Szanowni Państwo ,rodacy!!!
Mieszkam we Francji z przerwami na wyjazdy do Polski od 40 lat.
Przez przypadek zajrzałem na to forum i przecierałem oczy ze zdumienia.
Większość z was nie ma pojęcia o ubezpieczeniu we Francji,nie mówiąc o aspektach życia i załatwiania spraw urzędowych .
Każdy coś pisze o czymś ale....,to wszystko mnie przeraziło.
Jak można przyjechać do kraju o którego specyfice życia nic się nie wie, albo nie zna się języka.
Jak chcecie ludzie pracować nie znając języka.
Odkąd pamietam moja rodzina pomagała polakom i zatrudniała ich ,ale ostatnio jest coraz gorzej.
Francja jest inna niż reszta europy i każdy kto chce mieszkać tutaj powinien wiedzieć ze we Francji wszystko jest inaczej.
Jeżeli kogos uraziłem to przepraszam ale nie da się żyć we Francji jak sie nie ma najwazniejszych informacji a polacy którzy tu mieszkają sami do konca nie wiedzą wszystkiego.
Od 20 lat pomagalem polakom w znalezieniu pracy , załatwianiu spraw urzedowych i bankowych ,i czesto przychodzą ludzie którzy płaca tu podatki od 10 lat i tez wszystkiego nie wiedzą.
Pamietajcie ,Francja jest bardzo biurokratyczna i arogancka oraz dumniejsza niż reszta europy.
Informacji na temat budowania sobie zycia i zalatwiania spraw urzedowych jest mnostwo i to w sieci i w jezyku polskim, wiec rozbawily mi teksty o pomoc!!!
zawodowo zajmuje sie takimi sprawami.
Pozdrawiam