dopiero po II etapie. a wcześniej [ po I i po II pisemnym] wszyscy są informowani indywidualnie, tzn szkoła jets informowana... w każdym bądź razie nie spotkałam się z takimi listami.
Aha..rozumiem. Napisałam bo wcześniej były jakieś komentarze typu że ktos widział czy jest na liście, dlatego pytałam. Dzieki:)
Salut à tous:) À l`occasion de Noël je vous souhaite tout le bonheur du monde;) Que vous passiez cette fête avec ceux que vous chérissez le plus, qu`elle soit remplie de gaieté, de prospérité et que nous réussissions à passer à l`étape centrale de l`olympiade du français pour devenir finalistes et lauréats:))
Joyeux Noël! :**
wszyscy milczą, bo powtarzają słówka przed olimpiadą ;D?
jak nastroje?
Chyba masz rację :D ja tam wiem, że nie mam szans na następny etap więc ograniczam się do minimum :p
Kto wybiera się do Lublina?
właśnie! może mi ktoś podać gdzie w Warszawie jest II etap? bo zgubiłam kartkę:( pamiętam, że w BUWie,ale ani sali, ani piętra nie...
Mój nastrój jest sama nie wiem jaki:p Kurczę, boję się trochę, bo bardzo mi zależy na tej olimpiadzie i bardzo chcę dobrze wypaść... Mam nadzieję, że sie uda... :)
A 16.01 już w sumie zaraz
Hehe, muszę porobić sobie jeszcze ćwiczenia na rodzajniki i jakieś vocabulaire powtórzyć ;) Do wstawiania odpowiednich czasów i trybów też zerknę;)
A Wy? Jak przygotowania?
witam:) Więc mój nastrój jest taki sobie...zaczynam sie juz denerować:-(...
Oprócz tego słownictwa i reszty to jestem ciekawa czy ten tekst bedzie trudny i co do wypracowania...zerkałam na poprzednie i nie były az takie trudne; ale kto wie....nie wiem wie ktoś z was coś więcej?...jaki był temat rok temu na wypracowaniu?
a to nie zeszłoroczny II etap jest na stronie AF?
powtarzam głównie słownictwo, jak leci wszystko po kolei i na chybił trafił ;D
a z gramatyki planuję rodzajniki i zaimki,głównie wyjątki wyjątków ;)
a zestresowana jestem potwornie, w końcu jakby się udało zdobyć te 100% bez pisania matury... ah :)
a ze mnie jakoś cały entuzjazm wyparował. a z powodu innej pracy- francuski odstawiłam totalnie. jadę chyba po to, żeby zobaczyć, co będzie;) ale Wam życzę powodzenia :D
witam wszyskich:) ja zaczne sie denerowac pewnie dopiero w piatek rano. od dawna juz planuje powtarzanie wszyskiego, ale bardzo ciezko mi to idzie;)do zobaczenia w Poznaniu
Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 816

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia