firma jj communication

Temat przeniesiony do archwium.
901-930 z 1122
http://jjcommunication.pl/files/uploads/europejska_fizjoterapia_publikacja.pdf
natedog sprowokowałeś mnie do odpowiedzi :)
Jeśli ktoś myśli że po 1 lub 2 miesięcznym kursie francuskiego opanuje go w stopniu komunikatywnym to gratuluje optymizmu :)
Staż hmmmm.... świetnie ale na miejscu zamiast kieszonkowego to stażyści spokojnie mogliby zarobić po te 1500 e na rękę na etacie :) , finansowo na pewno do przodu jest jj communication i szpitale, ale z drugiej strony ludzie nabrali pewności siebie i zobaczyli troche innego świata co pozwoli im na spokojne podjecie decyzji o wyjeździe. Ciekawy projekt, ostatni kine w Polsce gasi światło :)...................................
lubie prowokowac.. wowczas wychodzi prawda na jaw ;)
byc moze te staze zostaly zorganizowane dla kursantow JJ, ktorzy uzyskali odpowiedz od komisji, ze nalezy odrobic kilka stazow aby dopiero potem otrzymac pozwolenie wykonywania zawodu?.. kto wie? byc moze tego juz nie napisali w tym artykule?
ale jakby nie bylo, dobra opcja, bo mozna troche zwiedzic, cos tam popracowac, jezyka sie poduczyc i podejmowac zyciowe decyzje.
Na pewno lepsza opcja niz pojscie zupelnie na zwiol i wyjazd w ciemno bez znajomosci jezyka, do pierwszego szpitala znalezionego w internecie :) .
Hej, mam prośbę jakby mi ktoś napisał jak wypełnić ostatnią stronę dossier byłbym bardzo wdzięczny
http://www.picardie.drjscs.gouv.fr/IMG/pdf/Dossier_de_demande_d_autorisation_exercise.pdf
I mam jeszcze pytanie odnośnie dokumentów:wystarczy wysłać kopie przetłumaczonych dokumentów na francuski czy trzeba jeszcze to uwierzytelnić? Bo jak mam przetłumaczony dyplom to wysyłam tłumaczenie czy kopię tłumaczenia? I do tego kopię oryginału też?
edytowany przez Skarlikurek: 23 lip 2015
Witam
Czy ktoś w ostatnim czasie samodzielnie stara się o akredytacje dyplomu? Jesli tak, proszę o kontakt:) Pozdrawiam
hej, ja się staram samodzielnie o akredytację
Hej jakie mam szanse na otrzymanie pozwolenia na prace w zawodzie fizjoterapeuty na terenie francji?
mam 5 letnie doświadczenie zawodowe i mam ukończone studia mgr, łacznie chyba 1120 h praktyk studenckic??? proszę o odpowiedz :)
Witam, też sam próbuję akredytować:)
na stronie:
https://www.linkedin.com/company/mediren/

proponuje artykul pt.
Chodzi o radość życia, satysfakcję i rozwój. Wywiad z polskim fizjoterapeutą we Francji
Witam na czym polege egzamin w l'orde dotyczący przejscia na własną działalność gospodarczą we francji ???
ciekawe pytanie.. czy jest to jakas nowosc? ten egzamin w l'ordre jesli chcesz rozpoczac dzialalnosc prywatna?
heh, ja jak zakladalem dzialalnosc ponad 6lat temu, to nic im nie zglaszalem wogole!!
sami sie do mnie zglosili po kilku miesiacach dzialalnosci z podwyzka skladek ;)
Radek 20.03 blednie rozumiesz sens egzaminu w lordre. Ten egzamin jest obowiazkowy dla wszystkich fizjoterapeutow obcokrajowcow. Jest to egzamin dotyczacy znajomosci jezyka francuskiego i nomenklatury medycznej po Francusku. Bez niego nie mozesz zapisac sie do Rady Fizjoterapeutow i oficjalnie nie mozesz pracowac we Francji. Zdaja go zarowno kine ktorzy pracuja w szpitalach publicznych, jak i Ci ktorzy chca pracowac na liberalu (wolny zawod, cos na ksztalt wlasnej dzialalnosci,). Szpitale jeszcze czasem przymykaja oko na brak czlonkowstwa w lordre (zalezy od regionu), ale jak chcesz pracowac na liberalu jest to obowiazkowe.
Witam, od roku waham sie co do wyjazdu do Francji. Byłam na spotkaniu z firmy ipf i wszystko wyglądało ok. Jednak....obawiam sie ze za pensje tylko moja nie utrzymam męża i dziecka (1.5 roku). Firma oferuje ze dołoży mi do polowy kwoty za mieszkanie. Czy jest szansa ze to sie wogole powiedzie ? Prowadzimy spokojne życie bez wyjsć do knajp czy kina ( dziecko daje nam juz wystarczajaco dużo atrakcji). Dzięki za odpowiedz, pozdrawiam
Musisz podać więcej szczegółow, ile Ci proponują na rękę, jaki region Francji, jaka kwota wynajmu.
Standard firm pośredniczących : Region paryski + 1500 na rękę = czarno to widzę (na pewno nie podniesiesz sobie standardu życia, raczej smutna egzystencja). Poczytaj dokładnie to forum, masz również inne rozwiązania, nie koniecznie firmy pośredniczące.
Dzięki za odzew
Kurczę nie dodał sie cały wpis
http://ipf.jobs/offer/fizjoterapeuta-osrodek-rehabilitacyjny-burgundia-francja/ Bo nie wchodzi mi cały wpis. Zobacz to.
Witam,
do aginlove w jakim stopniu znasz język francuski ? pozdrawiam
Heh no cóż w zerowym, władam tylko angielskim
Jesli trafisz na dobra atmosfere i chec pomocy ze strony kolegow, to poradzisz sobie i z angielskim na poczatku. Nie znam cen zycia w Burgundii, ale za 1850 netto da sie wyzyc dla 3 osobowej rodziny. Po kilku miesiacach powinnas otrzymac pomoc z CAFu ( co jak mops u nas) wiec bedziesz miala okolo 2000 na reke.
Musisz liczyc okolo 500 euro/mc wyzywienie.
Podkreslam wystarczy to na skromne zycie, z ta roznica ze we Francji pozniej masz wiele perspektyw, w Polsce nie masz prawie zadnych :) (no chyba ze ukonczylas juz 30 roznych kursow i masz gabinet w duzym miescie).
Taka to smutna polska rzeczwistosc.
To tak w skrocie.
Przemysl, to tylko Twoja decyzja.
Dzięki za konkretna odpowiedz
Witam,
Pytam się bo mam taki sam problem. Chęci mam ogromne język wcale nie jest łatwy. Znajomość moja podstawowa. Również mam rodzinę. W zawodzie nie pracowałam tylko staże, wolontariat, praktyki. obecnie pracuje w przychodni jako rejestratorka medyczna i dostałam propozycje pracy w zawodzie. Wszystko zależy od Ludzi. (gdzie trafimy) pozdrawiam
Witam wszystkich postanowiłem dorzucić swoje trzy grosze :)
Byłem w podobnej sytuacji co wy nie kumałem języka ni huhu zacząłem naukę i 7 miesięcy w miarę można powiedzieć coś potrafię powiedzieć. Chcę podziękować netdogowi za pomoc oraz za odpowiedzi na moje pytania, a było ich troszkę. Ja od momentu złożenia dokumentów czekałem około 6 miesięcy na uzyskanie autoryzacji więc jest to dobry czas na naukę chociaż podstaw. Po przyjeździe do Francji i tak nic nie kumałem :) wtedy nie było mi do śmiechu. Jestem tutaj krótko i nie będę się wymądrzał, chcę się tylko podzielić wrażeniami. Wykonuję masaże na początek dla mnie dobre rozwiązanie podszkolić język a pacjenci po francusku tylko niestety zdarzyło mi się 2 razy że angielski kumali. Powiem tak ludzie są życzliwi ale podstawy jakieś trzeba mieć to tylko moje zdanie. Na pewno warto przyjechać tutaj i popracować poczuć że praca może być przyjemnością i dawać radość :) Nic więcej nie doradzę. Po prostu przyjeżdżajcie tutaj brakuje kine :) Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Języka bede sie uczyć na własna rękę bo bariera językowa to nic fajnego
Agatka258 przez ipf ? Możesz jechać z rodzina?
witam,
Uważam, że wyjazd z rodzina jest wskazany. Sądzę, że jest to kwestia dogadania się z pracodawcą w sprawie zakwaterowania. Firma ipf może pomóc finansowo. sama nie wiem jak to będzie. wszystko zależy od ludzi. pozdrawiam a ty podpisałaś umowę ?
Jeszcze nie bo obawiam sie finansów. Ale wiem ze bez rodziny nie pojadę, juz raz taki genialny pomysł mieliśmy i bardzo to przeżyliśmy.
Witam!
Czy ma ktoś może materiały ze słownictwa z fizjoterapii. Uczę się sam a nie wiem co jj będzie wymagać ze słownictwa specjalistycznego.
dzieki
Witam.
Postanowiłem napisać o egzaminie w l'ordre de kine który miałem dzisiaj. Egzamin składa się z rozmowy pisania i zadania. Ja miałem tekst o bólu potem pytania do niego następnie zadanie rozpisanie rehabilitacji na 30 dni dla stanu po skręceniu stawu skokowego. Plus standardowa rozmowa imię itp... plus wypelnienie formularza. Tak u mnie wyglądał egzamin. Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
901-930 z 1122

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie