---
Witam,
Kochani naprawdę przepraszam że nie odpisuje na wszystkie wiadomości jednak przerasta mnie to a mam też swoje życie a tutaj tylko pomagam charytatywnie bo szkoda mi WAS!
Pierwsi w kolejce są Kine z dziećmi i rodziny więc jakoś muszę to ogarniać;)
Kurcze no to forum to jest w tej chwili jest naprawdę przesiąknięte spamem;) co drugi post to pośrednik!
OK,
1. UWAGA - jedna z firm nie zwraca już od sierpnia 2012 za podróż a były ustalenia z ludźmi że zwroty są myślę że to chwilowe zawirowanie jednak co raz częściej piszecie o tym - a co niektórzy czekają już prawie rok na kwoty około 350 € a to już jest coś! Mam nadzieję że osoba która zalega przeczyta to i sama sobie zacznie przypominać komu jest winna... Więc jeszcze nie pisze kto i co.
2. UWAGA są osoby z extrea i jjc które jeszcze nie wyjechały z 2012 roku! Więc 3 razy zastanówcie się z kim wyjechać bo może akurat lepiej posiedzieć pouczyć się samemu i wyjechać na wlasną rękę!
3. Co do punktu 2 to postaram się wygospodarować troszkę czasu w końcu tak jak obiecałem napiszę i wstawię ten mój poradnik jak wyjechać samemu bez hien które nie mają serc bo jest to możliwe! A jeżeli KTOKOLWIEK napisze tutaj że jest to nie możliwe to wiemy KTO TO jest i CO z nim zrobić;)
4. Dajcie sobię spokój z tymi pośrednikami - naciągaczami - oszustami etc. etc. są sposoby aby nie odrabiać stażu wyznaczonego tylko poradzić sobie w inny skuteczny sposób(też postaram się opisać i wstawić tutaj)
5. Co zrobilo się jeszcze modne wśród kwazi-pośredników to to że przed wyjazdem obiecuje ci Jeden z Drugą że teraz jedziesz na umowę na czas określony a po zakończeniu kontraktu w danym miejscu załatwi Ci nowe i spokjnie przekonanuje że jedziesz na rok lub dwa ciągiem i ciągiem masz pracę... Ale tak NIE jest! Kończy się kontrak a ciele jedno z drugim do końca przekonuje że coś ma i na tydzień lub krócej dostajesz info że sorry ale nic nie ma "bo to, bo tam to sram to" i proponuje powrót do PL a od nowego roku na 100% masz pracę(a on kolejną kasę...).
6. Staże z pośrednikami - ktoś zadał mi jakiś czas temu pytanie na które każdy sobie sam niech odpowie - czy to nie jest umowa pomiędzy pośrednikiem, komisją lub pracodawcą? Ja nie odpowiadam i nie komentuję jednak piszecie różne wersje które nawet mi dają do myślenia...
7. No i pamiętajcie! Prawdziwa agencja w EUROPIE nie grozi Ci 2ooo€ czy 3ooo€ KARY! Nawet jak nogę złamiesz to oddajesz jeżeli nie możesz wyjechać a podpisałeś/łaś umowę lub zaczęty kurs masz...Więc jeszcze raz UWAGA! Sam z ciekawości zrobiłem prowokację i zadzwoniłem pisałem blefowałem i dziady do końca mi nic o "każe" nie powiedzieli dopiero jak sam zapytałem ale to długa historia!
8. Wydaje mi się że jeżeli ktoś skończył studia magisterskie to jednak jest mądrym i zaradnym człowiekiem, uwierzcie w siebie i zacznijcie sami szukać drogi wyjazdu - wiem, nie jest to łatwe, często niebezpieczne, jednak"kto nie ryzykuje ten szampana nie pije" Czasami niektórzy zadają mi pytania na poziomie szkoły podstawowej - zanim o coś zapytacie to wpiszcie w Google lub przeczytajcie od początku to forum a wszystkim będzie łatwiej;)
9. I sprawa NUMERO UNO;) JESZCZE RAZ-> NIE JESTEM POŚREDNIKIEM / NIE ZAŁATWIAM PRACY !!!
NIE PROŚCIE I NIE PISZCIE W TEJ SPRAWIE - jest mi przykro z tego powodu tym bardziej gdy piszecie o swoich trudnych sytuacjach(już nie mówię w Polsce) ale tutaj we FR! Przepraszam że czasami z nerwami odpiszę jednak ja mam swoje życie a tutaj pomagam za darmo a nie którzy proszą o takie rzeczy że nerwy ponoszą bo jeszcze z takimi pretensjami - DLACZEGO?
I jeszcze jedna ważna sprawa - OSTRZEGAM POŚREDNIKÓW !!!
Jeszcze jeszcze jedna wiadomość z pogróżkami(nic wam to nie da) lub wyzwiskami!
Poświęcę się i założę własne forum czego nie chcę i tam będę leciał z suchymi faktami i opisami sytuacji od osób które zgodziły się na "upublicznienie" swoich listów do mnie... A wtedy będzie nie ciekawie.
Dlaczego nie można być CZŁOWIEKIEM i na krzywdzie biednych ludzi się dorabiać? Czy pieniądze które są często przesiąknięte łzami są naprawdę "dobre"???
Pozdrawiam i postaram się odpisać i dziękuję niektórym za wyrozumiałość.
edytowany przez MusialemSieZalogowac: 09 mar 2013