Hehe, nie było chyba tak źle;)) Tekst do słuchania było po prostu genialny- niewidoma smoczyca piękąca chleb;)) Oryginalnie, oryginalnie;)) W Łodzi ten tekst był fajnie czytany, bardzo zrozumiale, więc było spoko:D Jak sprawdzałam w odpowiedziach (moja Sorka na szczęście wzięła klucz odpowiedzi:)), to dobrze pozaznaczałam, tylko jednej mojej odpowiedzi nie pamiętałam, to tak 19 albo 20 będzie:) W zadaniu z czasami będę miała odjęte 1.5 pkt-w tym z "imaginer" nie dałam subjonctif, a "annoncer" dałam w passé composé, a w odp. jest imparfait (chociaż moja Sorka powiedziała, że jej lepiej tam p.composé pasuje) i jeszcze w tym zdaniu, że ten list był niespodzianką, czy coś dałam imparfait, a powinien być passé composé... W rodzajnikach też mam chyba jakoś minus 1.5 punktu, coś pokręciłam przy "une bonne heure", czy jakoś tak tam było i coś jeszcze, ale nie pamiętam, co... Zadanie z tym, gdzie trzeba było powstawiać wyr.spójnikowe typu afin que, de crainte que, etc mam dobrze, to, gdzie trzeba było zastąpić "comme" innymi strukturami też,zadanie z uzupełnianiem zdań zwrotami "bon sens", 'conscience" też, jeśli dobrze pamiętam:) Za to w przysłówkach, które miały być też antonimami i w ćwiczeniu z tym, gdzie trzeba było dać odpowiedni przymiotnik, czy jakoś tak (np.l`air de la mer-l`air marin, etc) to w niektórych już coś pokręciłam, niestety:( Te przysłówki były chyba na 6 punktów, to będę miała tak ze 3:/ A jak ktoś da niepotrzebnie akcent, to zdanie, które jest przewidziane na 1 pkt, będzie ocenione na 0, czy np. na 0.5? Bo niby jest tam jakiś dopisek, że za poszczególne rodzaje błędów odejmuje się ileśtam, ale nie doczytałam, czy to dotyczy tylko wypracowania, czy pozostałych zadań też...
No i wypracowanie- o czym pisaliście? Ja z tego "centre de loisirs" zrobiłam bardziej centrum handlowe, gdzie na parterze były artykuły dla dzieci, jakieś zabawki, na 1 piętrze-"le paradis pour les femmes";), czyli jakieś ciuchy od najlepszych projektantów, perfumerie, kafejka i takie tam;)) Na 2 były sklepy dla facetów;)
Rany, tak bardzo bym chciała przejść! 23.01 się dowiem, czy mi się udało