Olimpiada

Temat przeniesiony do archwium.
631-660 z 816
A to bardzo słabo pamiętam... Na pewno dałam proposer w ostatnim, expliquer też tak samo, rappeler dałam w pierwszym jak było "Trzeba powiedzieć, że była to wina czyjaś tam..." Reszty nie pamiętam.

A pamiętasz jak wpisałas czasowniki w "Mikołajku"? Ja pamiętam, ze dałam "ajouter" w zdaniu, że tata powiedział "il est mignon", w ostatnim chyba "proposer", "expliquer" w tym, jak tata wyjaśniał, że mama miała rację (tego nie jestem pewna), "rappeler" w tym, jak mama przypominała, że nie miał przyprowadzac psów do domu..tyle pamietam:)
Salut ;D Słuchajcie, ja u siebie mam trochę materiałów do OJF- trochę kserówek, jakie dawała mi w liceum moja prof z zadaniami bardzo podobnymi do tych z Olimpiady ;) Mam też od niej jeden arkusz z XXVIII OJF, jeśli chcecie, mogę porobić jakieś skany i Wam przesłać comme cadeau de Noël ;P Ça vous dit? ^^
Oooo..ja bym była bardzo wdzięczna:) choc nie wiadomo, czy się przydadzą, jeśli chodzi o 2 etap;)
Jak nie na teraz, to na przyszły rok ;P To jeśli chcecie, dajcie maile, mogę Wam podesłać małe co nieco ;))
Niestety w przyszłym roku już nie:)) ale i tak jestem chętna:) [email] Z góry dziekuję;)
Też poproszę ;) [email]
Wysłałam Wam arkusz ;)
ja też! [email]
Również byłbym wdzięczny za przesłanie: [email]

Ogólnie zgadzam się z opinią, że było trudniej niż w zeszłym roku, przynajmniej w niektórych miejscach, bo część była w miarę łatwa (jak na olimpiadę). Kompletnie nie pasował mi temat wypracowania, ale coś tam ostatecznie wymyśliłem. Mimo, że nie jestem z siebie zadowolony, to mam nadzieję, że uda mi się przejść do drugiego etapu. :D
WIem, że już się o to ktoś pytał ale ta osobaq nie dostała odpowiedzi wiec ponawiam potanie: Od ilu punktow/procent sie przechodzi? A jesli nie wiecie jak to jesty w tym roku to jak bylo 2,3 lata temu, od ilu procent sie przechodzilo?
:)
A w zadaniu z "Mikołajkiem" w pierwszym miało być avouer? ja też bym prosiła o te materiały, Moi.Anne :) [email]
Ja w końcu nie wiem jak miało być... ;P A zdanie "Nie kupiłby samochodu gdyby nie pracował w wakacje" miało być w III conditionnel?
Nie pamiętam, jakie było pierwsze zdanie w "Mikołajku". Tak, III warunkowe:) na bank:)
Pierwsze było "Il faut dire que..." nie pamiętam co dalej, coś, że to była czyjaś wina czy jakoś tak...
Salut ! Anne, czy mogłabyś wysłać mi też te skany? Lub ktokolwiek inny kto już je ma ? Je serais très reconnaissante ;) [email]
jeśli mogę to też poproszę o materiały [email]

w tym roku pierwszy raz brałam udział w olimpiadzie (jestem w 1 klasie) i faktycznie wydawała się dość trudna, a że miałam dostępnych kilka poprzednich egzemplarzy z olimpiady to mam porównanie, no ale nic, ostatecznie mam jeszcze 2 lata ;)
Jak już będziecie znali wyniki, to piszcie;)
Bon, je vous ai envoyé la XXVIIIème Olympiade ;) Amusez- vous bien! :D
Moi.Anne, ja też poproszę! [email]

Moja pani prof już sprawdziła wstępnie moją pracę- 93% :)
Oooo, to gratuluję:) bardzo dużo:)
C`est déjà envoyé ;) Mes félicitations!!! :D Tu peux donc commencer à te préparer à l`étape suivante! :D
Moi.Anne, t'as vu le nouveau programme de l'olympiade? Cette annee c'est bcp plus facile qu'avant. Je dirais meme que c'est dommage que le niveau ait baisse tellement :(
Hej. Szperałam kiedys tam w necie i znalazłam kilka olimpiad. Dokładnie dwie całe i dwie strony z jakieś innej. Pierwsza jest chyba z 2001 roku i zaczyna się tekstem "S.O.S. Loutres!". Druga nie ma podanego roku ale takst jest o turystyce "Tourisme: une mode des temps modernes" a o trzeciej nic nie wiem ale posiadam dwie strony z zadaniami. Jeżeli ktoś chce to niech poda maila:)
Masz też do nich odpowiedzi? Ja bardzo chętnie, [email]
Niestety nie. Sma też nie zawiele potrafię z nich zrobić...
Aha... one są w formie zdjęć. Już Ci je wysyłam:)
Dziękuje bardzo:) Może jak już je zrobimy (a przynajmniej ja, bo Ty już pewnie masz rozwiązane;)), to skontaktujemy się sprawdzic odpowiedzi?
Jeśli to nie kłopot, to ja też poproszę :0)
[email]
moze ktos podac dokladne zadania? co tylko pamiętacie :)
i mozliwe ze razem zdolamy odtworzyc jak wyglądala olimpiada i jakie są poprnawne odpowiedzi:)
a moze wymacie od nauczycieli juz klucz? bo ja jeszcze nie ale ma mi dać w poniedzialek :)
moze odtworzymy jak wygladala olimpiada i kazdy napisze to co bylo:)
macie klucz od nauczycieli?
Temat przeniesiony do archwium.
631-660 z 816

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia