MATURA 2010

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 371
Przyłączam się do dyskusji ;]
Nadrobię trochę i odpowiem na pytania, które wcześniej padły, żeby nie było ;p

Więc maturka z matmy mi się podobała, a w domu sprawdzanie klucza zakończyłam przy 25 pkt, dalej już nie liczyłam: mam 25 pkt czyli 50 % tyle mi starczy.

Jeżeli chodzi o matury próbne z fr. w szkole to miałam naprawdę różne wyniki, bo przez cały ten rok moja najwspanialsza nauczycielka zrobiła nam mnóstwo pełnych matur, i w ten sposób moje wyniki z rozsz. miesciły się miedzy 6.-8. %
mam nadzieję na cud 19. i 9. procent;d

Ah, no i planuję UWr ;p
ja tez się wybieram na UWR albo na UAM zależy gdzie się dostane;/ ale coś się obawiam tej rozszerzonej z francuskiego...
Ja Uw oczywiscie zalezy to od klucza z polskiego i rozszerzonego franca....
Ja oczywiście, wspaniałomyślenie na rozszerzonym angielskim nie zaznaczyłam tematu wypracowania, na który pisałam... :(

18 punktów
daj spokoj nie odejma Ci zadnych punktow! Wszytsko zalezy od osoby sprawdzajacej, ale przeciez w kluczu nie ma pkt za zaznaczenie tematu xD Hej jak tam po angielskim? Ja nastawienie mam pozytywne, chociaz zaluje paru glupich bledow na szczescie za 0,5 pkt... :)
Masakraaaaa angielski rozszerzony... takie glupie błedy zrobilam.. eh wybieram sie na francuski na UP do Krakowa.. a mi wychodzi wynik 70% z anglika.. jak myslicie sa szanse?
ja nie wiem czym wy się martwicie, gdybym ja miała 70 % z franca to skakałabym z radości...
Mam jeszcze pytanie czy jest szansa studiowac zaocznie francuski a potem sie przepusac po roku na dziennie?
a jak myslisz jak mam 70 z anglika to mam szanse?
wszystko zalezy od tego ile osob zlozy na kierunek który Cie interesuje i wtedy tworzy sie próg, wiec roznie to bywa...
a na jaki kierunek sie wybierasz ? i dokąd ?
wybieram sie na romanistyke do krakowa na up
witam, jeżeli ktoś zdawał juz ustną to proszę o tematy:) z góry dziękuję
obojętnie czy podst czy rozszerz, myślę, że wszsytko się przyda.
a ode mnie: przypomnijcie sobie państwo francuskie święto muzyki:P:P:P
i 14 lipca.
Sabinko, tak dobrze znasz francuski, że wybierasz się na taki kierunek ? Nie oszukujmy się...Mało kto radzi sobie na tym kierunku i kończy z mgr...

Poza tym, czy miał już ktoś podstawową mature z francuskiego ????? Jeśli tak to piszcie pytania!!!!

Pozdrawiam! Bisous!
P.S Ja mam 11.05 ustny, a 19.05 pisemny.
tak ,tak dobrze znam.
mam kilka zestawów na poczcie kto jest zainteresowany to pisać na priv
[email]
tylko podstawa!
Gotowi? To już jutro! ;]
Psychicznie jeszcze nie gotowi xD Trochę się martwię, bo przez tydzień wolnego, kiedy nie miałam żadnego egzaminu, mój mózg odzwyczaił się od sprawnego funkcjonowania w godzinach poranno-przedpołudniowych xD Najchętniej to by wtedy spał :P
a o której macie egzamin? Ja piszę tylko rozszerzenie więc o 14 ...
gotowi gotowi xd a Ty na co sie wybierasz? jakie kierunek?
mieliście zamiar się uczyć przez ostatni czas a nic z tego nie wyszło jak u mnie ?? mam wrażenie, że wszystko zapomniałam :D oj nie wiem co to jutro będzie xD a jak u was nastroje ?
kwakwa, nie Ty jedna! Ja miałam ostatni pisemny 6-stego, potem tylko ustne, na które się nie musiałam uczyc, a i tak nic nie zrobiłam. Boję się, że już nawet etre nie będę umiała odmienic ;p zobaczymy

Sukkub - ja i podst. i rozsz. :D Także na 9 start ;( nie wiem jak ja wstanę?! A potem do samego wieczora...

Sabinka, jeśli mnie pytałaś to ja bien sur na romanistykę się wybieram ;]

kurcze, powodzenia ludzie!
wszyscy zaczynaja albo o 9 albo o 14 rozszerzenie. Ja o 14. Ale kurcze wkurza mnie to ze zaczynamy wypracowaniem a nie np. sluchaniem i czytankami :/
o jej, byłam pewna, że rozszerzenie zaczyna się od słuchania potem czytanie i pisanie ?? czyli po słuchanych nie można wrócić ponownie do pisania jak to jest ??
masz 2 osobne arkusze.

W 1. dwa zadania na struktury leksykalno - gramatyczne. I wypracowanie. Jak skończysz zabierają Ci arkusz.

Potem jest pół godziny przerwy.

2. arkusz to 3 zadania ze słuchania, 3 zadania z czytania.

Koniec :D