Olimpiada

Temat przeniesiony do archwium.
541-570 z 816
Merci :** Ja francuskiego uczę się od pierwszej klasy gimnazjum, czyli 6 lat ;)
Anne jeśli można: Kupowałaś kiedyś książki na Amazon czy podajesz linki do tego sklepu, bo tak Ci wygodniej?
Dzięki za odpowiedź.
Nieeee, te książki (oprócz Roberta i "Le bon usage") mam pożyczone od mojej Sorki i skserowane;) A linki podałam, żeby w razie, jakby ktoś z Was chciał sobie kupić którąś z tych książek wiedział, jak wygląda, kolor okładki, autorzy(bo autorów nie podałam...), etc. :)
A, i dalej nic nie wiadomo, kiedy mamy się stawić w Wawie?
ja Ci nie powiem...
a orientujecie się, czy jak chce się zobaczyć swoją pracę [już po finale, więc powinni dać], to można się zgłosić samemu jako uczestnik czy musi to zrobić tylko nauczyciel od francuskiego, którego nazwisko jest podane?
Merci beaucoup Moi. Anne :) :*
Salut ;) Wczoraj dzwoniłam do Wawy zapytać o uroczyste zamknięcie Olimpiady i dowiedziałam się, że takowego nie będzie! Ze względu na kryzys i brak pieniędzy. Nagrody mają przesłać pocztą, niestety, nie wiem dokładnie, kiedy.
heh macie szczescie:) w zeszlym roku polowy osob na nim nie bylo i nagrody przepadly=D
Tak? Kurde, mi trochę szkoda, bo chętnie bym pojechała na to zakończenie, tak fajnie, uroczyście... Ale cóż, jeśli ma nie być... Byle tylko nagrody nie zaginęły na poczcie! ;) A wiesz, jakie to są nagrody? W sensie książkowe, jakieś kursy językowe we Francji?
nie mam pojecia bo tez mnie nie bylo i juz nigdy pewnie sie nie dowiem;)
Dwa lata temu były tylko książki. :) miałam szczęście być z bratem na uroczystym zakończeniu 30 olimpiady, w Wilanowie :) z tego co mówicie wychodzi na to, że mnie ten zaszczyt nie spotka, chyba, że za rok albo za dwa, ale raczej nie będę ponownie startować. :P
hura! bo ja już sobie zorganizowałam wyjazd 16-21.06 nie zważając na b enigmatyczną "drugą połowę czerwca" i nie muszę się się już martwić! :P
Salut ;) Dostaliście już nagrody? ;>
Do mnie przyszedł "le nouveau petit robert" ale mały nie jest wcale. ^^
Aha, do mnie też ;) I podoba mi się, wydaje mi się być taki profesjonalny :D A Ty masz tytuł finalisty czy laureata?
Cholerne 11 miejsce xD
Robert fajny, będę miała z głowy wszystkie ćwiczenia typu "wyjaśnij po francusku co oznacza..." ^^ zresztą dobre uzupełnienie zwykłego słownika, bo są i słówka potoczne i różne wyrażenia.
Hehe, dokładnie ;) A na co się wybierasz? I gdzie?
Prawdopodobnie Warszawa. Póki co celuję w SGH, ale mam jeszcze dwa lata także wszystko może się zmienić :)
Witam!

Macie jakieś informacje na temat tegorocznej Olimpiady?
W zeszłym roku do 7 października były już zgłoszenia i zaczynam się zastanawiać czy coś mnie nie omija.
Witam!

Macie jakieś informacje na temat tegorocznej Olimpiady?
W zeszłym roku do 7 października były już zgłoszenia i zaczynam się zastanawiać czy coś mnie nie omija.

PS. Przepraszam za powtórkę, ale edytować nie można a poprzedni post wskoczył mi w miejsce trudne do znalezienia. ;(
Ehhh, a ja już za stara się zrobiłam na OJF-a, niestety :( Zapytaj się swojego/ swojej prof de français, powinien/ powinna mieć jakieś infos à propos de l`olympiade :)
http://www.francuski.ang.pl/Olimpiada2[tel]_16722.html
Vous avez vu ça???
Oui, je l'ai déjà vu et ça ne me plaît pas du tout.
On m'a privé de mon but! :( - Est-ce qu'on peut employer ce verbe dans ce cas-ci?
C'est incroyable, je me demande qu'est ce que s'est passe.
Heureusement j'y ai participe l'annee derniere et j'ai mon 100% au bac, mais je voudrais y participer encore une fois l'annee prochaine...
Apres-demain je vais voire mon prof de francais donc je demanderai si elle au courant :)
C`est tout simplement injuste! :/ Heureusement que moi aussi, j`y ai participé l`année dernière et que j`aie obtenu mon titre de finaliste, surtout que maintenant, je suis déjà trop vieille pour cette Olympiade, hélas...
... que j`AI obtenu, bien sûr :P Excusez-moi, je suis un peu fatiguée :P:P
Alors alors. J'ai parle avec la prof de francais. Apparemment, il y a un probleme financier donc il y a un plus petit budget pour les olympiades. Cette annee, il n'y aura pas par exemple d'olympiade d'allemand et c'est une information officielle, par contre on ne sait rien concernant celle de francais, juste des rumeurs.
Ce qui est injuste, c'est qu'on organise toujours des olympiades qui ne donnent RIEN par rapport a "la notre". Par exemple l'olympiade d' AIDS, l'olympiade de la vie en famille, etc. :/
vous avez raison ;/ jestem wściekła, że odwołali olimpiadę :( PS Moi Anne, w wakacje byłam we Francji i kupiłam część książek, z których przygotowywalas się do olimpiady, a o spis których kiedys Cię prosiłam, dziękuje Ci raz jeszcze, bo bardzo sie przydają :) Pozdrawiam wszystkich :)
Oooo, tak? :) To cieszę się, że mogłam Ci pomóc :D
Dziś miałam zajęcia (których w końcu jednak nie było...) na Nowym Świecie 69- tam, gdzie był etap centralny ;)) Que de souvenirs! ;)
Ale naprawdę, to wielkie świństwo, że w tym roku nie ma OJF-u :/
Czy ja dobrze rozumiem, że Olimpiady z francuskiego w tym roku nie bedzie?;/;/
Temat przeniesiony do archwium.
541-570 z 816

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia